حکیم مهر: تیمی از پزشکان به سرپرستی «دکتر نادر معظمی» با پیوند قلب خوک به دو بیمار مرگ مغزی، امیدها برای بهکارگیری اعضای حیوانات بهمنظور نجات انسان را افزایش داده است.
به گزارش حکیم مهر به نقل از زومیت، پزشکان توانستهاند قلب خوک را به دو فرد متوفی پیوند بزنند. با این دستاورد، اکنون آنها امیدوارند که روزی بتوانند با استفاده از اعضای داخلی بدن حیوانات، جان انسانها را نجات دهند. لایو ساینس بهنقل از آسوشیتدپرس مینویسد دکتر نادر معظمی، جراح قلب در مرکز پزشکی NYU Langone Health شهر نیویورک آمریکا، در ماههای ژوئن و ژوئیه عمل جراحی پیوند قلب خوک به دو فرد متوفی را انجام داد.
در اوایل سال جاری میلادی گروه دیگری از پزشکان در مرکز پزشکی دانشگاه مریلند با موفقیت توانستند قلب خوک را به یک فرد بیمار پیوند بزنند؛ بااینحال بیمار دو ماه پس از جراحی درگذشت. در دو عمل جراحی اخیر، دکتر نادر معظمی و اعضای تیمش قلب دو خوک را که به روش ژنتیکی اصلاح شده بودند، به دو فرد پیوند زدند. این دو فرد، لارنس کلی ۷۲ ساله و آلوا کپوانو ۶۴ ساله، بهتازگی دچار مرگ مغزی شده بودند و از دستگاه تنفس مصنوعی (ونتیلاتور) استفاده میکردند. CNN در گزارشی میگوید دو فرد یادشده سالها به بیماری قلبی مبتلا بودند.
پس از پیوند قلب، لارنس کلی و آلوا کپوانو داروهای استانداردی را دریافت کردند که معمولاً پس از پیوند قلب به بیماران داده میشود. پزشکان بهمدت سه روز روی عملکرد قلب این دو بیمار نظارت کردند و هیچ نشانهای مبنیبر پسزدهشدن عضو جدید پیدا نکردند. نمایندگان مرکز پزشکی NYU Langone Health در اطلاعیهای گفتهاند که پس از انجام عمل جراحی، پزشکان از تجهیزات مکانیکی پشتیبان استفاده نکردهاند.
«دکتر رابرت مونتگومری»، مدیر مؤسسهی پیوند عضو در مرکز پزشکی NYU Langone Health، در گفتوگو با CNN اعلام کرد که عمل روی افراد متوفی به پزشکان امکان داد بهطور عمیقتری بررسی کنند که بدن فرد گیرنده پس از دریافت قلب خوک چه رفتاری از خود نشان میدهد. دکتر مونتگومری میگوید: «میتوانیم نظارتهای مکرر خود را بیشتر کنیم و بهنوعی سازوکار این ماجرا را بفهمیم و تمامی ناشناختهها را به دانستههایمان تبدیل کنیم.»
اولین پیوند عضو حیوان به انسان در سال ۱۸۳۸ انجام و قرنیهی خوک به انسان پیوند زده شد. از آن زمان، تلاش برای پیوند عضو حیوان به انسان غالباً به شکست منتهی شده است؛ چون سیستم ایمنی بدن انسان معمولاً به عضو حیوانی بهعنوان عضوی خارجی حمله و آن را رد میکند.
در سالهای اخیر، پژوهشگران با اصلاح خوکها به روش ژنتیکی توانستهاند عملکرد سیستم ایمنی بدن انسان را دور بزنند و کاری کنند که عضوهای داخل بدن خوک بیشتر از حالت عادی به انسان شبیه باشد. درواقع، پزشکان با تعدیل رشد اندامها سیستم ایمنی را گول میزنند و احتمال ردشدن اعضای حیوانی را کاهش میدهند.