همه ظرفهای موجود در بازار معایب و محاسنی دارند و شاید بتوان گفت جمعآوری یک نوع ظرف در آشپزخانه کار صحیحی نباشد. کارشناسان، تب خرید ظروف تفلونی، چدنی یا هر ظرف دیگری را که مطابق مد و کلاس یک سال قیمت نجومی پیدا کرده، به نفع مشتریها نمیدانند. در سالهای اخیر پس از تبلیغات منفی فراوان علیه ظرفهای رویی، ورود آنها به منازل کمتر شد اما از آنجا که برای پخت و پز به یک جایگزین نیاز بود، چدن و تفلون با انواع و اقسام مارکهای ایرانی و خارجی و با کیفیتهای متفاوت راهی منازل شدند. این گزارش، نگاهی اجمالی دارد به کیفیت ظروف مختلف...
در سال 1938 پلانک در شرکت «دوپونت» آمریکا مادهای پلی مری به نام پلی تترافلوئوراتیلن را کشف و با نام تجاری تفلون معرفی شد. نوعی پوشش نچسب که عایق الکتریسیته بود و هم مقاومت حرارتی بالا و هم مقاومت شیمیایی خوبی در مقابل اسیدها و بازها داشت. از آنجا که در میان تمامی پوششهای موجود، تفلون از بالاترین ضریب نچسبی برخورداربوده و هست از آن در تولید ظروف استفاده شد. هرچند که این موضوع مهم است اما برای پخت و پز کافی نیست. از آن زمان تاکنون بحثهای زیادی مطرح شد. آیا مواد تفلونی عوارضی برای بشر دارند؟ بهعلاوه، از موضوعات بحث بر انگیز وجود فلز کادمیوم در ظروف تفلونی است. دکتر کشاورز در اینباره میگوید: «معمولا در تهیه ظروف تفلون از کادمیوم استفاده میشود که از فلزات سنگین است، به ویژه در ظروفی که استاندارد نباشند، میزان این فلز بیشتر است. این ماده به مرور وارد غذا میشود و احتمال سرطان، کوتاهی قد و ضایعات پوستی را افزایش میدهد؛ همچنین در سنتز هموگلوبین دخالت میکند و کمخونی را به همراه دارد.» علاوه بر موارد گفته شده، دکتر کشاورز در رابطه با استفاده مجدد از ظروف تفلونی که دچار آسیب شدهاند و خراشهایی در ظرف در اثر شستشو یا کشیدن قاشق یا غیره ایجاد میشود ابراز نگرانی و تاکید کرد: «از آنجا که احتمال ورود کادمیوم به بدن از طریق ظروف تفلونی که هنگام پخت و پز آسیب دیدهاند، بیشتر است بنابراین تاکید میشود از ظروفی که کاملا سالم هستند، استفاده شود.»
محدودیتهای رویی
«برخلاف تصور عموم ظروف رویی از آلومینیوم ساخته میشوند و عوارض حاصل از این ظروف ناشی از فلز آلومینیوم این ظرف است.» این یکی از مهم ترین نکاتی بود که دکتر کشاورز درباره ظروف رویی به آن اشاره کرد. وی بر عدم نگهداری مواد غذایی ترش اسیدی، شور یا طبخ غذا در این ظروف تاکید میکند: «آلومینیم میتواند از ظرف وارد غذا شود و به دنبال آن ممکن است به عوارضی مثل یبوست، اختلالات گوارشی، پوکی استخوان و آلزایمر دچار شوید.» علاوه بر عوارض یاد شده برخی تحقیقات داخلی آلزایمر، کمخونی شدید، راشیتیسم و ایجاد یونهای آزاد و انتقال شان به بدن را از دیگر عوارض این ماده میدانند که این مشکل با مدت زمان پخت و نوع غذای مصرفی در این ظروف مثل سرکه، آب لیمو و آب غوره تشدید میشود.
