حکیم مهر- محسن طاهرمیرزایی: طرح تسری فوقالعاده خاص کارکنان سازمان دامپزشکی کشور، سرانجام پس از سالها کشمکش به ثمر نشست و این دستاورد، یکی از ثمرات تلاشهای بیوقفه معاون بااخلاق توسعه مدیریت و منابع وقت سازمان دامپزشکی کشور بود.
«مهندس محمدرضا مومنی» در گفتوگو با حکیم مهر معتقد است که در دوره مسئولیت وی، در بحث نیروی انسانی، یک آزمون استخدامی برای ۴۰۰ نفر و یک آزمون استخدامی برای ۶۰ نفر نیروی قراردادی کار مشخص برگزار شد: «مهمتر اینکه سند نیروی انسانی سازمان دامپزشکی را در سال ۹۹ به تایید سازمان امور استخدامی رساندیم.»
به گفته او طبق قانون، احتمال اینکه حق تسری در حکم همکاران بیاید وجود دارد، کمااینکه باید یک اصلاحیه انجام شود: «با اتفاقی که الان در قوه قضاییه در پیش است و با انجام شدن آن، ما با جرات بیشتری میتوانیم این مساله را پیگیری کنیم.»
حکیم مهر: آقای مهندس، ارزیابی شما از مسئولیت حدودا ۴ ساله در سازمان دامپزشکی کشور چیست؟ مهمترین اقداماتی که در این مدت انجام دادید، چه مواردی بوده است؟
دوران خدمت بنده در سازمان دامپزشکی کشور، دورانی بسیار خوب و در واقع ۴ سال به یاد ماندنی بود. سازمان دامپزشکی کشور یک دستگاه تخصصی و اجرایی است و برای من، خدمت در این دستگاه، یک فرصت مغتنم بود. به نظر خودم در این مدت توانستیم کارهای مفیدی در سازمان انجام دهیم که یکی از شاخصترین آنها بحث رونق و ارتقای سامانهها بود. بنده در بحث سامانهها ایدههایی داشتم و حتی به مدت ۳ سال درگیر ایده سامانه جامع دامپزشکی بودم تا اینکه توانستم در جلسه اخیر، یک رونمایی اولیه از آن انجام دهم.
اگر تعداد ارباب رجوعهای سازمان در سال نخستی که تیم ما در سازمان شروع به کار کرد را با امروز مقایسه کنیم، این آمار به زیر ۱۰ درصد رسیده است، چون تمام کارهای ما به صورت سیستم از راه دور بوده است. ما امروز حتی یک ریال پرداخت نقدی در سازمان دامپزشکی نداریم، فیش نقدی هم نداریم و پرداختیها یا به صورت پوز یا از طریق اینترنت و سامانههای اینترنتی انجام میشود. این قدم مهمی بود که باعث شد درآمد سازمان در سال ۹۹ افزایش پیدا کند. از طرفی در مباحث مالی شفافیت انجام شد و همه درآمدها در هر نقطه شهر و کشور که انجام میشد، ما میدانستیم که این پرداخت بابت چه اتفاقی است و چه مجوزی داده شده که این پرداخت صورت گرفته است؛ در واقع همه به صورت سامانهای و کامل مشخص شده بود.
شکر خدا تیمی که با هم کار میکردیم، چه در زمان دکتر رفیعیپور و چه زمان دکتر ماکنعلی، همدل و همراه بودیم و با همراهی و همدلی سعی کردیم کارهای خوبی انجام شود. یکی از کارهای خوب، در بحث خریدهای سازمان بود. روزی که من رفتم خیلی از خریدها خارجی بود و شکر خدا بیشتر کیتهایی که در سال جاری خریداری شد، داخلی بود. در حوزه خرید واکسن نیز تمام واکسنهای تب برفکی به جز موسسه رازی وارداتی بود. در حال حاضر ۳ کارخانه تولید کننده داخلی داریم که خریدهای ما صرفا از اینها انجام میشود.
در بحثهای اعتباری نیز ما در سال ۹۶ حدود ۵۶ میلیارد تومان خرید واکسن داشتیم که با پیگیریهای انجام شده، امسال اعتبار خرید واکسن ما از ۲ محل خرید واکسن و همچنین تبصره ۱۴ به رقم ۶۵۰ میلیارد تومان رسید که با احتساب ۱۰۰ میلیارد تومان از تبصره ۱۳ به رقم ۷۵۰ میلیارد تومان رسید؛ یعنی آن اعتبار ۵۴ میلیارد تومانی تبدیل به ۷۵۰ میلیارد تومان شد و به نظر من در حال حاضر ما دغدغهای درخصوص کمبود اعتبار نداریم. در واقع در حال حاضر وضعیت اعتباری سازمان دامپزشکی به شکلی است که در مورد خرید واکسن، دیگر نگرانی از بابت کمبود اعتبار ندارد و تیم فنی در این چند سال از طریق حذف خریدهای بیپشتوانه، مصرف واکسن را بهینه کرد. در حال حاضر این خریدها بر اساس یک ساختار انجام میشود که در اینجا جا دارد از دو معاونت تخصصی سازمان و همچنین ریاست محترم سازمان تشکر کنم.
