کد خبر: ۶۷۲۰۵
تعداد نظرات: ۱ نظر

حکیم مهر: رئیس مرکز تحقیقات شیلات دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد از تولید مکمل‌های طبیعی به‌منظور ارتقای آبزی‌پروری خبر داد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از آنا، «دکتر مهدی رئیسی» از تولید مکمل‌های طبیعی به‌منظور ارتقای آبزی‌پروری در مرکز تحقیقات شیلات دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد خبر داد و افزود: فعالیت‌های این مرکز در راستای رفع نیاز مزارع پرورش ماهی و بخش خصوصی بوده و در این راستا قراردادهایی بین دانشگاه و بخش خصوصی منعقد شده است.

دو محور فعالیت‌های مرکز تحقیقات شیلات

استادتمام دانشگاه آزاد شهرکرد تبیین کرد: فعالیت‌های دانشگاه در مرکز تحقیقات شیلات بر دو محور کمک به مزارع پرورش ماهی در راستای پیشگیری از بیماری و تولید و ترویج استفاده از ترکیبات طبیعی به جای آنتی‌بیوتیک‌ها استوار بوده است.

رئیس مرکز تحقیقات شیلات دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد توضیح داد: سال‌های گذشته، پرورش ماهی در ایران رشد چشمگیری داشته است. این مسئله به‌دلیل نیاز روزافزون به غذا و با توجه به خواص غذایی منحصربه‌فرد ماهیان کاملاً منطقی و توجیه‌پذیر است. اگرچه افزایش واحدهای پرورش ماهی منجر به افزایش وقوع بیماری‌های عفونی و در نتیجه خسارات اقتصادی شده و این مسئله امنیت غذایی را نیز مورد تهدید قرار داده است.

این استاد دانشگاه یادآور شد: چند سال گذشته مرکز تحقیقات در راستای استفاده از ترکیبات طبیعی به جای ترکیبات شیمیایی و آنتی‌بیوتیک‌ها گام برداشته است. حاصل این تلاش تولید مکمل‌هایی با منشأ گیاهی بوده است که اکنون در برخی مزارع پرورش ماهی استفاده می‌شوند.

رئیسی اضافه کرد: این مکمل‌ها قادرند به‌واسطه داشتن ترکیبات آلکالوئیدی، میزان رشد و سیستم ایمنی ماهی را از مسیرهای مختلف ارتقا دهند. این موضوع در زمان مواجهه با بیماری منجر به عدم ابتلا و یا کاهش شدت بیماری می‌شود. به‌ویژه در شرایط فعلی که مزارع پرورش قزل‌آلا با کم‌آبی شدید مواجه شده‌اند و مجبورند به دفعات از آب استفاده کنند.

رئیس مرکز تحقیقات شیلات دانشگاه آزاد شهرکرد بیان کرد: استفاده چندباره از آب، امکان مواجهه با میکروارگانیسم‌ها و در نتیجه احتمال بیماری را افزایش می‌دهد؛ بنابراین استفاده از این ترکیب می‌تواند سیستم ایمنی را در حالت آماده‌باش نگه دارد. میزان افزایش رشد ماهی در نتیجه مصرف محرک رشد، بسته به سن ماهی تا ۱۵ درصد نیز می‌رسد.

وی تأکید کرد: مزیت دیگر ترکیب تولیدشده توسط مرکز این است که باقیمانده و عوارض جانبی ندارد و در صورتی که با دُز مناسب مصرف شود به‌واسطه پیشگیری از بیماری، نیاز به مصرف آنتی‌بیوتیک کاهش خواهد یافت. کاهش باقیمانده‌های آنتی‌بیوتیکی در ماهی بر سلامت مصرف‌کنندگان نیز تأثیر زیادی خواهد داشت.

تولید نوعی رنگدانه جلبکی با نام آستاگزانتین

استادتمام دانشگاه آزاد شهرکرد یادآور شد: ترکیب دیگری که در حال تولید است، نوعی رنگدانه جلبکی با نام آستاگزانتین است که نوع آنتی‌اکسیدان بسیار قوی بوده و علاوه‌بر مصارف انسانی در خوراک ماهی موجب رنگ‌دهی به گوشت می‌شود و ارزش افزوده به‌همراه دارد.

رئیسی ادامه داد: در ماهیان زینتی نیز این ترکیب می‌تواند رنگ بدن ماهی را بسیار زیباتر کند و ارزش آن را افزایش دهد. این آنتی‌اکسیدان در کنار ترکیباتی که ذکر شده می‌توانند به سلامت ماهیان کمک کنند.

استاد تمام‌وقت گروه دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد گفت: توجه به محیط زیست به‌منظور دستیابی به یک تولید پایدار کاملاً حیاتی است و این مسئله همواره در وبینارها و کلاس‌های آموزشی که برای پرورش‌دهندگان ماهی و کارشناسان شیلات برگزار می‌کنم، مورد تأکید قرار گرفته است و ترکیب آستاگزانتین نیز در همین راستا ساخته شده است.


 
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
مجید صادقی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۰ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۱
0
2
با سلام.به عنوان یک دامپزشک سیستم دولتی ضمن خسته نباشید به همکاران محترم هیات علمی دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد شهرکرد افتخار می کنم.امیدوارم در آینده هم شاهد توفیقات بیشترشان باشیم.
نظر شما
ادامه