پیرکس نشکن
ظروف پیرکس از انواع بلور با نوعی عملیات حرارتی تنشزدایی(دمای 620 تا 630 درجه سانتیگراد) و با افزودن نوعی ماده با نام تجاری «بوراکس» به مواد اولیه تولید میشود. دکتر کشاورزاستفاده از این ظروف را نسبت به سایر ظرفها تقریبا مناسب میداند چراکه تقریبا تمام انواع غذاها را میتوان در آن درست کرد تا جایی که مواد اسیدی یا بازی، روی آنها تاثیری ندارند و در اثر حرارت یونها وارد غذا نمیشوند اما باید به این نکته دقت داشته باشیم که پیرکس حرارت را به خوبی ولی بهطور غیر یکنواخت منتقل میکند بنابراین باید دقت کرد که این ظروف با المنتهای برقی و حرارت بسیار زیاد بهصورت مستقیم تماس نداشته باشند بلکه در ماکرویو و یا اجاق گاز به شکل غیر مستقیم حرارت ببینند.
خوبیهای استیل ظروف استیل ازترکیب آهن و فلزات ساخته میشوند. متخصصان تغذیه از جمله مدیر گروه تغذیه دانشگاه تهران ظروف استیل را از ظروف مناسب برای پخت و پز معرفی میکند و به رغم اینکه برخی منابع تنها نکتهای را که در مورد این ظروف هشدار میدهند، اجتناب از نگهداری طولانی مدت غذاهای اسیدی و نمکی در این ظروف است، با این وجود زنان خانهدار به دلیل اینکه این ظروف هنگام حرارت زود میسوزند، آنها را مناسب برای آشپزی نمیدانند.
سفال قدیمی
قدیمیترین ظروف سفالی مربوط به هزاره دهم پیش از میلاد و از محدوده بین النهرین است اما قدیمیترین ظرف سفال ایرانی مربوط به 8 هزار سال پیش از میلاد است که امروزه به دو شکل سنتی سفال و سرامیک در ایران استفاده میشود. از این رو سفالی که لعاب میخورد و مجددا پخته میشود به سرامیک تبدیل می شود. دکتر کشاورز ضمن اشاره به عوارض ناشی از ظروف سفالی لعابدار گفت: «این لعابها به دلیل دارا بودن فلز کادمیوم و سرب برای پخت و پز مناسب نیستند.»
قابلمههای مسی
هرچند که مدیر گروه تغذیه دانشگاه تهران از کاربرد کم ظروف مسی در کشور ما میگوید و شواهد هم تاییدکننده این گفتههای وی است اما برخی تحقیقات داخلی کشور ما چندین مورد بیماری ذخیرهای مس در کبد را گزارش کرده است که آن را به کاربرد ظروف مسی نسبت دادهاند. یکی از این کارشناسان، دکتر خداداد، فوقتخصص بیماریهای گوارشی و کبدی است که میگوید: «عمدهترین علت بروز این بیماری، استفاده از ظروف مسی به هنگام پختن غذا یا داغ کردن شیر یا انتقال شیر در این نوع ظروف است. این ظروف باعث اضافهشدن مس در غذای روزانه افراد میشود که این مس اضافی در کبد ذخیره میشود و باعث از کار افتادن کبد و در نهایت مرگ شخص میشود.» دکترکشاورز در ادامه این بحث افزود: «مس با غذاهای اسیدی واکنش میدهد. اگر ظروف مسی با لایهای از یک فلز دیگرمثل قلع یا فولاد ضدزنگ یا نیکل پوشانده شود از ورود مس به غذا جلوگیری شده و از عوارض افزایش غلظت مس در خون (تهوع، استفراغ و اسهال) کاسته خواهد شد.»
چدن تازهوارد چدن رسانای حرارتی ضعیفی به شمار میرود اما با این وجود بر اساس اظهارات متخصص تغذیه و رژیم درمانی چدن، حرارت را در خود نگه داشته و آن را به طور یکنواخت پخش میکند. وی در ادامه میافزاید: «در هنگام پخت و پز مقداری از مواد ظروف چدنی ممکن است وارد غذا شود. البته از قابلمه جدا نمیشود بلکه مواد غذایی هنگام پختن در مجاورت با قابلمه خواص آن را میگیرند.» استفاده بیش از حد از این ظروف توصیه نمیشود. چدن میتواند بر مواد غذایی تاثیر بگذارد، مگر اینکه قبل از پخت و پز تمام سطح داخلی آن با کمی روغن چرب شود و ظرف به مدت دو ساعت در فر یا روی اجاق قرار بگیرد. دکتر کشاورز میگوید: «فقط اگر این ظروف لعاب استیل داشته باشند، مشکلی ایجاد نمیکنند.»
