کد خبر: ۶۸۶۳۵
تعداد نظرات: ۱۲ نظر
مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی سازمان دامپزشکی کشور:
«دکتر علیرضا اکبرشاهی» افزود: بر اساس طرح بین‌المللی مبارزه با طاعون نشخوارکنندگان کوچک، ایران باید تا سال ۲۰۳۰ این بیماری را همراه با یک برنامه بین‌المللی در کشور ریشه‌کن کند ...
 

حکیم مهر: چند روز پیش اداره حفاظت محیط زیست البرز، از سومین موج شیوع بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک در این استان خبر داد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از اقتصاد آنلاین، بر اساس اعلام اداره محیط زیست البرز، به دلیل عدم واکسیناسیون تکمیلی و کنترل دام‌های اهلی و عبوری در زیستگاه‌های مشترک دام های اهلی و وحشی توسط دستگاه‌های مسئول به ویژه در استان‌های مجاور، در حال حاضر بیماری طاعون به عنوان یکی از تهدیدات جدی حیات وحش در البرز مطرح شده و و در اثر این بی توجهی‌ها، سال‌ها زحمات شبانه روزی محیط بانان به هدر رفته است.

دستگاه مسئول تامین سلامت دام سازمان دامپزشکی کشور است. این سازمان موظف است تمام اقدامات ممکن از پیشگیری تا درمان را برای کنترل بیماری های دامی انجام دهد تا خطر سلامت و خسارات اقتصادی ناشی از انواع بیماری دامی به حداقل برسد.

آخرین وضعیت شیوع بیماری در کشور و اقدامات سازمان دامپزشکی

 «دکتر علیرضا اکبرشاهی» مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی سازمان دامپزشکی کشور، در گفت و گو با اقتصاد آنلاین درباره آخرین وضعیت شیوع بیماری طاعون نشخوارکنندگان کنندگان کوچک در کشور، اظهار کرد: اینکه گفته می شود در موج سوم بیماری  PPR قرار داریم صحت ندارد، ما تشدید بیماری را در ماه های مهر، آبان و آذر در برخی نقاط از حیات وحش به ویژه در استان البرز و مازندران داشته ایم و با توجه به اینکه ماندگاری ویروس در فصول سرد سال در لاشه های تلفات زیاد است، آنچه امروز مشاهده می شود ناشی از انتقال ویروس بیماری از لاشه حیوانات حیات وحشی است که در زیر برف و یخ پنهان مانده و بعضا می تواند توسط گوشتخواران جابجا شده که منجر به بروز تلفات اخیر گردد

اکبرشاهی با بیان اینکه حیوانات گوشتخوار نیز می توانند به صورت فیزیکی ناقل باشند، افزود: در مواردی نیز به دلیل استفاده حیوانات گوشخوار از آبشخور مشترک با نشخوارکنندگان انتقال ویروس به صورت فیزیکی اتفاق می افتد که به نظر می رسد در مورد شیوع جدید در استان البرز صدق کند.

وی تصریح کرد: در مجموع می‌توان گفت نسبت به گذشته تعداد کانون های بیماری و موارد ابتلا طی ۱۰ سال گذشته کاهش داشته که نتیجه اقدامات پیشگیرانه از جمله واکسیناسیون وسیع دام ها توسط سازمان دامپزشکی بوده است.

اکبرشاهی در ادامه به ارائه آماری در این زمینه پرداخت و گفت: تعداد کانون‌های بیماری دام اهلی در  سال ۹۹ به تعداد ۳۳۳ کانون و در سال جاری به تعداد ۲۴۲ کانون و در حیات وحش در سال ۹۹ به تعداد ۸ و در ۱۴۰۰ به تعداد ۱۱ کانون رسیده است.

وی اضافه کرد: اقدامات پیشگیرانه سازمان دامپزشکی شامل واکسیناسیون بوده که، تعداد واکسیناسیون در سال ۹۹ به تعداد بیش از ۳۵ میلیون و ۵۰۰ هزار راس و در سال  ۱۴۰۰ به تعداد ۶۶ میلیون ۶۰۰ هزار راس دام اهلی انجام شده است.

