کد خبر: ۸۱۰۷۹
تعداد نظرات: ۷۱ نظر
نگاه شما:
مقدار ۱۰۰ تن گوشت مقرر است که از کشوری با آلودگی به بیماری RVF وارد شود. خطر انتقال آلودگی به کشور چقدر خواهد بود؟ یادآوری می‌کنم که معیار خطر کمی مورد نظر است، نه کیفی ...

آزمونی برای همه: ارزشیابی، معیاری برای تفکیک سره از ناسره

دکتر وحید عطارد

نه من که جمیع دانشمندان و ادبای بزرگ جهان به بزرگی حافظ و گفتارش معترفند و کسی نیست که نامش را به زشتی برد، مستند به گفته سعدی نامدار:

بزرگش نخوانند اهل خرد

که نام بزرگان به زشتی برد

و ایضا می‌فرماید:

خوش بود گر محک تجربه آید به میان

تا سیه‌روی شود هر که در او غش باشد

بعضا ممکن است این‌گونه تصور شود که با آوردن این بیت قصد توهین به دیگران است که این‌چنین نیست بلکه منظور شاعر آن است که با کمک تجربه، افرادی که در درونشان نادرستی است را می‌توان نمایان کرد. اگر بنده چیزی نمی‌دانم، مشکلی نیست؛ دلیل هم ندارد همه کس همه چیز بداند. ندانستن هم برای کسی عیب نیست اما اگر ندانست و سعی به پنهان کردن آن از طریق استدلال‌های بی‌معنی و گفته‌های ناشایست و تهمت به دیگران بر آمد و به عبارت دیگر در او غش باشد، آن موقع است که بیت بر او کاملا صدق می‌کند و سیه‌روی خواهد بود، اگر نه در پیشگاه دیگران باشد که در مقابل وجدان خویش.

اما بزرگی به داشتن پست و مقام نیست بلکه به علم و ادب است. هرگاه که توانستیم دروازه‌های علم و دانش و ادب را بگشاییم، می‌توانیم بزرگی را با خود یدک بکشیم. این‌گونه نیست که قلم به دست گرفته و عقده‌های دلمان را بگشاییم و ترهات سر هم ببافیم که مصداق آن حکایتی است از یکی از تئاترهای قدیم:

تئاتری در تهران برگزار می‌شود با استفاده از یکی از داستان‌های شاهنامه و آن بیرون کشیدن بیژن از چاه توسط رستم. در این ارتباط در روی صحنه مثلا چاهی وجود دارد و سنگ بزرگی هم از مقوا ساخته شده بوده است و بر سر چاه گذاشته شده و بازیگر که به شکل و شمایل رستم آراسته شده بوده است، می‌آید و سنگ را بر می‌دارد تا بیژن را از چاه نجات دهد که یکی از تماشاگران از انتهای سالن یک شیشکی می‌فرستد و می‌گوید: «کاغذیه». بلیط تئاتر معمولا در در ردیف‌های اول 15 تومان، در ردیف‌های وسط 10 تومان و در ردیف‌های اخر 5 تومان بود. بازیگر بعد از شنیدن گفته تماشاگر  خیلی آرام سنگ کاغذی را بر جای خود می‌گذارد و به لبه صحنه می‌آید، کلاه رستم را از سر بر می‌دارد و می‌گوید: پانزده تومنی‌ها با شما نیستم، ده تومنی‌ها با شما هم نیستم، با اون تماشاگر پنج تومنی هستم که پنج تومن داده، توقع داره سنگ حقیقی بلند کنم و فتق بگیرم (البته بنده داستان را به نسخه محترمانه برگرداندم).

حالا این شده قضیه ما؛ مفت و مجانی مدرک بهمان می‌دهند و توقع دارند بزرگ‌ترین مسائل و مشکلات علمی و مدیریتی و اجتماعی و اقتصادی و روانی را حل کنیم. نه عزیزان، همه ما دامپزشک هستیم، بگذارید در حوزه فعالیت خودمان ارزشیابی شویم. نیازی نیست مرتب دستورالعمل صادر کنیم که اگر این‌چنین بود بهتر بود و حالا چون نیست بدتر است. همین که به کار خودمان بپردازیم، هنر کرده‌ایم. شاید از این رهگذر دریچه‌ای به افق موفقیت‌های بعدی باز شود. هر کس می‌تواند نقد کند اما نقد علمی و مرتبط. می‌توان خاطرات را بیان کرد، اما خاطراتی که مرتبط با خود شخص است، نه از طرف دیگران که ممکن است خلط مبحث شود؛ بیان خاطرات به این دلیل که شاید بتواند از مشکلاتی که ممکن است سابقه داشته باشند جلوگیری کند، وگرنه اینکه من می‌گویم باید این‌طور می‌بود و نکردند، خیانت کردند و از این پرت و پلاها، به تریش قبای کسی بر نمی‌خورد و بر آن اهمیتی قائل نخواهند شد.

غرض از این نوشته آن است که برای اینکه خودمان را محک بزنیم و ببینیم حقیقتا چقدر مطلعیم، موضوعی را به آزمون می‌گذارم. کامنت‌ها و پاسخ‌ها قطعا بیانگر واقعیت‌ها خواهد بود. قبلا در مورد تعریف mean کامنتی گذاشته بودم که تنها یکی از همکاران ارجمند پاسخ داد که بنده به دلیل آنکه تنها پاسخ‌دهنده بودند، آن را به بحث نگذاشتم که قطعا هنگامی که تنها پاسخ است، احتمالا بهترین انتخاب خواهد بود. اما این سوال که سوال ساده‌ای هم خواهد بود و  بسیار در مورد آن صحبت می‌شود، یکی از اساسی‌ترین موضوعات دامپزشکی است و به تمام قسمت‌های دامپزشکی اعم از خصوصی و دولتی هم مرتبط است، به درستی وضعیت‌های سلامتی دام‌ها و انسان‌ها را به رشته تحقیق می‌کشد و آن این است:

«مقدار ۱۰۰ تن گوشت مقرر است که از کشوری با آلودگی به بیماری RVF وارد شود. خطر انتقال آلودگی به کشور چقدر خواهد بود؟ یادآوری می‌کنم که معیار خطر کمی مورد نظر است، نه کیفی.»

از همه کسانی که علاقه‌مند هستند که کامنت بگذارند، خواهش می‌کنم صرفا در جهت سوال عنایت فرمایند، در غیر این‌صورت از گذاشتن کامنت‌های غیرمرتبط خودداری فرمایید. می‌دانم و در بسیاری از کامنت‌ها هم گفته شده است که موضوع معیشت از مهمترین موضوعات است. اینجانب هم به آن عقیده راسخ دارم و خودم هم با این مشکل دست و پنجه نرم می‌کنم و حق هم هست که مرتب در موردش بنویسند و درخواست کنند، اما موضوعات علمی و اینکه بدانیم چقدر می‌دانیم خود روشی است برای بهتر اندیشیدن و بهتر خواستن.