با سلام شنيده ام ظرف استيل نيز سرب آزاد ميكنند
بالاخره نفهمیدیم در چه ظرفی غذا بپزیم؟
واقعا چه ظرفی برای پخت وپز مناسب است؟
بدک نبود در مورد ظروف استیل توضیح بیشتری بدهید مرسییییییییییی.
یعنی اگر ظرفهای مسی با روکش قلع سفید بشوند در اونصورت استفاده از انها بهتر هست درسته
|
متن رو درست نخوندید
نويسنده هيچ توصيه مشخصي ندارد و فقط با ذكر ايرادات افراد را دچار تشويش مي گند
لطفا بگویید که از چه ظدوفی استفاده کنیم
سلام - واضح است که نویسنده استفاده از ظروف استیل و پیرکس را توصیه میکند و ظروف چدنی در مرحله بعدی است و نهایتا استفاده از ظروف مسی، آلومینیمی و تفلون را مضر میداند.
میتوانید جهت کسب اطلاعات از ظروف استیل به وب سایت WWW.DGWORLD.IR مراجعه کرده که یکی از شرکتهای مطرح لوازم خانگی در ایران می باشد .
سلام مقاله مذکور هیچ نتیجه گیری نداشت و هیچ مقایسه ای بین ظروف نکرده و با بیان معایب ، بیشتر باعث سردرگمی میشود . در حالیکه بسیاری از مقالات مشابه استفاده از ظروف مسی را بدلبل جذب یون مس برای سلامتی بهتر میدانند .
اين آقا دكتري كه دربارهي مس اينگونه قضاوت كرد و خواست آن را خيلي خطرناك جلوه دهد بسيار ........ كرد. در قديم اكثر گذشتگان ما از ظروف مسي استفاده ميكردند و هميشه سالم و سرحال هم بودند اين پزشكان ................... هميشه بفكر جيب خودشان هستند تا مردم اينها فقط بلدند يك دكان به اسم مطب بزنند يك منشي ............................... بعد شروع كنند به ......... مردم خدا ...............!
اصلا این مطلب درست نیست ظروف مسی برای پخت و پز بهترین ظروف چون یون مس آزاد میکنه و این یون برای سلامتی خیلی مفیده و چون به صورت یون هستش اضافه اش خودش دفع میشه و استیل بدترین چون یون سرب آزاد میکنه و این یون برای سلامتی بسیار مضر
از مطلبتون واقعا متشکرم. کاملا گویا بود. کاش به عنوان یک مخاطب کمی قوه عقل و تحلیل را که مختص انسان است بکار بگیریم و در مورد اطلاعاتی که به ما میدهند منفعل نباشیم و نخواهیم که همه چیز برای ما بلعیدن باشد و نیاز به جویدن نداشته باشد، به علاوه اینکه ارتباط با دیگران و اظهار نظر درباره آنها آدابی دارد. صرف مجازی بودن محیط ارتباط مجوز هرگونه طرز صحبت کردن نیست. به امید آن روز که اولین رکن زندگی ما، رعایت اخلاقیات باشد. باز هم از راهنمایی تان سپاسگزارم.
اقای کشاورز شما ظرف چدن رو که موجب سرطان میشود تبلیغ کردید. ......... به سمت بیماری راهنمای میکنی. بهترین ظروف که امتحان پس داده مس میباشد. .........
متاسفم که استادان دانشگاه تهران که یکی از دانشگاههای معتبر ایران است اینگونه مردم را راهنمایی کرده اند. تا جایی که ما یاد داریم بهترین و قدیمی ترین ظروف که گذشتگان هم از آن استفاده می کرده اند ظروف مسی هستند و بیماریها در گذشته خیلی کمتر از این دوره بوده است حال این دکتر چرا اینگونه گزارش کرده الله اعلم!!!!!!!!
