حکیم مهر- محسن طاهرمیرزایی: رئیس سازمان غذا و دارو در پاسخ به سوال حکیم مهر مبنی بر اینکه
این سازمان چه برنامهای برای ساماندهی مسئولین فنی بهداشتی مستقر در شرکتهای تولیدی
دارد، گفت: «پیشنهاد مشترک وزارت بهداشت و وزارت دادگستری در برنامه هفتم توسعه
برای ساماندهی و مدیریت و نظارت بهتر و فارغ از تعارض منافع در حوزه مسئولین فنی و
ناظران، تشکیل یک ساختار تحت عنوان کانون مسئولین فنی است تا وظیفه نظارت و
ساماندهی مسئولین فنی و پرداخت حقوق آنها را به عهده بگیرد.»
«دکتر سید حیدر
محمدی» با بیان اینکه در حال حاضر مسئولین فنی حقوق خود را از کارفرما دریافت میکنند،
تصریح کرد: «اگر قانون برنامه هفتم توسعه با شرحی که عرض کردم ابلاغ شود، کانونی ایجاد
میشود که کارفرما پول را به حساب آن کانون میریزد و مسئول فنی حقوق خود را از
کانون میگیرد؛ در نتیجه در حوزه نظارت بر واحد تولیدی یا واحدهای مربوط سلامتمحور،
دیگر تعارضی بین مسئول فنی و کارفرما وجود ندارد.»
وی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص چگونگی نظارت سازمان غذا
و دارو بر واحدهای عرضه لبنیات سنتی به منظور جلوگیری از شیوع تب مالت و چگونگی
تفاهم با سازمان دامپزشکی در این مسیر، خاطرنشان کرد: «ما دو محصول داریم که یکی
تحت عنوان فراورده خام و دیگری تحت عنوان محصولات فرآوری شده هستند. محصولات فرآوری
شده مثل آب معدنی یا برخی از محصولات بستهبنده است که از سازمان غذا و دارو
پروانه دارند و زیر نظر این سازمان هستند. فرآوردههای خام مثل لبنیات و... زیر
نظر حوزه معاونت بهداشت محیط و بهداشت فردی سازمان است که آنها نیز روی مساله
بهداشت نظارت دارند. مامورین بهداشت به این واحدها ورود و بررسی میکنند که واحدها
کارت بهداشت داشته باشند. آنها به شکل مرتب آزمایشهای لازم را انجام میدهند و
بعضا محصول آنها در بازدیدهای ادواری نمونهبرداری می شود.»
دکتر محمدی با تاکید بر اینکه نظارت بر شیر خام، گوشت و فرآودههای
گوشتی با سازمان دامپزشکی است، گفت: «در محل عرضه این محصولات، همکاران ما در
سازمان غذا و دارو ورود میکنند. همچنین بحث نظارت بر داروهای دامی، محل فرآوری
گوشت خام، گوشت قرمز، گوشت سفید و ماهی با سازمان دامپزشکی است اما در محل عرضه این
محصولات حوزه بهداشت محیط ما ورود میکند. در محصولات فراوری شده بستهبندی شده
دارای مجوز، سازمان غذا و دارو و بازرسین ما ورود میکنند.»