 

انتشار یافته: ۷۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۷
پارسیار
|
United States of America
|
۰۱:۰۵ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۲
9
6
این مقاله از مسیر اصلی خود منحرف شده است. به‌جای اینکه بر پرسش اصلی درباره خطر انتقال بیماری تب دره ریفت از طریق واردات گوشت آلوده تمرکز کند، جناب عطارد بیشتر به نقدهای اجتماعی و ارجاع به اشعار حافظ و سعدی پرداخته‌اند که ارتباط مستقیمی با موضوع مورد بحث ندارند و حاصل چیزی جز یک متن بی فایده و بی هدف نخواهد بود. برای پرداختن به چنین مسائل مهمی، لازم است که با نگرش منطقی و از دید مدیریتی به موضوعات پرداخته شود.
در پاسخ به پرسش اصلی، بهتر است متن به‌جای پراکندگی در بحث‌ها، به‌طور دقیق و متمرکز، سوالات علمی و تخصصی را مطرح کند تا راه‌حل‌های علمی و منطقی برای حل مسئله ارائه دهد. این سوالات می‌تواند به شرح زیر باشند:

۱. آیا مدیریت ریسک در کشور مبدأ به‌طور صحیح انجام می‌شود؟ آیا این کشور از پروتکل‌های بهداشت جهانی برای جلوگیری از انتشار بیماری تب دره ریفت تبعیت می‌کند؟ چه آزمایش‌هایی باید قبل و بعد از واردات گوشت به کشور انجام شود؟
۲. معیار دقیق برای ارزیابی خطر انتقال بیماری تب دره ریفت از گوشت چیست و چگونه محاسبه می‌شود؟
۳. پایداری ویروس تب دره ریفت در شرایط مختلف، مانند گوشت یخ‌زده و غیر یخ‌زده، چه‌قدر است؟
۴. خطرات این بیماری برای افرادی که در فرآیند حمل و نقل و فرآوری گوشت مشغول به کار هستند، مانند کارگران و قصاب‌ها، چیست؟
۵. آیا ممکن است بیماری از طریق گوشت آلوده دام‌های کشور وارد شده و به‌طور غیرمستقیم کشور را آلوده کند و در آینده به دامداری‌ها آسیب بزند؟
۶. آیا راه‌حل‌های جایگزینی برای واردات گوشت آلوده وجود دارد که به سلامت عمومی و دام‌ها آسیب نرساند؟
پاسخ ها
دکتر وحید عطارد
| United States of America |
۰۵:۰۳ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۲
ممنون از شما . باید یاداوری کنم که عده ای بدون‌داشتن اطلاعات کافی دست به قلم‌میشوند و از روی نا آگاهی مطالبی را عنوان می کنند که نه علمی است و‌نه اخلاقی .. قسمت اول نوشته برای اینست که حال اگر کسی طالب روش علمی است این گوی و این میدان .. ضمنا سوال بسیار ساده است و‌تنها با یک رابطه اماری و‌تفسیر ساده ان میزان خطر محاسبه خواهد شد . ضمنا ایاهای شما همگی کیفی هستند در صورتیکه درخواست مقادیر کمی شده است ،
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۰۶ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۲
یکی از بزرگترین پیشرفت هایی که در گذر زمان نصیب سازمان دامپزشکی کشور گردیده کنار رفتن اجباری نسل خودبزرگ پندارانی است که در مضمحل کردن نسل جوان کشور در گذشته نقش اساسی را ایفا کردند و در توجیه اشتباهات خود بجای سخن علمی دم از اخلاقیات میزنند که اگر این مولفه را کنار بگذاریم سخنان بسیاری از آنچه این افراد بر سر نخبگان این کشور آوردند در میان است
م.ب.ح.ک
|
Germany
|
۰۲:۱۴ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۲
3
3
تشکر از پرداختن به یک موضوع مهم و علمی و اجرایی،

به نظرم باید جهت محاسبه میزان خطر کمی، اولا به نوع دامی که گوشت آن وارد شده، اشاره می قرمودید، در ثانی به میزان شیوع بیماری در آن نوع دام در کشور مبدا هم اشاره می فرمودید، تا بتوان تابع خطر را تشکیل داد.
پاسخ ها
دکتر وحید عطارد
| United States of America |
۰۵:۰۸ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۲
ممنون از شما . گوشت هر نوع دامی می تواند باشد که قابلیت انتقال بیماری را داشته باشند .. قطعا میزان شیوع در کشور مبدا یکی از چندین فاکتوری است که باید مورد لحاظ قرار گیرد .. چگونگی لحاظ این فاکتور در رابطه و تفسیر عامل و‌سایر عوامل موثر مورد نظر است که قطعا نیازمند اعلام کمی بودن انهاست ..
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۲:۴۶ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۲
6
6
بزرگش نخوانند اهل خرد
که نام بزرگان به زشتی برد