معروف است که پزشکان به کسانی که از درد مفاصل رنج میبرند، داشتن یک دستبند مسی را توصیه میکنند و دلیل این امر را هم کمبود یونهای مسی در خون ذکر میکنند که با تماس دستبندهای مسی با پوست بخشی از این کمبود جبران شده و از درد مفاصل کاسته میشود.
|
قدیمیا هم به تجربه فهمیده بودن که ظرف مسی رو بدون روکش قلع (سفید کردن) نمیشه استفاده کرد چون باعث مسمومیت اکسید مس میشه که خیلی خطرناکه و در قدیم شایع بوده. مسی که با غذا در تماس نیست چطور یون مس آزاد میکنه اونچه که وارد غذا میشه قلعه که باز هم مضره وشما مرتب باید ظرف مسی رو سفید کنی چون قلعش رو خوردی و اگه نکنی دچار مسمومیت اکسید مس میشی (در مجاورت هوا و آب غذا اکسید میشه) در گذشته آماری از مسمومیت مس ثبت نمشده ولی زیاد بوده و به تجربه فهمیده بودند مثل تشکیل حلقه سبز دور مردمک چشم که از نشانه هاشه
در مورد ظروف سنگی توضیح ندادید
اگر میخواهیددرموردانواع ظروف بویژه ظروف مسی اطلاعاتی بیشتری داشته باشید به سایت دکترحسین روازاده حتما یه سری بزنید اطلاعات شما بیشتر میشه.www.ravazadeh.com
سلام.من فوق لیسانس محیط زیستم.این دکتر هرچی گفته برعکسه فقط یادش رفته آخرش بگه
اقای کشاورز شواهد گذشته ما در مورد ظروف مسی چیزهای دیگه ای ثابت میکنه که عکس گفته های شماست لطفا به سایت دکتر عالی قدرمون اقای دکتر حسین روازاده سری بزنید.
|
قدیمیا هم به تجربه فهمیده بودن که ظرف مسی رو بدون روکش قلع (سفید کردن) نمیشه استفاده کرد چون باعث مسمومیت اکسید مس میشه که خیلی خطرناکه و در قدیم شایع بوده. مسی که با غذا در تماس نیست چطور یون مس آزاد میکنه اونچه که وارد غذا میشه قلعه که باز هم مضره وشما مرتب باید ظرف مسی رو سفید کنی چون قلعش رو خوردی و اگه نکنی دچار مسمومیت اکسید مس میشی (در مجاورت هوا و آب غذا اکسید میشه) در گذشته آماری از مسمومیت مس ثبت نمشده ولی زیاد بوده و به تجربه فهمیده بودند مثل تشکیل حلقه سبز دور مردمک چشم که از نشانه هاشه
خانم های خانه دار بهترین غذا و سالمی ترین و بدون هیچ سمومی فسفود حالشو ببرین
دکتر روازاده ظروف چدنی که از خارج وارد میشود را تایید می کنند ایشان تولیدکننده ی ظروف چدنی نیستند اصلا در ایران تولید میشود لطفا من را راهنمایی کنید از بس تحقیق کردم وجواب درستی نگرفتم خسته شدم با تشکر
لازم است بدانید ظروف به اصطلاح چدنی موجود در بازار از جنس چدن نیستند بلکه آلیاژی از آلومینیوم با 2.5% مس میباشد.ضخیم بودن ناحیه کف این ظروف باعث یکنواختی حرارت و پخت غذا می شود . لایه نچسب(تفلون) این ظروف در مقابل حرارتهای بالا مقاوم نبوده و هنگام سوختن آن گازی متصاعد میشود که برای اطفال مخصوصا پرندگان خانگی مضر است.لذا سازندگان این ظروف با ضخیم کردن کف آنها و انتقال حرارت بهتر مانع از سوختن تفلون می شوند در نتیجه لایه نچسب نسبت به دیگر ظروف دوام بیشتری دارد.
عجیبه که اینقدر مردم نوشته رو سرسری می خونن و به خودشونم اجازه قضاوت می دند . دکتر نظر شخصی خودشون و که راجع به ظروف مسی نگفتند نتایج تحقیقان و نقل قول از متخصص کلیه . چرا انگشت اتهام رو به سمت ایشون گرفتید ؟
من یه ماهیه از ظروف مسی برای پخت غذا استفاده میکنم . قالبمه های تفلون و چدن رو کنار گذاشتم.با خووندن این مطالب خیلی حالم گرفت!!!!
مگه غیر از اینه که ظروف استیل سرب آزاد می کنند؟!
دوستان من استفاده از ظروف مسی پیشنهاد میشه.البته در صورتی که قلیایی شده باشه.در غیر این صورت کشنده هست.مادرم میگفت قدیما سالی یه بار قلیا کار میامد خونه های مردم،تمام ظروفشونو قلیایی میکرده.