وی از مشارکت ایران در یک طرح بین المللی برای مبارزه با بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک خبر داد و گفت: بر اساس این طرح ایران باید تا سال ۲۰۳۰ این بیماری را همراه با یک برنامه بین المللی در کشور ریشه کن کند که این طرح اکنون در حال اجرا است.

به گفته اکبرشاهی، ایران موفق شده است طی ۱۰ سال گذشته تعداد کانون بیماری  PPR را در کشور تا بیش از ۸۶ درصد کاهش دهد.

وی در تشریح علائم بیماری برای آگاهی دامداران، اظهار کرد: بیماری با شروع ناگهانی تب، ریزش ترشحات از چشم و بینی، زخم دهان، تنگی نفس، اسهال بد بو و سرفه بروز می‌کند و دام مبتلا به شدت لاغر شده و در نهایت تلف می‌شود.

وی تصریح کرد: ترشحات چشم، بینی، آب دهان و مدفوع حاوی مقادیر زیادی از ویروس این بیماری است و شیر حیوان نیز حاوی ویروس است، اما ویروس به مدت طولانی نمی‌تواند در بیرون از بدن میزبان در آب و هوای معمولی زنده بماند.

اکبرشاهی در پاسخ به این پرسش که مؤثرترین روش برای کنترل طاعون نشخوارکنندگان چیست، گفت: همه گیری  PPR با کنترل جابه‌جایی حیوانات، دفع صحیح لاشه و استفاده از واکسن قابل کنترل است، مؤثرترین روش برای کنترل این بیماری، واکسیناسیون است که در حال حاضر در حال انجام است

وی راه های پیشگیری که در حال حاضر در کشور اجرا می شود را، واکسیناسیون، ضدعفونی آبشخورهای دام‌ها و تخلیه مراتع کانون‌های آلوده از وجود دام برشمرد.

اکبرشاهی با یادآوری اینکه طاعون نشخوارکنندگان به شدت واگیردار است، هشدار داد: اگر از شیوع بیماری در یک منطقه پیشگیری نشود و دام‌های غیر واکسینه در آن منطقه تردد داشته باشند، شاهد تلفات گسترده‌ای خواهیم بود. از سوی دیگر کنترل این بیماری در حیات وحش به علت جابه‌جایی و گذار دام اهلی در حیات وحش و حساسیت بالای دام های حیات وحش سخت می باشد

اکبرشاهی در پاسخ به پرسشی دیگر مبنی بر اینکه طاعون نشخوارکنندگان کوچک برای انسان خطری ندارد، افزود: این بیماری قابل انتقال به انسان نیست و صرفاً نشخوارکنندگان کوچک را درگیر می‌کند؛ بنابراین جای نگرانی برای ابتلای انسان به این بیماری وجود ندارد ولی حیوان مبتلا به این بیماری تلف خواهد شد و درمانی برای آن وجود ندارد.

 