امضاء : محمد بابایی ، شیوا فیروزی ، مجتبی نوروزی ، کامران افشار پاد و خیل عظیم دامپزشکانی که در تماشاگر پنج تومانی انگاشته شدنشان نقش اول را بازی کردی
پاسخ ها
پارسیار
| United States of America |
۲۲:۳۲ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۲
آفرین! خودسری یکی از بدترین دردهایی است که فرد خودش از آن آگاه نیست. کسی که در این توهم به سر می‌برد، خود را سرور و سالار می‌داند، خود را ۱۵ تومانی و شاید بیشتر می‌بیند و دیگران را در حد همان ۵ تومانی تصور می‌کند.
متأسفم!
کامیابی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۳:۲۸ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۲
4
3
فیلی را در اتاق تاریکی گذاشتند و قرار بر این شد تا افراد یک به یک وارد اتاق شده و پس از خروج فیل را توصیف کنند هر یک به فراخور فهم خود فیل را توصیف کرد یکی خرطوم را گفت و دیگری عاج یکی پاها را گفت و دیگری گوشهای بزرگ و در این میان یکی بود که اصرار داشت منظور از فیل ستونهای ساختمان عظیمی است که ساختمان بر آن بنا شده است و عجیب تر آنکه بقیه توصیف کنندگان را احمق می‌دانست که بویی از علم و دانش فیل شناسی نبرده اند و مکتبی برای خود راه انداخت و مریدانی داشت که بیایند و در وصف فیل شناس بزرگ و کتاب فیل شناسی و جزئیات استحکام بنا اغراض بنویسند و اینگونه شد که همه آنها به چوخ رفتند
نقیبی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۰۳ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۲
6
3
بنظرم احتمال خطر صفر باشد
چون انتقال ویروس تب دره ریفت عموما از طریق پشه است و البته از طریق خون و تماس با اندامهای تولیدمثلی مثلا ترشحات زایمانی یا زمان ذبح ممکنه رخ بده و دقیقا مثل ویروس تب کریمه بعد جمود نعشی و کاهش اسیدیته گوشت ویروس از بین خواهد رفت و فک نمیکنم نیاز به محاسبه آماری و میزان شیوع داشته باشد
پاسخ ها
دکتر وحید هطارد
| United States of America |
۰۸:۰۲ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۲
با سلام خدمت اقای دکتر نقیبی . ممکن است میزان خطر صفر باشد . اما بطور کلی در مورد هر وارداتی که مربوط به سلامت میشود محاسبه خطر الزامیست و‌منظور ارایه کلیت موضوع است ..
سیده سمانه نقیبی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۴۴ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۲
راستش من اگه جای جناب آقای دکتر نقیبی بودم حتما بابت این تشابه اسمی شاکی میشدم
جناب دکتر همیشه اسمشون را کامل مینویسند ولی من کم حوصله هست
دکتر وحید عطارد
| United States of America |
۲۰:۱۹ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۲
ضمن پوزش از اقای دکتر نقیبی .، ممنون از همراهی شما
نقیبی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۰ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۳
اقای دکتر من الان دقیقا متوجه منظورتون نشدم الان دقیقا هدفتون ویروس تب دره ریفت یا مثالی جهت برقراری ارتباتط به تب برفکی؟
چون مشخصا پارامترهای خطر برای هر ویروس دقیقا به ویژگیهای میکروبیولوژی آن وابسته است
در مورد ویروس تب دره ریفت بسیار به ph حساسه و از بین میره اما ویروس تب برفکی به 24 تا 72 ساعت زمان نیاز داره که در اثر تغییرات اسیدیته لاشه بعد مرگ از بین بره و معمولا یخچال گذاری در طی این مدت هم باعث کاهش این روند میشه
و phمغزاستخوان که معمولا به زیر 6 نمیرسد باعث نگهداری و انتقال ویروس میشه بخصوص اگر دام در زمان ذبح تب دار باشد علاوه بر اون تو غدد لنفی و احشا هم ممکنه زنده بمونه اما ویروس تب دره ریفت حتی در ph 6.8 هم از بین میره
نقیبی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۱۱ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۲
0
0
منظورم کاهش ph بود
ناشناس
|
Netherlands (Kingdom of the)
|
۰۸:۵۲ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۲
0
0
جناب دکتر درست است ممکن است دراثر جمود نعشی یا ریکور مرتیس وبلارفتن سطح اسید لاکتیک عوامل تب از بین رفته یا بی اثر شور اما آلودگی سطح لاشه یا آلودگی های ثانویه درموارد مختلف برای مصرف کننده وکسانی که درمراحل مختلف کشتار حضوردارند مخاطره‌آمیز ندارد پس بازرسی قبل از کشتار وتآیید سلامت دام الزامی میباشد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۵۹ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۲
آلودگی ثانویه که همیشه هست
کسانی که در مراحل مختلف کشتار هستند خارجی اند به ما چه؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۱ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۲
0
0
به نظرم این پاسخ را رئیس سازمان با مشورت مدیر کل قرنطینه وکارشناسان جواب بدهند تا ببینیم وقتی رئیس سازمان امضا طلایی واردات گوشتی را میدهد به این ظریفی و علمی و کمیتی واردات ارزیابی شده است و یا اینکه واردات بستگی به زور و نفوذ آن فرد حقیقی یا حقوقی دارد که یا بانکی است یا تولیتی است یا شرکت دولتی است و یا خودش قبلا امضا طلایی میکرده ! و ...
اگر واردات بسته به مسائل علمی است که احسنت و مرحبا به چنین سازمانی که اینقدر دقیق و کمی عمل میکند که باید اینگونه باشد . اگر بسته به نفوذ شخص و یا شرکت است و این کمیت به پشیزی نمیارزد که به نظرم دکتر عطارد اجازه دهد این مطلب به عنوان سوال درسی در درس بهداشت گوشت و یا ... در برگه امتحانی از دانشجویان درس اپیدمیولوژی سوال شود و دکتر عطارد واقعیت عریان موجود در واردات گوشت را مطرح کنند که شامل مسائل بسیارمختلف و پیچیده ای است که بیشتر شبیه مافیا هست . مافیایی که مافیها خالدون !!! این جامعه را میمکد و حتی اجازه نمیدهد دامپزشکان برای نظارت گوشت بروند ......................
م ف
|
United States of America
|
۱۲:۵۲ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۲
0
0
آقای دکتر لطفا بفرماییدمنظورتان از انتقال آلودگی به کشور چیست؟
انتقال آلودگی به دامهای کشور
یا انتقال آلودگی به انسان ها
پاسخ ها
دکتر وحید عطارد
| United States of America |
۲۰:۱۸ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۲
خطر ورود مطرح است که معمولا با عدد بیان میشود مثلا در نهایت گفته میشود خطر واردات از این مقدار گوشت به کشور 0.45 است .
دکتر ناصر رسولی بیرامی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۲۲ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۲
3
1
شک نکنید اگر محیط مثلا اشپزخانه در اثر ورود گوشت الوده، به ویروس الوده بشود در نهایت ویروس راهی برای ورود به بدن میزبان پیدا خواهد کرد. مثلا از طریق همین زخم های کوچک.
پاسخ ها
دکتر وحید عطارد
| United States of America |
۲۱:۱۷ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۲
دقیقا .. ورود جرم بیماریزا به هر شکل خطر الوده نمودن به روشهای مختلف را دارد .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۲۱ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۲
4
2
ندانستن هیچ گاه عیب نبوده و نیست ولی شما نمی دانستید و با این ندانستن برای این سازمان تصمیم گرفتید و نظرات دیگران را نیز تکفیر نمودید
قلم مقدس است و همکاران تشخیص می دهند .................. قضاوت را به آنان بسپاریم تا قلمی که در کامنت ها برای بازنشستگی دکتر بشری آن یادگار ناخوشایند را گذاشت دیگر اینکار را تکرار نکند تنها به این دلیل که همکاران دکتر بشر دوستش داشتند و وی را عزتمندانه بدرقه نمودند ، کاری کنیم که موقع بازنشستگی برایمان شیرینی بیاورند نه پس از رفتنمان شیرینی بدهند
پاسخ ها
دکتر وحید عطارد
| United States of America |
۰۰:۵۴ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۳
یک مثال از ندانستن ما بیاورید
یک‌مثال از تکفیر دیگران
کامنت برای دکتر بشری هم برای ان بود که دشمنان دوست نمایش را هم بشناسد که قطعا خواهد شناخت . تمجید از رفتن دیگران اسان است .
ضمنا برای بازنشستگی بنده هم اگر منظورتان است .. محبت همکاران و‌دوستانم فراموش نخواهد شد بخصوص با عنوانی که بدرقه ام‌کردند و‌ شما از انهم بیخبرید .،
قلم مقدس است تنها باید دید دست چه کسی است . بپرهیزید از قلمی که به ناروا میرود .
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۳:۰۵ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۳
منظورتان از ما چه کسانی است ؟ اگر منظور شخص خودتان است که ...................................
اتفاقا آنکه دنبال اینست ببیند قلم دست چه کسی است تا برچسب ناروا بودن به وی بزند راه به خطا میرود آنهم از نوع مغرضانه اش نبینید قلم دست چه کسی است بلکه ببینید قلم چه نوشته است اینگونه حداقل در ظاهر عادل جلوه خواهید نمود .................
بله از آن جمع پنج شش نفره هم اطلاع داریم که اتفاقا همانها را نیز ........... نموده بودید
دکتر وحید عطارد
| United States of America |
۱۳:۳۴ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۳
من معمولا پاسخ به ........گوییها نمیدهم .. از شما معذرت میخواهم . نمی دانستم …
دکتر وحید عطارد
| United States of America |
۱۳:۳۹ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۳
از حکیم مهر تقاضا دارم با توجه به اینکه نوشته متعلق به منست و رعایت مقررات اخلاقی الزامیست از اجازه دسترسی به اینگونه افراد به پستهای اینجانب خودداری نماید .
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۵۹ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۳
رعایت اخلاق از کوچکتران مورد انتظار است و بر بزرگتران واجب است چرا که کوچکتر بی اخلاق جا برای تربیت دارد ولی بزرگتر بی اخلاق خیر
دکتروحید عطارد
|
United States of America
|
۲۱:۲۱ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۲
1
1
چهت اطلاع نتایج هر چند محدود انالیز خواهد شد و طی گزارشی جداگانه نگاشته خواهد شد .
پاسخ ها
جاهل به موضوع
| Ukraine |
۱۳:۵۹ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۳
ممنون که چنین سوال واضح و مهمی مهمی را مطرح نمودید.
منتظر می مانم تا بیاموزم فرمول آماری،متدولوززی و جواب را.
قطعا برای خیلی از ما آموزنده خواهد بود.
چرا برای مان سخت است که بگوییم نمی دانیم، یادمان بده...
ناشناس
|
Netherlands (Kingdom of the)
|
۲۱:۳۹ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۲
0
0