آقای دکتر به فکر خودت و همکارات نباش به فکر مردم باش
حتماً حتماً یک سری به سایت دکتر روازاده بزنید و سعی کنید سی دی های سخنرانی آقای دکتر هم تهیه کنید. . . من که خیلی جواب گرفتم... حتی ما آب آشامیدنیمون رو توی ظروف مسی جوش میدیم....الحمدالله همه مریضی ها شفا یافت.... یا علی ... التماس دعا
من کارشناس تغذیه هستم و کارم تحقیقو پژوهش +آموزش تغذیه و رژیم درمانیه،با مطالعاتی که من داشتم مطالب تقربیا درسته،لطفا اظهار نظر شخصی و بدون مطالعه نکنید.ظروف مسی اگر مدام قلیایی بشن مشکل حله ولی در کل ظروف شیشه ای بهترین هستن چون هیچ تبادلی با مواد غذایی ندارن
با سلام وتشکر.میخواستم به دوستانی که این اقای روازاده را تایید میکنند بگم که بهتره اول تحقیق کنید ببینید این آقا دکتر هستن بعدا به حرفاشون ایمان بیارین.
nazaretun darmorede
ظروف مسی با قلع اندود بهتر از تمامی ظروف میباشد و ظروف سفالی هم مفید میباشد برید به سایت دکتر روازده
یه بار دیگه این جمله رو بخونین بادقت:هرچند که مدیر گروه تغذیه دانشگاه تهران از کاربرد کم ظروف مسی در کشور ما میگوید و شواهد هم تاییدکننده این گفتههای وی است اما برخی تحقیقات داخلی کشور ما چندین مورد بیماری ذخیرهای مس در کبد را گزارش کرده است که آن را به کاربرد ظروف مسی نسبت دادهاند.
باسلام به همه دوستان دغدغه مند مردم زیاد باهم بحث نکنید ببینید دشمنان ما .....از چه موادی برای پخت وپز استفاده میکنند قطعا، جون دوسترین افراد عالم اونا هستن وحقّه باز تر از اونا هم کسی وجود نداره پس با دشمنت شناسی به خودمون برگردیم زیرا که تمام مدارک دانشگاهی مارو این حضرات تدوین وکتب اصلی رو دست نشاندهاشون تالیف وتایید میکنند وهرجا لازم باشه میگن کارشناسا اشتباه کردن مهره سوخته کنار میره وحرف تازه رو خودشون میزنن ومخالف حرف کسی که شیعه است ودر مکتب اهل بیت با علم الهی وقران بررسی کرده باشه اگه میگی نه برو مطالعه کن کتاب پرتکول های یهود1ج -وچگونه اسلام را نابود کنیم 2جلدیه
من یه مطلبی رو عنوان میکنم که قضاوتشو میذارم به عهده خودتون...
آقاي دكتر كشاورز يكي از علمي ترين و به روزترين اساتيد تغذيه كشور ما هستند. واقعا باعث تاسفه كه بعضيا بدون تحقيق براي ايشون از اظهارنظر هاي فرد ......حجت ميارن. من كه از مرتبه علمي اين دو نفر اطلاع دارم برام خيلي اين حرف خنده داره. مثل اينكه بگيد انشتين بياد از .... فيزيك ياد بگيره!!!.... زهره
والا من دکتر نیستم و علم سنتی هم ندارم ولی یه چیزی که کاملاً مشخصه ما ایرانی ها زیاد غذاهای سنگین میخوریم و پخت و پزمون هم به همون نسبت زیاده چیزی که در مورد ظروف مسی هست اینه که به هر حال اون قلیایی که داخلش وجود داره توسط ما خورده میشه که باید هر سال دوباره قلیایی بشه ! در مورد ظروف تفلون هم همینه بعد از مدتی تفلونش میره حالا یا شسته میشه یا خورده میشه به نظر شخص بنده شیشه کاملاً بیخطره چون داخلش آلیاژ نداره منظورم همون پیریکسه ! ولی در کل زیاد قضیه رو جدی نگیرید ما اونتقدر غذاهای غیر بهداشتی و عجیب و غریب می خوریم که از این مورد خیلی بدتره تازه شما هیچ فکر به قاشق و چنگال های غذا خوری کردین که یک سره تو دهنمونن جنسشون از چیه ؟ یا اینکه آب هایی که میخریم تو پلاستیکن یا آب های تسفیه که از بازار می خریم تو دبه های پلاستیکی هستن ! قدیما مایعات رو تو شیشه ها نگه میداشتم اصطلاحاً خمره هم میگفتن !
