حکیم مهر- محسن طاهرمیرزایی: دانشیار دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران معتقد است که ما نه برای ارتقا، بلکه برای فرار از افت و سقوط جایگاه، ناچاریم به پذیرش اینکه ساختار ما در قالب دانشکدگان دامپزشکی ارتقا پیدا کند، اما افزودن پسوند علوم زیستپزشکی به اسم دانشکده، کاری فاقد تدبیر و غیرضروری بوده است.
دکتر محمد کاظم کوهی در گفتوگو با حکیم مهر تصریح میکند: «زمانی قصد داشتند دانشکده دامپزشکی را به عنوان یک دانشکده زیرمجموعه دانشکده کشاورزی ببرند، لذا اگر ارتقا پیدا نکنیم، این خطر هست که در آینده افرادی بیایند و ما را زیرمجموعه یک دانشکدگان دیگر تعریف کنند.»
حکیم مهر: آقای دکتر، ارزیابی شما بهعنوان یک چهره دانشگاهی از تبدیل دانشکده دامپزشکی به دانشکدگان دامپزشکی و علوم زیستپزشکی چیست؟
واقعیت این است که تبدیل دانشکده دامپزشکی به دانشکدگان دامپزشکی یک بحث است و تغییر نام آن به دانشکدگان دامپزشکی و علوم زیستپزشکی بحث دیگری است. به بخش اول باید با در نظر گرفتن شرایط زمانی و مکانی پرداخته شود.
زمانی قصد داشتند دانشکده دامپزشکی را به عنوان یک دانشکده زیرمجموعه دانشکده کشاورزی ببرند، لذا اگر ارتقا پیدا نکنیم، این خطر هست که در آینده افرادی بیایند و ما را زیرمجموعه یک دانشکدگان دیگر تعریف کنند.
حکیم مهر: منظورتان چیست؟
دانشگاه تهران یک دانشگاه مادر است و در سالهای گذشته بسیاری از دانشکدههای بزرگ خود را بهعنوان دانشکدگان تعریف کرده و گروههای آموزشی را ارتقا داده و به جایگاه دانشکده رسانده است. در این میان دانشکده دامپزشکی جزو معدود دانشکدههایی است که همان دانشکده باقی مانده است. اگر دانشکده دامپزشکی خودش را در ساختار دانشکدگان ارتقا ندهد، جایگاه آن معادل گروههای دانشکدههای دیگر در گذشته میشود. مثلا کل دانشکده مانند گروه مکانیک دانشکده فنی میشود. در نتیجه اگر این مسئله در نظر گرفته شود، ما نه برای ارتقا بلکه برای اینکه افت نکنیم و جایگاه ما سقوط نکند، ناچاریم به پذیرش اینکه در قالب دانشکدگان دامپزشکی ساختار ما ارتقا پیدا کند. پس این یک مسئله جداست، اما اینکه یک پسوند به اسم دانشکده اضافه کردند، کار بسیار بیتدبیرانه و غیرضروری بوده و در واقع اصلا نیازی به این کار نبوده است. نام باید همان دانشکدگان دامپزشکی باقی بماند و به کار خود ادامه دهد.
در حال حاضر هم اگر بخواهیم در ساختار دانشگاه تهران بهعنوان دانشکده بمانیم، در شورای دانشگاه یک نماینده به عنوان رئیس دانشکده داریم اما اگر این ساختار به دانشکدگان ارتقا پیدا کند، سه رئيس دانشکده و یک رئيس دانشکدگان خواهیم داشت. در حقیقت نمایندگان ما در شورای دانشگاه چهار نفر خواهند بود و قطعا این شرایط مناسبتری است. از طرفی دکتر حسینی ریاست محترم فعلی دانشگاه که از دامپزشکان خوب کشور هستند، معتقدند که ما میتوانیم همان دانشکده بمانیم اما هیات رئيسه قبلی دانشگاه اعتقاد داشتند که یا باید تبدیل به دانشکدگان شویم یا زیر نظر دانشکدگان دیگری برویم. مثلا زمانی قصد داشتند دانشکده دامپزشکی را به عنوان یک دانشکده زیرمجموعه دانشکده کشاورزی ببرند. لذا اگر ارتقا پیدا نکنیم، این خطر هست که در آینده افرادی بیایند و ما را زیرمجموعه یک دانشکدگان دیگر تعریف کنند.
پس در نهایت بنده با در نظر گرفتن شرایط فعلی دانشگاه تهران با ارتقای دانشکده دامپزشکی به دانشکدگان دامپزشکی کاملا موافق هستم اما با تغییر نام آن به هیچوجه موافقت ندارم و اعتقاد دارم که همان دانشکدگان دامپزشکی کفایت میکند.
حکیم مهر: چند روز پیش هشتمین کنگره ملی دامپزشکی حیوانات کوچک برگزار شد. ارزیابی شما از این کنگره چیست؟
سالهاست که بیشترین متقاضی در بین فارغالتحصیلان و دانشآموختگان دامپزشکی، افرادی هستند که وارد حرفه دام کوچک میشوند. به عبارت دیگر در حال حاضر بهترین دانشآموختگان ما متقاضی ورود به تخصص دامهای کوچک هستند، اما متاسفانه در ساختار اداری و دولتی، هیچگونه ارتقایی در این زمینه نداشتیم. در سازمان دامپزشکی کشور نیز حتی یک دفتر برای حوزه دامهای کوچک نداریم. در این میان خوشبختانه انجمنها، سازمانهای مردمنهاد و جامعه دامپزشکی دامهای کوچک قدمهای بسیار بزرگی برداشته و جای خالی دولتیها را هم پر کرده است. از جمله آن میتوان به کنگره ملی دامپزشکی حیوانات کوچک اشاره کرد که از برکات جامعه دامپزشکی دامهای کوچک است.
هشتمین کنگره، بسیار پربار بود و نوآوریهای بسیار زیادی در آن دیده شد. سخنرانیهای کلیدی با وقت لازم و متقاضیان خیلی زیاد از جمله نوآوریهای این کنگره بود. به طور کلی روند کنگره رو به رشد و مثبت است و برای آنها آرزوی سلامتی دارم.
حکیم مهر: ممنون از فرصتی که در اختیار ما قرار دادید.
دو مطلب حتما باید در دستور کار قرار گیرد:
اولا) تخصص حیات وحش باید در چند دانشگاه مطرح دامپزشکی راه اندازی شود که بصورت تخصصی روی چند حیوان متداول حیات وحش ایران و باغ وحش ها کار کند.
ثانیا) در سازمان دامپزشکی حتما باید دو دفتر ایجاد گردد:
۱)دفتر بهداشت و بیماری های دام کوچک
۲)دفتر بهداشت و بیماری های حیات وحش(با رویکرد اولویت حیات وحش ایران و حیوانات متداول موجود در باغ وحش)
اینجا برای دامپزشک هاست و پیرادامپزشک های محترم
دوست عزیز تنها کسی که اینجا دامپزشک نیست شمایی چون دانشجوی دامپزشکی هستی و مدرک نداری و صاحب این عنوان نیستی!
در ضمن نظرات این همکاران کاملا درست و کارشناسی است و شما اندک ترم اصلا نمی فهمی چی گفتن!
پس تا دامپزشک نشدی اینجا نیا و بحث ها را منحرف نکن!