چرا اینقدر بحث های غیر رفرانس وغیر کارشناسی میکنیم جرا برای واردات از کشورهائی که پشتوانه وسیستم دامپزشکی پیشرفته وبررسی میدانی کشورهای فروشنده که مورد تایید سازمان دامپزشکی را انتخاب نمی‌کنیم مگر از همین کشورهای مجاور چه بیماری‌هایی چه ازطریق گوشت ودام زنده وارد کشور نشده بهرحال کشور فروشنده باید ازهمه چوانب ومیدانی وضعیت کشتارگاه های تولید کننده مورد بررسی وکارشناسی قرار گرفته سپس وبا اطلاع دقیق اقدا م به قرارداد نمایید درجواب جناب دکتر عطارد عامل آلودگی‌های ثانویه رامیتوان بانظارت بحد اقا یا صفر رساند دام سالم غذای سالم وپیام آن انسان سالم خواهد بود ومطلع باشید درمورد واردات وداخل کشور مبدآ تولید با نظارت کارشناس آگاه امکان پذیر است ...
پاسخ ها
دکتر وحید عطارد
| United States of America |
۲۳:۲۸ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۲
بحث‌کارشناسی نمی کنند چون‌کارشناس نیستند .. تنها مدرک گرفته اند ..کافیست سوالی علمی مطرح کنید و خیلی راحت درجه تفکیک سره از ناسره را بیابید ..
علاقه مند
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۵۲ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۲
1
1
سلام جناب دکتر.وقت بخیر.عفونت ویروسی RVF درصدش توی گاو 5.55 درصد توی گوسفند 65.51 درصد توی بز 14.44 درصد و....
بنابراین گوشت وارداتی چه حیوانی باشه مهمه،بقیه اش ضرب و تقسیم ساده هستش که نتیجه رو برای ما مشخص میکنه.
امیدوارم که پاسخم درست باشه.تشکر که سبب شدین به علمم افزوده بشه.در پناه خالق علم و خِرَد.
پاسخ ها
دکتر وحید عطارد
| United States of America |
۲۳:۳۲ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۲
با سلام : درصد وقوع به تفکیک دام شما درست است . اما یک قسمت از اقدامات چندین قسمتی برای تعیین میزان خطر می باشد .
ناشناس
| Ukraine |
۱۴:۰۳ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۳
جناب دکتر عطارد عزیز! بی صبرانه منتظر جواب سوال و روش محاسبه جواب سوال هستیم.
خدا حفظت کند
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۲۳:۱۲ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۲
2
1
سلام آقای دکتر
اگر در کشور مبدا میزان شیوع بیماری مثلا دو درصد باشد
تست های لازم برای شناسایی ویروس انجام شود و بدون rvf گواهی شوند مثلا ۹۵ درصد
احتمال زنده ماندن ویروس در شرایط انجماد ۱۰ درصد باشد
احتمال شرایط بد حمل و نقل یک درصد باشد
و ده درصد احتمال انتقال ویروس در هر تماس با گوشت در نظر بگیریم
پس داریم
0.02×(1-0.95)×0.1=0.0001
0.01×0.1=0.001
0.0001×0.001×1000=0.0001
که نشان می دهد ریسک خطر بسیار پایین است
پاسخ ها
ناشناس
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۲۳:۲۶ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۲
البته این محاسبه برای یک تن (۱۰۰۰ کیلو) گوشت می باشد
دکتر وحید عطارد
| United States of America |
۲۳:۳۵ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۲
با سلام : محاسبه شما هم درست است اما باز هم یک قسمت از اقدامات چندین قسمتی برای تعیین خطر می باشد .
ناشناس
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۱۰:۲۵ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۴
البته که باید به قوانین کشور مقصد در خصوص واردات گوشت هم توجه کرد و اینکه چقدر سخت گیرانه هست و نکته دیگر اینکه آیا تجربه ای از ورود عفونت از نظر تاریخی با این نوع واردات در سایر کشورها وجود دارد یا نه
ناشناس
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۱۰:۴۸ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۴
و همچنین استفاده از مدلهای اپیدمیولوژیک برای پیش بینی شیوع بیماری، آیا تستهای تشخیصی بر روی گوشتهای وارداتی برای اطمینان از سلامت گوشت انجام می شود؟ آموزش و آگاه سازی در کشور مقصد انجام می شود؟ سیستم پایش و مراقبت در کشور مقصد چقدر فعال است؟ همکاری با کشورهای دیگر در خصوص تبادل تجربیات و اطلاعات. شرکت در برنامه های منطقه ای و بین المللی برای مبارزه با بیماری چقدر است؟ آمادگی برای مقابله با بیماری چقدر است؟ بازدید از کشور مبدا و نظارت بر کشتارگاه و بسته بندی و غیره
دکتر وحید عطارد
| United States of America |
۱۸:۳۶ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۴
به چندین مورد قطعی اشاره کرده اید که همگی باید عددی شوند که لغایت رابطه ان را تشکیل خواهند داد.. فرق داشتن دانش و یادگیری دانستنیها در اینجاست .. انکه فقط دانستنیها را میداند فقط حفظ کرده است انکه دانش دارد با تفکر ، مدلهای درست اندیشیدن را بوجود می اورد .،
نقیبی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۴۹ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۵
« البته که باید به قوانین کشور مقصد در خصوص واردات گوشت هم توجه کرد»
با این جمله مخالفم چون بنظرم بیشتر باید به قوانین کشور مبدا توجه کرد، این بیماری نهایتا توسط تست های سرولوژیک قابل شناسایی است که در فرآورده گوشتی کاربرد ندارد و حتی اگر بخواهیم به جستجوی ویروس توسط PCR بپردازیم فک نمیکنم مقرون به صرفه باشد. ضمن اینکه PCR توانایی تمیز ویروس زنده از مرده را ندارد.
جناب آقای دکتر عطارد عزیز زمانی که شما ازمونی برای همه برگزار میکنید انهم در مورد بیماری که خوشبختانه در کشور اندمیک نیست و همه دامپزشکان در فیلد بیماری های دامی و کشتارگاهی فعال نیستند و مثل شما خوش شانس هم نبودند که دنیا را ببینند و از طرفی همه شانس برابری برای اعزام به خارج از کشور جهت نظارت بر واردات گوشت ندارند، لذا ضرورتا باید یک اطلاعات زمینه ای در اختیارشان قرار دهید. اما شما حتی نام کامل بیماری را هم عنوان نکردید.
دوم اینکه باید توضیحاتی در مورد میزبانهای بیماری و علایم هر کدام از آنها و میزان شیوع و روشهای انتقال آن به خوانندگان بدهید، سپس از آنها بخواهید در مورد ارزیابی خطر انتقال آلودگی نظر بدهند
پس با اجازه شما من یک مرور سطحی در مورد این بیماری بکنم
بیماری تب دره ریفت (RVF) یک بیماری مشترک بین انسان و دام است که در درجه اول حیواناتی از جمله گاو، گاومیش، شتر، گوسفند و بز را تحت تاثیر قرار می دهد، اما همچنین میتواند انسان را نیز آلوده کند.
علایم بیماری در گوسفندان:
شروع ناگهانی و طوفانی سقط جنین
تا 100 درصد تلفات در بره ها زیر پنج تا شش روز (تلفات سریع که 12-24 ساعت بعد شروع تب رخ میده)
تب بالا، لنفادنیت، ترشحات بینی (گاها خونی) و چشمی در حیوانات بالغ
اسهال شدید (اغلب هموراژیک) و دردهای شکمی
بیحالی، زمین گیری، تغییرات تولید شیر و زردی
در گاو:
علائمی که ممکن است مشاهده شود اشک و ترشحات بینی (گاها خونی)، افزایش تعداد تنفس و دمای 42-5/41 درجه سانتیگراد است. زمین گیری با خوابیدن حیوان به پهلو، با دیسترس تنفسی نیز ممکن است رخ دهد. سیر بیماری سریع است و در عرض 48 ساعت مرگ اتفاق می افتد. حیوانات ممکن است درد شکمی همراه با اسهال هموراژیک متعفن داشته باشند که برای چند روز ادامه دارد. سرفه مرطوب ممکن است با شواهدی از دیسترس تنفسی و رال مشاهده شود. غدد لنفاوی سطحی به طور کلی بزرگ می شوند و قطع شیر در حیوانات شیرده وجود دارد. حیوانات ممکن است از دهان یا بینی خونریزی کنند. سقط جنین معمولا اتفاق می افتد. واکنش دما و بیماری ممکن است برای سه تا ده روز ادامه داشته باشد که طی آن بسیاری از حیوانات می میرند. زردی متعاقباً ایجاد می شود و اگر شدید باشد، مرگ و میر بیشتری رخ می دهد.
اکثر عفونت های انسانی در اثر تماس مستقیم یا غیرمستقیم با خون یا اندام های حیوانات آلوده در حین ذبح یا قصابی، کمک به تولد حیوانات، انجام اقدامات دامپزشکی، یا از بین بردن لاشه یا جنین به انسان رخ میدهد. بنابراین گروه‌های شغلی خاصی مانند کارگران کشتارگاه‌ها و دامپزشکان در معرض خطر بیشتری برای ابتلا هستند.
این ویروس از طریق زخم ناشی از چاقوی آلوده به ویروس یا تماس با پوست آسیب دیده یا استنشاق آئروسل‌های تولید شده در طی کشتار حیوانات آلوده، نیز انسان‌ها را آلوده می‌کند.
عفونت‌های انسانی معمولا از طریق نیش پشه‌های آلوده ایجاد شده و هیچ انتقال انسان به انسانی ثبت نشده است.
مسلما کنترل جمعیت ناقل (پشه)، قرنطینه دام و واکسیناسیون جز گزینه های اولیه کنترل بیماری هستند اما آموزش عمومی و «منع کشتار» شاید جز موثرترین اقدامات در برابر شیوع بیماری در انسان باشد.
با توجه به این اطلاعات تصور میشود در کشورهای مستقل تولیدکننده گوشت که تا حدی در این زمینه رشد کرده اند که اقدام به صادرات آن میکنند، معمولا قوانین ویژه ای نیز برای کشتار دام در کشتارگاه ها داشته باشند که از آن جمله ارائه گواهی سلامت دام علیه برخی از بیماریهای اندمیک و قابل انتقال به انسان قابل انتظار است.
بهرحال با توجه به اینکه گزارشات آلودگی کارکنان کشتارگاهی در مورد برخی از بیماریها بسیار بالاست مسلما کشورها قوانین سختگیرانه ای در این موارد وضع میکنند که از آن جمله میتوان به همین بیماری تب دره ریفت اشاره کرد.
همانطور که توضیح داده شد علاوه بر تماس با اندامهای تولیدمثلی زمان ذبح، آلودگی استنشاقی نیز ممکن است باعث انتقال بیماری شود بنابراین منطقی به نظر نمیرسد که یک کشور حداقل در زمان شیوع بیماری و در مراحل حاد بیماری که حیوان تبدار و با علایم واضح است اقدام به کشتار نماید. چون برخلاف تب کریمه که دام هیچ علایمی ندارد این بیماری در دامها علامتدار بوده و حتی باعث تلفات میشود. بنابراین حتی اگر در بازرسی قبل کشتار دام تشخیص داده نشود، لاشه حتما به علت تب دار بودن و خونگیری ناقص از چرخه تولید حذف خواهد شد.
ولی خب همیشه احتمال دارد که حیوان در دوره کمون یا دوره های گذرای بیماری بوده و علیرغم حضور ویروس علایمی نداشته باشد که در این موارد هم میتوان به افزایش اسیدیته طی جمود نعشی جهت از بین رفتن ویروس دلخوش بود.
حالا با تمام این تفاسیر در صورتی که عامدانه یا ... گوشت آلوده وارد کشور شود و بعد از طی مراحلی مثل: جمود نعشی، قطعه بندی، انجماد و مراحل قانونی و گمرکی و سیستم توزیع و ... که خودش زمانبر است به دست مصرف کننده خانگی در کشور مقصد برسد. به نظر شما چقدر احتمال دارد ویروس در داخل گوشت زنده مانده باشد و اتفاقا دست آن مصرف کننده هم زخمی باشد که در حین فرآیند پخت غذا به بیماری آلوده شود و حالا بر فرض که آلوده شد، چطور این بیماری را به میزان اصلی حیوانی آن که گاو و گوسفند و بز و شتر است انتقال دهد؟ تا بیماری در کشور اندمیک شود؟
در صورتی که فرض کنیم پشه ناقل بیماری هم در کشور باشد چطور این پشه ها در اثر واردات گوشت آلوده، حامل ویروس خواهند شد؟
با توجه به اینکه این بیماری قابلیت انتقال انسان به انسان ندارد چطور میتواند بر سلامت عمومی تاثیرگذار باشد؟