اگه قابلمه مسی این همه ضرر و داشت همه قدیمیها باید تو 30 40 سالگی تلف می شدند
ظروف رویی که از جنس روی خالص باشد چطوری است؟
بهتر برویم روی دیوار هوا بخوریم.
ما که نفهمیدیم در این دنیا از کدام نوع فلز استفاده بکنیم و از کدام فلز استفاده نکنیم
من خیلی روی این موضوع تحقیق کردم به نظر من صرف نظر از گرانی ظروف مسی و هزینه تجدید قلع اندود کردن آن بهترین ظرف برای پخت و پز است علاوه برآن باعث افزایش تولید داخلی و کاهش واردات ظروف پخت و پز میشه (چون ظروف مس خارجی بسیار گران است)
طب کلاسیک خون مردم رو کرده توشیشه.اینقدرضعیفه که یه دیابت ساده رونمیتونه درمان کنه.بادارودردنیاکشتارمیکنن.شرکتهای داروئی کارتل های نفتی رادرجیب کوچک خودشان میذارن.98درصدشرکتهای داروئی دنیاتحت سیطره یهودیهااداره میشن.چندهزارسال ایرانی داشته ازمس استفاده میکرده مردم مشکلی نداشتن.طب دانشگاهی که منابع طبی اش رو وامدارغرب ویهودیهاست حالامیگه مس استفاده نکنیددرصورتیکه ظرف غالب مورد استفاده یهودیها مس هست.کاش مرعوب دنیای غرب نمیشیدیم.
من این متخصص طب جدید که در مورد ظروف این قدر راحت اظهار نظر می کنن لطف کنن جواب بدن که اگه استیل خطرناک نیست پس فلز کروم به کار رفته تو اون که حداقل به میزان 10% هستش چیه؟ هیچ این کارشناس محترم اطلاع داره که این فلز چقدر برای سلامتی مضر هست و به طور قطع وارد غذا میشه؟ و اینکه اطلاع داره که این فلز سرطان زا هست؟
کاربرد مس به این دلیل بوده که حرارت را خوب نگه مبدارد و با این ویژگی، تنها فلز در دسترس بوده.
(ادامه مطلب قبلی)
سلام،از این اطلاعاتی که در اختیار مردم می گذارید صمیمانه تشکر میکنم در ضمن پیشنهادی در مورد اینکه چگونه نمک طبیعی پیدا کنیم ارئه کنید ممنون میشم چون از همه بیشتراین نمک های زهر آلود است که بلای جان مردم شده وآهسته آهسته داره مردم را در خودش حل می کنه.
بدک نبود
من هم نتیجه کاملی نگرفتم اما میدانم عمر زیاد گذشتگان ما به صدها عامل جسمی محیطی روانی وتکنولوژیکی بستگی داره و حرف های متخصصین ودانشمندان علمی را بیشتر از روایات عوام قبول دارم...
مطلب اشتباهه، چدن اصل که کم یاب هم هست عالیه، آهن بدنو میبره بالا، ظروف سنگی هم که از مشهده امام رضا توصیه کردن، ظروف شیشه ای هم خوبه، سفال های لعاب دار هم خپبن به شرطی که مواد لعابش مثل قدیم بی ضرر. باشه نه این جدیدا، مس هم خوبه به شرط قلع اندود شدن و این باعث میشه مس کمتری و متناسب تری وارد غذا بشه، ظروف استیل سرب وارد غذا میکنن، تفلون و سرامیک هم فعلا تحقیقاتش کامل نیست اما فعلا تا وقتی روکششون کنده نشده بد نیستن ولی به هیچ عنوان مثل ظرفایی که گفتم نمیشن
سلام ب همه دوستان.
بابا اینام با این دکتریشون .برید ببینید تو اقوام این اقایون به اصطلاح دکتر لوازم خونگی فروشی هست .فعلا هرکی به فکر جیب خودشه .هرکی یه کلاه گشاد دستشه دنبال یه سر میگردند بکشن به کله طرف بره .سر خودتون درد نیارید.
