حکیم مهر- محسن طاهرمیرزایی:
معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور در پاسخ به این سوال حکیم مهر
که برخی افراد به دنبال دور زدن قوانین بهداشتی حریم فاصله بین مرغداریها و
دامداریها هستند، از نظر شما اهمیت رعایت فاصله پیش بینی شده در قانون برای مراکز
دامپزشکی چیست؟ گفت: «حریم بهداشتی بین اماکن دامی و صنایع وابسته و نیز سایر
واحدهای تولیدی صنعتی و خدماتی یکی از عوامل اصلی تاثیرگذار در پیشگیری و کنترل بیماریهای
دامی محسوب شده و این موضوع بر اساس نقطه نظرات کارشناسی در طی سالهای
گذشته انجام شده است.»
«دکتر حسن اختیارزاده» افزود: «در ضوابط و
مقررات نظام دامداری کشور که به استناد ماده ۱۹ قانون سازمان دامپزشکی کشور
مصوب ۱۳۵۰ و آئیننامه
مربوطه تنظیم و از سوی وزیر کشاورزی و عمران روستایی و وزرای کشاورزی و جهاد
کشاورزی وقت در مقاطع مختلف ابلاغ شده، پیشبینی
شده است و در ماده (۶) قانون
نظام جامع دامپروری مصوب ۱۳۸۸/۰۵/۰۷
نیز رعایت حریم بهداشتی الزامی است.»
وی با تاکید براینکه ایجاد حداقل فاصله مجاز بین دامداریها به
منظور محدود کردن اثرات تجمعی محیط در سایر کشورها نیز مطرح بوده است، تصریح کرد:
«حتی در آبزیپروری
نیز به منظور کاهش انتقال انواع بیماریها و انگلها این
موضوع دارای اهمیت بوده و رعایت میشود. بر این اساس به عنوان نمونه حداقل فاصله بین
واحدهای آبزیپروری
ماهیان بالهدار
در کشورهای نروژ، کانادا و استرالیا (قسمت تاسمانیا) حداقل فاصله یک کیلومتر و در
کشور اسکاتلند هشت کیلومتر است. همچنین در مطالعات انجام شده در کشور نیوزلند نیز
تاکید شده است که این فاصله بهداشتی در مزارع آبزیپروری
باید حداقل ۵ کیلومتر
باشد.»