ناگفته نماند که هیچ تضمینی وجود ندارد که کشور ما هرگز درگیر این بیماری نشود ولی نه از طریق واردات گوشت، شاید باید توجه ویژه ای به واردات دام زنده و کنترل و پایش میزبانهای ناقل شود
ناشناس
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۱۳:۳۱ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۵
آقای دکتر شما از هر لحاظ بهترینید (علمی، اخلاقی، کاری). ای کاش بازنشست نمی شدید. خدا خواست که شما پزشکی نخوانید و وارد
حرفه دامپزشکی شوید تا از ثمرات آن ایران عزیز بهره مند شود. البته اگر قدر بدانند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۴۲ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۲
1
1
در این موارد ارزیابی خطر لازم نیست. زیرا همین که شما از کشور آلوده خرید می کنید کم و بیش خطر را می پذیرید و هرگز کشورهای پیشرفته که بیماری های خود را کنترل و ریشه کن کرده اند این خطر را نمی پذیرند و از کشور الوده گوشت نمی خرند و تنها کشورهای عقب مانده که بیماری هایشان را کنترل نکرده اند این ریسک را می پذیرند و خطر می کنند. آن هم به خاطر ان است که چون بیماری ها را کنترل نکرده اند با خود می گویند اینهم روی ان یکی بیماری ها، چه اهمیتی دارد که بیست بیماری در کشور رایج باشد یا بیست و یکی. وانگهی تب برفکی آفریقایی که به کشور آمد مگر چه ضرری داشت؟ یا چه کسی بازخواست شد؟
پاسخ ها
دکتر وحید عطارد
| United States of America |
۰۰:۲۲ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۳
حرف شما درست . از کشور الوده نباید خرید کرد بخصوص زمانی که موردی از بیماری در کشور خریدار وجود ندارد .. اما در اینجا این سوال صرفا جنبه علمی و‌کارشناسی دارد و همانطور که در مقدمه گفته ام برای دانستن است و تایید گفته حافظ .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۱۶ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۴
1
1
آقای دکتر وحید چرا همش موضوع را تا دم میرسونید و یکهو رها میکنید؟
خب بیاین بگین چجوری؟
پاسخ ها
دکتر وحید عطارد
| United States of America |
۱۵:۱۷ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۴
حتما .. منتظرم نظرات بیشتری اگر هست دریافت کنم .رها نگرده ام و‌پاسخ خواهم داد ..
همکار سازمان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۱۷ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۴
0
9
سلام بر دکتر عطارد عزیز
بازهم مثل 10 – 15 سال پیش با طراحی یک سوال حساس، جماعتی رو به ولوله انداختید (: (محض مزاح گفتم)
من هم وسوسه شدم این سول خوب علمی رو پاسخ بدم. متاسفانه موارد حاشیه ای زیادی حول و حوش این مطلب بیان شده، ولی هدف بنده فقط پرداختن به جنبه علمی این قضیه هست (به همین خاطر بصورت ناشناس پاسخ دادم).
خوب پاسخ دقیق به این سوال (علی الخصوص که پاسخ کمی مدنظرتون هست) نیازمند داشتن داده های اولیه کمی است. مثل شیوع و ....
ضمناً یکی از عوامل تأثیرگذار دیگر باز هم اینست که این 100 تن در چند محموله انتقال می یابد و هر محموله شامل بسته های چند کیلوگرمی است؟
بطور کلی احتمال آلودگی یک واحد گوشت (یک بسته مثلاً یک کیلوگرمی) از ضرب دو احتمال دیگر بدست می آید:
احتمال آلودگی دام در کشور مبدأ و احتمال بقای ویروس در حمل‌ونقل.
احتمال اول را بر اساس شیوع بیماری در آن کشور مثلاً 65% در نظر می گیریم که در کامنت های قبلی عنوان شده بود و برای محاسبه احتمال دوم هم با استفاده از میزان کاهش ویروس در شرایط انجماد که معادل با نیمه عمر یک روز و مساوی با 0.693 در منابع بازرسی گوشت عنوان شده است در نظر می گیریم که طبق فرمول نمایی مربوطه 0.0078 بدست می آید.
با ضرب این دو احتمال در هم، به عدد 0.0054 (حدود نیم درصد) می رسیم که بسیار کم است.
ولی با توجه به مقدار زیاد 100 تن این احتمال بسیار بالا خواهد رفت. چون نمی دانیم که دامداری مربوطه در کجای کشور مبدأ وجود دارد و فرض اولیه ما بر اینست که هر کیلو گرم از این 100 تن ممکن است از هرجایی از کشور مبداً با شرایط خاص خود و با شرایط حمل مختص خود وارد شود. به همین دلیل است که توصیه بر اینست که از کشور آلوده گوشت وارد نشود، حداقل زمان شیوع بیماری و داشتن کانون بیماری فعال.
پاسخ ها
دکتر وحید عطارد
| United States of America |
۱۵:۱۹ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۴
سلا بر شما همکار عزیز .. شما نزدیک هستید .. دو فاکتور مهم انرا عنوان فرموده اید .. ممنون .
ناشناس
| Ukraine |
۱۳:۰۱ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۵
ضمن تشکر از توجه و اطلاعات خوبتان ، می شود بفرمایید عدد .0078 را دقیقا چگونه بدست آوردید؟
نقیبی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۴۰ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۵
جدا از محاسبه عجیب غریب و اعدادی که عنوان شد
چطور برای ارزیابی خطر آلودگی، میزان شیوع را بعنوان یکی از ضرایب ارزیابی خطر در نظر میگیرید؟
پس نقش کشتارگاه و ناظر بهداشتی هیچ است؟
منظورم این است که آیا زمانی ک شیوع یک بیماری 65 درصد است یعنی احتمالا 65 درصد گوشتها آلوده اند ؟ یعنی از نظر شما کشتارگاه فیلتر محسوب نمیشود؟
و هیچ دام آلوده ای در کشتارگاه شناسایی و حذف نمیشود؟
آنهم در مورد بیماری با درصد تلفات بالا که با فاصله کمی از مبتلاشدن رخ میدهد؟
بنظرم اگر میزان دام‌های آلوده بدون علائم را در نظر بگیریم بهتر باشد
ناشناس
| United States of America |
۱۸:۵۸ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۵
شما به این بنده خدا گیر دادید، درحالی‌که طراح سوال به ایشون اوکی داده. دقت کردید؟
همکار سازمان
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۵۷ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۶
با سلام و احترام
بله دوست عزیز. همانطور که اشاره شد از فرمول نمایی استفاده کردم. یعنی فرض بر اینست که کاهش عوامل بیماریزا بر اساس روابط نمایی باشد. یعنی احتمال مساوی است با عدد نپر به توان منفی لاندا در زمان. یعنی 2.718 به توان منفی 4.851
خانم دکتر نقیبی! احتمالاً این محاسبات هم به نظر شما "عجیب و غریب" است نه؟
پیشنهاد می کنم به ادامه توضیحاتم اصلاً توجه نکنید چون عجیب و غریبتر هم می شود (البته من اصراری بر استفاده احتمال 0.65 ندارم. فقط برای ارائه مطلب یک فرض ارائه کردم و همانطور که اشاره شد، برای پاسخ بهتر به این سوال، نیازمند داده های کمی زیادی هستیم. هرچه بیشتر، جواب دقیقتر).
آقای دکتر عطارد، در تکمیل عرایض قبلی، همانطور که میدانید در این گونه موارد از شبیه سازی مونت کارلو می توان به خوبی بهره برد تا با تکرار محاسبات و استفاده از مقادیر تصادفی تمامی حالات ممکن را بررسی نماید و نتیجه نهایی را ارائه دهد. ورودی های پیشنهادی برای مدل: تعداد تکرار شبیه سازی 10000 بار، زمان حمل یک هفته، نرخ کاهش ویروس 0.693، تعداد واحدهای گوشت 100000، شیوع بیماری در مبدأ بین 60 تا 70 درصد
اسکریپت مربوطه رو در محیط R نوشتم و مدل رو ران کردم. نتایج:
میانگین خطر 100%، انحراف معیار صفر، و همه صدک ها برابر با 100%
که دلیل آن هم در انتهای توضیحات اولیه بیان شده بود.
باز هم ممنون از حضرتعالی
نقیبی
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۱۰ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۶
همکار محترم از کلمه عجیب غریب بنده ناراحت شدید ؟ عذرخواهی میکنم
اما منظور من این بود که در این فرمول میزان شیوع به عنوان یکی از ضرایب قرار میگیرد اما هیچ ضریبی برای نظارت بهداشتی لاشه در کشتارگاه و احتمال حذف لاشه در نظر نگرفتید؟
ببخشید بنده تعصب خاصی روی کشتارگاه و نقش ناظر بهداشتی دارم.
درست است که شیوع بیماری 65 درصد است اما علامت دار است و حتما قبل کشتار یا بعد کشتار درصد بالایی از لاشه های آلوده حذف میشوند
ضمن اینکه این بیماری تلفات بالایی هم دارد که در نظر گرفته نشده مسلما خیلی از حیوانات بیمار به کشتارگاه نمی‌رسند
بخاطر همین عرض کردم ک باید برای هر بیماری ویژگی های میکروبیولوژی آن را درنظر گرفت و یک فرمول کلی نمیشه تعریف کرد
بهرحال علم تجربی است نه ریاضی
مثلا شما فرض کنید در زمان شیوع بیماری هستیم و مثلا ظرفیت سالن کشتار 100 راس گوسفند است 65 تا بیمار، با توجه به آلودگی استنشاقی زمان ذبح و سلاخی به نظر شما چند تا از کارکنان حاضر در سالن کشتارگاه سالم میمونند؟
هیچ کشتارگاهی به طمع صادرات گوشت این ریسک بالا را میپذیرد؟
همکار استانی
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۰۸ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۶
از همین چند خط میشود فهمید که همکاران سازمان در چه محیط پاستوریزه ای هستند و با یک کلمه محاسبه عجیب و غریب که البته بر حق هم بود برانگیخته میشوند
در صورتی که همکاران شهرستان هر روز مورد هجمه های دامدار و .. آه از نهادشان بر می آید اما صدایشان در نمی آید
دکتر وحید عطارد
| United States of America |
۰۹:۱۳ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۶
اشنایی شما به موضوعات اماری بسبار جالب و‌راهگشاست .. با توجه به اینکه همکاری سازمانی هستید می توانید با استفاده از مدل برای بیماریها هم چگونگی فرایندشان را پیش بینی و کمک فراوانی به کنترل و ریشه کنیشان کنید از جمله تب برفکی ، سل .. ممنونم ..
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۱۴ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۶
حالا این شده قضیه ما؛ مفت و مجانی مدرک بهمان می‌دهند و توقع دارند بزرگ‌ترین مسائل و مشکلات علمی و مدیریتی و اجتماعی و اقتصادی و روانی را حل کنیم. نه عزیزان، همه ما دامپزشک هستیم، بگذارید در حوزه فعالیت خودمان ارزشیابی شویم!!!