من كه بدتر گيج شدم بالاخره بايد از چى استفاده كنيم
بابا چرا انقد بدو بیراه میگین من خودم کلی تحقیق کردم راست میگن ظروف پیرکس وظروف سنگی بهترین هستن اما اگر حوصله غذا پختن تو این ظرفا رو ندارین یا نگرانید ک ظرف پیرکستون بشکنه بهتره بیخیال شید برید همون ظرفا رو بخرید وقتی ازچیزیم مطمین نیستین انقد نظر ندین
ساده خوری و استفاده هر چه کمتر از پخت و پز و کلا حرارت و انرژی کلید حل این مشکل است. اگر عذا در مدت زمان اندک و با شعله کم تهیه شود و دائم کتری و سماور جوش نباشد و خانه دارها با گذاشتن ده دوازده ساعت غذا روی اجاق به فکر جا انداختن آن نباشند، این پیچیدگی هائی که مطرح شده از بین می رود. برای تهیه بسیاری خوراکی ها به چنین ظروفی نیاز نیست. مانند انواع نان، کباب ها، سبزی و مغز گردو، عسل و محصولات باغی و جالیزی و... علاوه بر این بسیاری از خوراکی ها هم قبل از این که به دست مصرف کننده برسند در شرایط نامعلوم حرارت دیده اند. پس از این ها هم می توان بدون دغدغه سود برد. مانند لبنیات، آجیل، فرآورده های گوشتی، شیرینی های بازاری و... آب پز کردن مواد غذائی پوشش دار مانند سیب زمینی و تخم مرغ هم که ظاهرأ خطری ندارد. بخارپز کردن سبزی ها هم حداقل تماس را با ظرف خواهد داشت. پس بهتر است در باره تغذیه میانه روی کرده وسواس به خرج ندهیم.
سلام اگه ظروف رویی اصلی بخریم ، باید از کجا بخریم؟
من همیشه ازظروف رویی استفاده میکنم بخاطراینکه میشه سابوندش
سلام
سلام.من هم سرامیکی دارم هم روی و هم استیل
اولا وقتی شما زحمت میکشید و نظر یک فوق تخصص پزشکی مدرن را میپرسید باید نظر یک پزشک متخصص طب سنتی رو هم بپرسید تا مردم خودشان قضاوت کنند که حرف کدامیک درست است ثانیا ظروف رویی قدیمی اصل برای بدن بسیار مفید بوده اند و یونهای مس و قلع رو در غذا آزاد میکنند( نه مولکول مس ) وبا ظروف آلومینیومی مضر کاملا فرق میکنند ،ظروف مسی هم با لایه ای از قلع روکش میشوند تا هم خواص یونهای قلع به بدن برسد وهم فلز مس اکسید وسبز رنگ نشود پس ظروف مسی یونهای مس و قلع در غذا آزاد میکنند که برای بدن بسیار مفید است و اضافه آن نیز چون بصورت یون هست نه مولکول براحتی از بدن دفع میشوند برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید سخنرانی دکتر روازاده در رابطه با ظروف را در آپارات تماشا کنید
در جواب اون عزیز که گفتن از کجا میشه روی اصل خرید باید بگم اصلا روی اصل دیگه وجود نداره و خانم محبوبه که میگن از. ظروف روحی استفاده میکنند چون میشه سائیدش آیا با ساییدن ترکیبات روی خالص بدست میاید مگر ؟؟؟ خب اگه ظرفمون روحی اصل باشه بله ساییده تمیز ترش میکنه اما اگه با آلومینیوم همراه باشه که ساییدن بیفایده است...
سلام: با این مواد غذایی که ما داریم من فکر میکنم متریال ظروف زیاد مهم نیست خود مواد غذایی اولین مشکل هستش.
قدیمیا هم به تجربه فهمیده بودن که ظرف مسی رو بدون روکش قلع (سفید کردن) نمیشه استفاده کرد چون باعث مسمومیت اکسید مس میشه که خیلی خطرناکه و در قدیم شایع بوده. مسی که با غذا در تماس نیست چطور یون مس آزاد میکنه اونچه که وارد غذا میشه قلعه که باز هم مضره وشما مرتب باید ظرف مسی رو سفید کنی چون قلعش رو خوردی و اگه نکنی دچار مسمومیت اکسید مس میشی (در مجاورت هوا و آب غذا اکسید میشه) در گذشته آماری از مسمومیت مس ثبت نمشده ولی زیاد بوده و به تجربه فهمیده بودند مثل تشکیل حلقه سبز دور مردمک چشم که از نشانه هاشه