انتشار یافته: ۱۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۴
K1
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۳ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۲
1
3
آقای دکتر اکبرشاهی وقتی واکسیناسیون رایگان و به موقع از سبد خدمات دامپزشکی حذف میشه و در عین حال وقتی پیچیدگی های ثبت سیستمی بیماری زیاد میشه کسی کانون ثبت نمیکنه. اگر به خاطر بیارید این رو تلفنی هم به شما اطلاع دادم. کانون رو به افزایش هست، هم در طاعون، هم آبله و هم بروسلوز
پاسخ ها
ناشناس
| Netherlands (Kingdom of the) |
۱۴:۴۸ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۲
باید دامدار به این نتیجه برسه که واکسیناسیون برای دامش الزامی هست و باید در قبال خدمات پول پرداخت کنه هنوز در استانی که بنده فعالیت میکنم تغیرر غیر منتظره ای در گزارش بیماری دریافت نشده، ممکنه یک سال هم دامداران درگیر بیماری بشن و متضرر هم بشن بعد از اون برای واکسیناسیون دامهاشون در برنامه زمانبندی اعلام شده از سوی سازمان و به صورت بهادار اقدام میکنن ،بدترین تصمیم گیری در زمان حال برگشتن به روال قبل میباشد
ناشناس
|
Netherlands (Kingdom of the)
|
۱۴:۳۹ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۲
9
2
این نتیجه زحمات دکتر ماکنعلی و تیمش هست
پاسخ ها
ناشناس
| France |
۰۲:۴۰ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
منظورت از این چیه؟ کدوم؟
کارشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۵۳ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۲
0
0
پس دکتر جان چرا کانون های بیماری در حیات وحش افزایش چند برابری پیدا کرده
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۲۳:۵۷ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
از محیط زیست بپرس
K1
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۵۴ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۲
0
1
دوست عزیز در مورد بیماری استراتژیک که شما نمیتونی متکی به تصمیم دامدار بشی. کافیه یک سال چرخش غیرمنتظره ویروس منجر به تلفات سنگین بشه. اونوقت شما دوست عزیز باید گوشت رو کیلویی 400 تومن بخری. دلت به حال خودت و هموطنان خودت بسوزه برادر.
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۲۳:۵۹ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
دامدار در خصو بیماریهایی که زیان اقتصادی. داره نسبت به تهیه واکسن بهادار اقدام می کنه نکران نباشید ،مشکل حایی پیش میاد که دامدار قبلا خسارت ناشی از بیماری رو حس نکرده‌
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۴۳ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
1
3
جناب دکتر اکبرشاهی
اگر موفقیتی بوده قطعا بخشی از آن مربوط به سوء استفاده همکاران شما در برخی استان ها از بخش خصوصی است.
متاسفانه برخی همکاران شما در استان ها با پایمال کردن حق و حقوق بخش خصوصی نردبانی برای موفق نشان دادن خودشان در بخش دولتی استفاده می کنند.
فراموش نکنید که سال هاست برده داری در دنیا منسوخ شده؛ اما همکاران شما به مراکز واکسیناسیون بخش خصوصی به همان دید برده داری نگاه می کنند.
بخش خصوصی باید طرح های دولتی را با کمترین دستمزد اجرا کند و برای اجرای این طرح ها از جیب مایه بگذارد. حقوق اداره کار و دستمزد روزانه یک کارگر ساده به کنار ، حتی درآمد ناشی از همکاری در اجرای طرح های واکسیناسون دولتی هزینه ایاب و ذهاب واکسیناتور به مناطق روستایی را هم پوشش نمی دهد.
اگر مراکز هم اعلام کنند که نمی توانند همکاری کنند به اشکال مختلف تهدید می شوند.
سهمیه واکسن های بهادار شما را قطع می کنیم
از نیروی بسیج به جای شما استفاده می کنیم
از عشایر استفاده می کنیم
هزار تا مجوز مرکز جدید در کنار شما صادر می کنیم.
خلاصه کلام اینکه می گویند شما مختارید که در طرح شرکت کنید یا نکنید اما اگر با ما در اجرای طرح همکاری نکنید کاری می کنیم تا از خودتان و خانواده تان از نان خوردن بیفتید
دو پیشنهاد برای شما دارم:
اول اینکه ..............
و دوم اینکه سری به استان ها بزنید (به ویژه استان ف.......) و پای درد دل مراکز واکسیناسیون بخش خصوصی بنشینید
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۰۰:۰۲ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۴
مسول مرکزی ماعی یه بار تو محل کارش حضور پیدا میکنه چه سودیدر راستای کنترل بیماری داذه ،متاسفانه مراکز مایه کوبی شدن سوپر مارکت یه خانم استخدام کردن تو دفتر نشسته و خودشون حضور ندارن واکسن هم میفروشن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۸ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۸
جناب ناشناس که با VPN آمریکا وارد شدید.
اول که این کامنت خطاب به جناب دکتر اکبر شاهی بود و انتظار می رفت ایشان جواب بدهند.
دوم اینکه اگر قصد دفاع از سازمان دامپزشکی را دارید تخلف چند مرکز واکسیناسیون را به همه نسبت ندهید و پاسخگوی عملکرد سازمان تان باشید.
سوم اینکه حداقل یک مرتبه متنی که تایپ کردید را می خواندید
ناشناس
|
France
|
۰۲:۴۴ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
0
2
والانمیدونم شما از کدوم ایران حرف میزنی ما یه ایران تو خاور میانه میشناسیم که همچین چیزی توش نیست و برعکسه حالا ایران شما مجاست نمیدونم
نظر شما
ادامه