آقای همکار سازمان شما مدرک مفت و مجانی گرفتید یا دانشگاه آزادی هستید که بهتان بر نخورده؟
اگر منظور از مدرک مفتی، مدرک دولتی است که همه میدانیم حداقل بازده بهتری از مدرک پولی دانشگاه ازاد دارد
اگر شما به این گفته معترض نشدید و اتفاقا استقبال کردید پس چرا به کلمه عجیب و غریب اون بنده خدا گیر دادید؟
خدمت اقای دکتر عطارد مدرک مفت و مجانی ما حاصل سالها شب بیداری، درس خواندن و تست زنی و گذشتن از کلیه تفریحات بوده. در واقع ما جوانی مان را خرج کردیم که دیگر بر نمیگردد و چشمی که ضعیف شد و کمری که خم شد و صد البته دیسک گردن و چیزی که نصیبمان شد لگد خوردن در طویله و آلوده شدن به بروسلوز در کشتارگاه.
احساس میکنم شما به شدت همه چیز را با پول مقایسه میکنید اما نمیگید که به کسی که جوانیش را گذاشته و دکتر شده و تشکیل خانواده داده، ماهی زیر 20 م حقوق میدهند و انتظار دارند کل مسائل و مشکلات علمی و مدیریتی و اجتماعی و بهداشتی را حل کند؟؟؟؟
دکتر وحید عطارد
| United States of America |
۰۹:۲۱ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۶
مدل سازی با استفاده از روشهای اماری مثل مونت کارلو سناریوهایی را که ممکن است یک بیماری ایجاد نماید بخوبی روشن‌ میسازد و از اصول مهم پیشرفتهای علمی است که متاسفانه مورد نظر نه تنها در سازمان دامپزشکی نیست که در کمتر جایی مشاهده میشود . مدل سازی در کلیه علوم کاربرد دارد .. شاید در مورد مدلها بحثی را شروع کردیم .. شاید .. تفکر شما این ایده را رقم زد که بسیار هم مورد نیاز است .
دکتر وحید عطارد
| United States of America |
۱۰:۰۰ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۶
چرا به شما برخورده ؟؟ اولا که این‌کار در حوزه فعالیت دامپزشکان است و بجای خود .. ثانیا نوشته های بنده شامل حال انان که زحمت کشیده اند نمیشود و احترامشان بجاست . روی سخن با کسانی است که بجای درست اندیشیدن و تفکر علمی درست سعی می کنند در پوشش بیماری مخالفت ضعفهای خود را بپوشانند و برای دیگران مزاحمت ایجاد کنند که البته بیمارند . پاسخ شما را دادم که بدانید انان که چشم و‌کمر و زندگیشان را در تحصیل علم و عمل بکار گرفته اند چه سخن بگویند و یا نگویند محترمند و روی چشم همه قرار دارند .
دکتر وحید عطارد
| United States of America |
۱۰:۱۷ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۶
حداقل این قسمت را هم‌ میخواندید بعد من را به بی توجهی منتسب میکردید :
«. می‌دانم و در بسیاری از کامنت‌ها هم گفته شده است که موضوع معیشت از مهمترین موضوعات است. اینجانب هم به آن عقیده راسخ دارم و خودم هم با این مشکل دست و پنجه نرم می‌کنم و حق هم هست که مرتب در موردش بنویسند و درخواست کنند، اما موضوعات علمی و اینکه بدانیم چقدر می‌دانیم خود روشی است برای بهتر اندیشیدن و بهتر خواستن»
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۴۸ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۶
به به جمع دانشمندا جمعه
جناب .......های عزیز شبیه ساز مونت کارلو در علوم بیولوژی اونهم متغیرهای تک دامنه کاربرد ندارد منفی بینهایت ویروس یا باکتری که نداریم اساتید گرانقدر
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۹ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۶
می توانید با استفاده از مدل برای بیماریها هم چگونگی فرایندشان را پیش بینی و کمک فراوانی به کنترل و ریشه کنیشان کنید از جمله تب برفکی ، سل!!!
آقای دکتر عطارد ..........؟؟!!!
دیگه همه میدانند زمانی سل و بروسلوز از کنترل خارج شد که سازمان دیگر قادر به تامین غرامت نبود
قیمت واقعی دام رو بدهید تست و کشتار طویله به طویله با ما .
دوست سازمانی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۳۵ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۶
همکار سازمانی ............
بنظرم شما اول به عنوان یک دامپزشک باید اطلاعات بیماری را مورد بررسی قرار دهید چیزی که بخاطرش آموزش دیدیم نه صرفا به عنوان یک محقق آماری که در اصطلاح آماری (کور) هست روابط نمایی را جاگذاری کنید که اگر اینطور باشد ما فقط عمرمان را هدر دادیم.