حکیم مهر: چه اتفاقاتی در حوزه نیروی انسانی رخ داد؟
در بحث نیروی انسانی ما یک آزمون استخدامی ۴۰۰ نفر و یک آزمون استخدامی ۶۰ نفر نیروی قراردادی کار مشخص را برگزار کردیم. مهمتر اینکه سند نیروی انسانی سازمان دامپزشکی را در سال ۹۹ به تایید سازمان امور استخدامی رساندیم. البته همه این کارها سهم کوچکی بود که توانستیم برای سازمان دامپزشکی انجام دهیم. سازمان دامپزشکی تشکیلاتی است که حق آن در کشور خیلی بیشتر از این حرفهاست، چون نیروهای سازمان دامپزشکی به معنای واقعی کلمه سربازان گمنام و مظلوم هستند.
حکیم مهر: البته یکی از اقدامات ماندگار حضرتعالی و تیم مدیریتی سازمان، بحث تسری فوقالعاده خاص کارکنان دامپزشکی بود.
اتفاق خوبی که با همراهی تیم در بحث حقوق افتاد، اجرای حق تسری بود که از سال ۹۱ روی زمین مانده بود. شکر خدا این قانون از ابتدای سال ۱۴۰۰ به ثمر رسید و ما پرداختها را از اول سال انجام دادیم که این باعث شد مقدار کوچکی از جبران خدمات همکاران انجام شود.
حکیم مهر: اما یکی از سؤالاتی که همچنان وجود دارد، این است که آیا سرانجام حق تسری در حکم همکاران وارد میشود؟
طبق قانون، احتمال اینکه در حکم بیاید وجود دارد، کمااینکه باید یک اصلاحیه انجام شود. با اتفاقی که الان در قوه قضاییه در پیش است و با انجام شدن آن، ما با جرأت بیشتری میتوانیم این مساله را پیگیری کنیم.
حکیم مهر: در قوه قضاییه چه مسالهای در حال انجام است؟
در مصوبه قوه قضاییه چند بند وجود دارد. یکی اینکه در داخل حکم، کسورات از آن کم شود. دوم بحث مدرک تحصیلی است که آنها تسری را بر اساس مدرک تحصیلی توزیع کردند. به نظرم اگر این مصوب شود، میتواند به سازمان دامپزشکی تسری پیدا کند. اما مساله مهمتر این است که بر خلاف دستگاههای دیگر، محل درآمد سازمان دامپزشکی و منبع تامین آن مشخص است. یعنی ما ماده ۱۴ را داریم که محل درآمد است اما نه قوه قضاییه و نه سازمان زندانها این ماده را ندارند. به این معنا که اگر خدایی نکرده اتفاقی در قانون تسری بیفتد، ما جزو سازمانهایی هستیم که قانون ما محکمتر از بقیه است، اما پیگیر هستیم که اگر فضای روانی مجلس کمی آرامتر شود، اقدام کنیم. من از رئیس کمیسیون اجتماعی خواهش کردم که آن را از دستور کار خارج کند تا آرامش را به دست بیاورد، بعد بحث محل منبع را که از درآمد عمومی هم باشد، در قانون بیاوریم و اضافه کنیم.
حکیم مهر: آیا در مدت مسئولیت خود در سازمان دامپزشکی، کاری هم بود که قصد انجام آن را داشته باشید، اما به هر دلیلی موفق به انجامش نشده باشید؟
یک آرزوی خیلی بزرگ داشتم که ساختمان دامپزشکی را درست کنم که نشد.
حکیم مهر: از چه نظر؟
یعنی ساختمان سازمان را عوض کنم. این ساختمان در شأن مجموعه دامپزشکی نبود. انجام این کار نزدیک به ۹۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز داشت اما متاسفانه وضعیت اعتباری مناسب نبود و از طرفی خرید هم در این چند سال ممنوع بود و به همین دلیل نتوانستم این کار را اانجام دهم.
حکیم مهر: بهعنوان حرف آخر...
از شما تشکر میکنم و از اینجا از تمام دوستان و همکاران خود در کل کشور و تمام دامپزشکان حلالیت میطلبم. انشاءالله که اگر کوتاهی داشتم، به بزرگواری خود خواهند بخشید. بنده در مشهدالرضا نایبالزیاره همه و خادم تمام مردم و به خصوص قشر دامپزشکی و همچنین مجموعه حکیم مهر هستم.