حکیم مهر- محسن طاهرمیرزایی: هشتک مرغ تریاکی در چند روز گذشته ترند اخبار فضای رسانهای کشور بود و این خبر جنجالی اما کهنه و جعلی برای بار دوم تبدیل به نقل محافل شد. قضیه به ۲ و نیم سال پیش بازمیگردد که خبری به نقل از رئیس پیشین سازمان دامپزشکی کشور مبنیبر استفاده از تریاک در مرغداریها منتشر شد اما همان زمان توسط سازمان دامپزشکی کشور تکذیب شد. حالا و بعد از گذشت قریب به ۳۰ ماه، به طرز عجیبی همان خبر و به نقل از دکتر رفیعیپور، از سوی رسانههای معتبر کشوری منتشر شد.
«دکتر علیرضا رفیعیپور» در گفتوگو با پایگاه خبری حکیم مهر با یادآوری اینکه این ماجرا در مصاحبههای قبلی بنده با خبرگزاریهای تخصصی مثل حکیم مهر یا حتی صدا و سیما توضیح داده و حتی تکذیب شده است، میگوید: «اما گاها برخی رسانهها ازجمله رسانه ملی یا خبرگزاریهای مختلف، به جای اینکه به مصاحبههایی که از قبل توسط اینجانب انجام شده و در حکیم مهر که رسانه تخصصی است و به صورت جدی به آن پرداخته شده، مراجعه کنند، به بازنشر یک خبر سوخته که حتی تکذیب هم شده میپردازند و به شایعات دامن میزنند. این رسانهها باید نمره منفی بگیرند.»
وی با بیان اینکه نام این محتوا را حتی نمیتوان خبر گذاشت، توضیح میدهد: «کمااینکه اگر آن را به سطح عمومی جامعه عرضه کنیم، هر کس آن را بشنود، تصور میکند که طنز و فکاهی است. مطالبی هم که در آن به کار رفته سخیف و فاقد جایگاه علمی، فنی و تخصصی است و اصلا به رئيس سازمان دامپزشکی اجازه داده نمیشود که به این فضا ورود کرده و حول و حوش آن اظهار نظر کند.»
رئیس سابق سازمان دامپزشکی کشور با تاکید بر اینکه این مباحث ۲ سال و نیم پیش مطرح شد و ما همان زمان با پاسخهای مستدل و علمی و همچنین تکذیبیه رسمی توسط سازمان دامپزشکی کشور به آن پاسخ دادیم، تصریح میکند: «حتی ادارات کل مختلف دامپزشکی کشور هم تکذیبیههایی دقیق و علمی صادر کردند. جالب است که بخش خصوصی که همان اتحادیه مرغ و گوشتی کشور است و همچنین اتحادیههای استانی مرغ گوشتی کشور نیز تکذیبیه صادر و استفاده از تریاک را که به مرغداریها نسبت دادند، یک کار غیر اقتصادی و غیر منطقی معرفی کردند. حتی طرح این موضوع به هر شکلی میتواند جنبههای حقوقی و قضایی داشته باشد.»
وی ضمن گلایه از نسبت دادن این عمل ناشایست به مرغداران کشور، خاطرنشان میکند: «مرغداران ما با یک پیشینه بیش از ۶۰ سال در این صنعت تلاش میکنند. علم نیز به اندازه کافی پیشرفت کرده و در حوزههای مختلفی ازجمله دارویی، آزمایشگاهی، بهداشتی و نظارتی امکان پشتیبانی از این صنعت بزرگ وجود دارد. همه این اتفاقات مبارک از طریق بخش خصوصی و تشکلهای مختلف درحال انجام بوده اما تعجب من از این است که چرا باید در رسانههای مهم کشور حتی رسانه ملی، مباحثی مثل وجود آفلاتوکسین در شیر عنوان شود که مصرف شیر را ممنوع کند یا استفاده از تریاک در مرغداریها به نقل از رئیس سازمان مطرح شود که صدمه سنگینی به دامداریها وارد شود.»
دکتر رفیعیپور میافزاید: «بنده بهعنوان رئیس وقت سازمان دامپزشکی و همچنین دکتر ماکنعلی رئیس فعلی سازمان دامپزشکی اشاره کردیم که کار تخصصی تولید پروتئین حیوانی شامل گوشت قرمز، گوشت مرغ یا آبزیان فرایند پیش از تولید، حین تولید و پس از تولید یا به تعبیر عمومی از مزرعه تا سفره را طی میکند که همه این مراحل تحت نظارت متخصصین و تجربههای بزرگ تولید کنندگان عزیز است. همه چیز قاعدهمند پیش میرود.»
وی تصریح میکند: «در حوزههای دیگر نیز کارشناسان سازمان دامپزشکی، مدیران کل دامپزشکی و حتی دکتر ماکنعلی که معاون وقت بهداشتی سازمان بودند، اذعان کردند که این موضوع خلاف واقع است و امکان ندارد که در مجموعه مرغداری اتفاق بیفتد. مرغداران ما آگاه هستند و این کار عبث و غیر منطقی را انجام نمیدهند. بنده به عنوان کارشناس دامپزشکی عرض میکنم که موضوع استفاده از تریاک یک اقدام هدفمند برای ضربه زدن به تولید ازسوی اشخاصی است که نیت شوم دارند و میخواهند به کارشناسان دامپزشکی یا مدیران خدوم دامپزشکی ضربه بزنند.»
وی ادامه میدهد: «البته اینجا بحث شخص مطرح نیست و ما با حقیقت موضوع مرتبط با یک سازمان دامپزشکی ملی و بینالمللی و جایگاه حقوقی رئیس سازمان دامپزشکی وقت یا کنونی، سروکار داریم. لذا همانطور که شما اشاره کردید، باید خیلی سریع به مواردی که به جایگاه حقوقی سازمان لطمه میزند، عکسالعمل نشان دهیم و این کار از طریق تکذیبیهها صورت میگیرد. ان شاءالله همیشه آنلاین باشیم تا جلوی افرادی که به دنبال تشویش اذهان عمومی هستند، بایستیم.»