آقای دکتر شما بقای ویروس را طی حمل‌ونقل در نظر گرفتید اما احتمال بقای ویروس در لاشه و فرآیندهای پس از مرگ و عوامل موثر بر عدم بقای ویروس را در نظر نگرفتید؟
و میزان کاهش ویروس در شرایط انجماد که معادل با نیمه عمر یک روز و مساوی با 0.693 در نظر گرفتید
ایا این ضریب برای همه ویروسها یکسان است؟ تب برفکی با تب کریمه و دره ریفت فرق ندارد؟
بنظرم شما به جای نشستن و آسمان ریسمان بافتن
به صورت کاملا منطقی یک گزارش از ابتلای یک انسان بدلیل مصرف گوشت وارداتی از کشورهای آلوده ارائه دهید تا ما به خطرات اینگونه واردات پی ببریم
همکار سازمان
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۲۱ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۶
سلام به همه عزیزان
خوب شد در مورد نپرداختن به حاشیه ها همون اول صحبت کردیم.

خانم دکتر نقیبی، همکار محترم. قبل از هرچیز از شما تشکر می کنم و متانت شما رو تحسین می کنم. نمیشه گفت از جمله شما ناراحت شدم. خیر. ببینید هر کسی به هرحال نسبت به آموخته های خود که براش سالها زحمت کشیده و حتی در دانشگاه اونها رو تدریس کرده، نمی تونه بهشون بی تفاوت باشه. خود شما هم فرمودید نسبت به کشتارگاه تعصب دارید. حتما قبول می فرمایید که اگر کسی بگوید تحلیل های شما در مورد کاهش احتمال انتقال بیماری بر اساس نحوه عملکرد کشتارگاه عجیب و غریب است، شما هم به این جمله نمی تونید بی تفاوت باشید. از طرف دیگه می دونم (آقای دکتر عطارد خودشون هم توضیح دادند) که صرفا روند محاسبات و کلیات نحوه برخورد با مسئله مورد سوال است. ابن یعنی اینکه صرفا فرآیند ارزیابی خطر مدنظر است که بنده هم تاکید کردم که در عمل بسته به مورد باید خیلی از داده ها را مدنظر قرار بدهیم و من اصراری برای استفاده از احتمال ۰.۶۵ ندارم. فرمایشات شما هم در مورد کشتار گاه قبول دارم. با تشکر از شما

