حکیم مهر: رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان مشهد در همایش تجلیل از هتلداران و همیاران سلامت برتر شهرستان مشهد اظهار داشت: با اجرای طرح همیار سلامت دامپزشکی بخش خصوصی در هتل ها و مراکز اقامتی مشهد، صنعت گردشگری پررونق و شیرین خواهد شد.
به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی شبکه دامپزشکی شهرستان مشهد، «دکتر محمد سیاح» یکی از چالش های اساسی صنعت گردشگری را مباحث مرتبط با ایمنی غذایی مطرح کرد و گفت: سلامت و بهداشت فرآورده های خام دامی مورد استفاده در هتل ها و رستوران ها همواره یکی از موضوعات مهمی است که گردشگران و مسافران نسبت به آن حساس بوده و سعی می نمایند در انتخاب محل اقامت خود این شاخصه را مد نظر قرار دهند.
این مقام مسئول رعایت پروتکل های بهداشتی دامپزشکی در حوزه فرآورده های خام دامی را یکی از عوامل مهم در کاهش مخاطرات غذایی عنوان کرد و گفت: در این دستورالعمل ها و شیوه نامه ها کلیه مباحث مرتبط با روش های تولید، نگهداری، عرضه و فرآوری فرآورده های خام دامی تبیین و تفسیر شده و این قوانین بصورت مدون و برنامه ریزی شده نیز مورد پایش و بررسی قرار گرفته و نواقص احتمالی و نقاط ضعف آن برطرف می گردد.
دکتر محمد سیاح پیشنهاد و بکارگیری طرح استقرار همیاران سلامت دامپزشکی در هتل ها، رستوران ها و دیگر مراکز اقامتی را از اقدامات هدفمند و تاثیرگذار شهرستان مشهد بیان کرد و گفت: اجرای این طرح موجب شد شاخص ایمنی غذایی در هتل ها و دیگر مراکز اقامتی ارتقا یافته و رشد چشمگیری را در سودآوری برای صنعت مهمانداری به همراه داشته باشد و در حال حاضر 17 نیروی دامپزشکی بخش خصوصی بصورت مستقیم و هماهنگ با اداره کل دامپزشکی و نظام دامپزشکی استان در حال فعالیت می باشند.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان مشهد با بیان اینکه دامنه فعالیت های نظارتی بازرسان بهداشتی دامپزشکی بسیار گسترده است، افزود: نظارت بر مراکز پرورشی، کارخانجات تولیدی، مراکز بسته بندی و پخش، مراکز نگهداری و عرضه فرآورده های خام دامی و همچنین هتل ها، رستوران ها و دیگر مراکزی که به نحوی با مصرف این فرآورده ها سر و کار دارند، بخشی از وظایف حاکمیتی کارشناسان دامپزشکی بوده و برای کلان شهر بزرگی چون مشهد که سالانه بیش از 30 میلیون زائر عزیز بارگاه ملکوتی حضرت ثامن الحجج (ع) را در خود جای می دهد، ایمنی غذایی از جایگاه والایی برخوردار است.
وی به سند ملی امنیت غذایی نیز اشاره نمود و ابراز داشت: این سند و چشم انداز یک سند کاملا بین بخشی بین وزارتخانه های جهادکشاورزی، صمت، سازمان غذا و دارو، سازمان ملی استاندارد و سازمان حمایت از حقوق مصرف کننده بوده که دامپزشکی نیز به عنوان بخشی از مجموعه جهادکشاورزی، نقش تاثیرگذاری در تدوین و بکارگیری این سند دارد.
دکتر سیاح در ادامه به همکاری ارزشمند جامعه هتلداران استان خراسان رضوی با شبکه دامپزشکی شهرستان مشهد در اجرای طرح استقرار همیاران سلامت دامپزشکی اشاره نموده و یادآور شد: با شروع بکار و فعالیت ناظرین بهداشتی دامپزشکی در محل هتل ها و رستوران های شهرستان و نظارت این ناظرین بر روند تهیه و مصرف انواع فرآورده های خام دامی مورد استفاده در این مراکز، سطح بهداشت و ایمنی غذایی ارتقا یافته و موجبات آسودگی خاطر و آرامش روان گردشگران را به ارمغان آورده است.
در ادامه این مراسم، یوسف بیدخوری، معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان به جایگاه هتل ها و مراکز اقامتی استان اشاره نموده و گفت: مراکز اقامتی شهرستان مشهد رتبه بسیار ارزشمندی در مهمانداری گردشگران در سطح کشور داشته و ضروری است مدیران و مالکان این مراکز تجهیزات و امکانات و همچنین خدمت رسانی خود به مسافران را بر اساس آخرین استانداردهای بین المللی و جهانی به روز نمایند.
وی اظهار داشت: امروزه صنعت گردشگری و مهمانداری به منزله یک پدیده اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی مورد توجه دولت ها قرار گرفته و برخی از کشورها که از ظرفیت های خدادادی نظیر معادن، نفت و ... بهره ای نبرده اند، روی به سرمایه گذاری در صنعت گردشگری و مهمانداری جهت تامین منابع مالی مورد نیاز خود آورده اند و این نشان از جایگاه ارزشمند این حوزه دارد.
همچنین محمود مادرشاهیان، رئیس جامعه حرفه ای هتل داران استان خراسان رضوی نیز به نتایج و تاثیرات ارزشمند اجرای طرح مذکور اشاره نمود و گفت: بکار گیری ناظرین بهداشتی دامپزشکی در مجموعه های اقامتی و پذیرایی شهرستان مشهد موجب رشد و توسعه صنعت مهمانداری شهرستان شده و این موضوع موجب استقبال گسترده ای از سوی مالکان و مدیران این مراکز شده است.
وی به وجود بیش از 260 هتل و مرکز اقامتی و پذیرایی حرفه ای در سطح شهرستان مشهد اشاره کرد و افزود: این مراکز توان ظرفیت پذیرایی از 7 هزار نفر را در روز داشته و اجرای طرح های موفقی نظیر بکارگیری ناظرین بهداشتی دامپزشکی موجب استاندارد سازی و ارتقای ارائه خدمات می شود که این امر موجبات رضایت مدیران و مالکان هتل ها را به همراه دارد.
رئیس جامعه حرفه ای هتل داران استان خراسان رضوی در این مراسم همچنین افزود: اجرای طرح استقرار همیاران سلامت دامپزشکی در محل هتل ها و مراکز اقامتی شهرستان مشهد و دستاوردهای حاصل از انجام آن موجب استقبال جامعه هتلداران سایر استان های کشور شده است.
مادرشاهیان گفت: با توجه به عصر دیجیتال و استفاده از فن آوری های نوین در صنایع مختلف از جمله صنعت مهمانداری، گردشگران و مسافران توانسته اند با ثبت نظرات و رضایت های خود از سفر به هتل ها و مراکز اقامتی شهرستان مشهد تاثیر چشمگیری در رشد میزان ارائه خدمات این صنعت در شهرستان داشته باشند.