حکیم مهر- محسن طاهرمیرزایی: نماینده امضا کننده طرح «صیانت از حقوق عامه در مقابل حیوانات مضر» در پاسخ به حکیم مهر مبنی بر علت مطرح شدن چنین طرحی در مجلس، میگوید: «ما در جامعهای زندگی میکنیم که معتقد به باورهای دینی و برخی فرهنگهای سنتی و در عین حال مقبول و متناسب با جامعه انسانی است. طبیعتا در قالب اعتقادی و فرهنگ حاکم بر خانواده ایرانیهای اصیل، نگهداری از بعضی حیوانات چه در خانهها و چه در معابر عمومی نظیر پارکها، خیابانها و... نوعی تجاوز به حقوق مردم است.»
«کیومرت سرمدی واله» میافزاید: «بنده خیلی به جزئیات ورود نمیکنم و نقدهایی هم به طرح صیانت دارم که به موقع آن اگر به صحن علنی بیاید، مطرح میکنم و راجع به آن بحث میشود. اما به هر صورت اینها حریمهای مشترک و مورد اعتقاد مردم است؛ حقوق مردم است و بعضا ممکن است با سلیقه من شهروند که قصد دارم یک کروکودیل را نگهداری کنم، در تضاد باشد.»
وی در گفتوگو با حکیم مهر تصریح میکند: «ما یکسری حقوق عادی، پذیرفته شده، قانونی و شرعی داریم که به لحاظ عرف و فرهنگ قابل قبول است. یک بخشی هم مربوط به سلایق افراد است که در این میان باید حق عمومی و حق مردم رعایت شود. طرح صیانت از حقوق عامه در مقابله حیوانات مضر هم یک طرح است که باید در کمیسیون مربوطه روی آن کار شود، بعد اگر در کمیسیون تایید شود و به صحن علنی بیاید، چکشکاری میشود و کارشناسانی مثل خودتان روی آن نظر میدهند و نسخه نهایی آن اگر مورد تایید شورای نگهبان قرار گیرد، به صورت قانون در میآید.»
این نماینده مجلس با تاکید بر اینکه باب شدن بعضی فرهنگها و حرکات که با تفکر سنتی و عقیدتی ما و گذشته ما همخوانی ندارد، به تدریج آسیبهای جدی روحی و روانی برای خانواده دارد، خاطرنشان میکند: «وقتی در خانواده یک فرزند ارتباط عاطفی با پدر مادر برقرار و خلاءهای عاطفی را به نحو شایسته پر میکند، نباید به سمت فرهنگی حرکت کنیم که این عاطفهای را که من میتوانم نسبت به فرزندم یا خواهرم ارضا کنم، با بودن یک خرگوش یا مثلا سگ جایگزین شود. اگر این مساله در جامعه نهادینه شود، به سلامت روح و روان و آرامش و آسایش جامعه آسیب میرساند، لذا باید یک راهکاری برای آن پیدا کنیم.»