دکتر عطارد عزیز، ضمن تشکر مجدد از شما بدلیل پرداختن به یک نیاز علمی و فنی در سازمان، در مورد مدل‌سازی های آماری واقعا نیازمند این هستیم که توجه بیشتری به اونها داشته باشیم و اساسا از این بی برنامگی، عدم تحلیل داده های سامانه ها، تصمیم گیری های بدون مطالعات اپیدمیولوژیک و عدم تجزیه و تحلیل های علمی نجات پیدا کنیم.

نهایتاً امیدوارم روزی برسه هممون از خودمون شروع کنیم و حرکت کنیم و اگر یک قدم برداشتیم، اونوقت دیگران رو مورد مواخذه قرار بدیم.
با تشکر
نقیبی
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۱۳ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۷
همکار سازمانی محترم، بابت توضیحات ارزشمند و زمانی که برای پاسخگویی صرف کردید، صمیمانه سپاسگزارم
مجازاتگر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۴ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۵
3
4
پاسخ آماری صفر است
ولی از دکتر عطارد انتظار دارم صرفا سوال خود را بپرسید حتما باید در کامنت ها یا نوشته ها چند نفری رو ........ بگیرید بسه دیگه چرا اینقدر فکر میکنید فقط شما حق هستید حتی در پیام های تبریک و تشکرتان دو تا ........... به دیگران میزنید
پاسخ ها
دکتر وحید عطارد
| United States of America |
۲۳:۴۱ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۶
جناب مجازاتگر ، شما که خرده میگیرید که من فکر می کنم فقط من خودم حق هستم و نام خودتان را هم مجازاتگر گذاشته اید حالا بگویید جواب کسی که نمیداند کاربرد مونت کارلو کجاست و توهین میکند به همه چطور باید داد ؟؟ حالا شما بگویید اقای مجازاتگر .. مجازاتش چیست ؟؟
دکتر وحید عطارد
|
United States of America
|
۱۴:۲۱ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۶
1
2
پاسخ سوال نوشته شد و برای انتشار به حکیم‌مهر فرستادم .. اگر منتشر شود بزودی در دسترس قرار میگیرد .. اما ببینید که یک‌ سوال ساده چقدر می تواند سوالات بیشتری را مطرح کند که بعضا پاسخ به آنان در سایت خبری حکیم‌مهر نمی گنجد و‌بعضا نیاز به برگزاری کلاسهای اموزشی است . امار حیاتی پایه اپیدمیولوژیست که می تواند به سوالات پاسخ دهد ..
پاسخ ها
نقیبی
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۳۳ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۶
دقیقا!
اتفاقا برای من هم سوال پیش اومد که چرا بعد اینکه از جناب آقای دکتر نقیبی به خانم دکتر تنزل مقام پیدا کردم به هیچکدوم از کامنت های من جواب ندادید?!!!
در صورتی که به همه کامنت ها خلاصه یک جوابی دادید
در حالیکه تیتر مطلبتون آزمونی برای همه بود
ناشناس
| United States of America |
۱۱:۴۰ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۷
حق دارید آقای دکتر حتی به کامنت مجازاتگر هم پاسخ دادند!
اما سایر همکاران مطالب شما را مطالعه کردند مخصوصا در مورد این که شما تاکید کردید باید توجه بیشتری به دام زنده و کنترل وکتورها شود کاملا صحیح است
به امید روزی که این مسایل حاشیه ای در دامپزشکی حل شوند
دکتر وحید عطارد
| United States of America |
۱۶:۴۷ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۷
با سلام خدمت سرکار خانم نقیبی .. عذر خواهی می کنم که در پاسخ تعلل کردم . اما باور فرمایید انقدر با نوشته های عصبی کننده برخورد می کنم که بعضا دلم نمی خواهد حتی چیزی بنویسم .. بی توجه به همه مسایل می نویسند بی انکه بدانند چرا باید بنویسند .. و بدتر از همه توهین کننده که ادم مجبور می شود به تندی جواب بدهد .. باز هم عذرخواهی می کنم . از اینکه همراهی کرده اید ممنون و متشکرم .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۰۷ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۸
2
0
هر چند طرح این مسایل خالی از لطف نیست و باید از وحید تشکر کرد.
نظر شما
ادامه