حکیم مهر: «دکتر ایمان معماریان» دامپزشک گفت: حیواناتی میتوانند به عنوان حیوان خانگی قابل قبول و پذیرش باشند که بیماریهای مشترکشان با انسان قابل پیشگیری، کنترل و درمان باشد.
به گزارش حکیم مهر به نقل از قدس آنلاین، «دکتر ایمان معماریان» اظهار داشت: همه حیوانات با انسان بیماریهای مشترک دارند. این بیماریها هم ویروسی هستند و هم باکتریایی، ولی حیواناتی میتوانند به عنوان حیوان خانگی قابل قبول و پذیرش باشند که بیماریهای مشترکشان با انسان قابل پیشگیری، کنترل و درمان باشد. مثلا سگ و گربه که از معمول ترین حیوانات هستند به دلیل قابل پیشگیری بودن بیماریهایشان مشکلی برای نگهداری از نظر پزشکی ندارند و حتی برخی از حیوانات غیر معمول مانند خرگوش و پرندگان نیز به همین منوال، آنها هم مشکلی ندارند. ولی نکتهای که وجود دارد این است اگر کسی قرار است حیوان خانگی داشته باشد اولا که آن حیوان باید حتما حیوان خانگی محسوب شود تا سلامت جامعه را به خطر نیاندازد؛ نه حیواناتی مانند میمون که بیماریهای مشترکش با انسان قابل کنترل، پیشگیری و درمان نیست. دوما باید آن حیوان مد نظر، تحت مراقبتهای دامپزشکی باشد، واکسینه شود و غذای درست و سالم در اختیار داشته باشد. این مراقبتها جهت این است که تا حد ممکن، به انسان بیماری منتقل نشود و برعکس، حیوان هم بیماری از انسان نگیرد. قابل ذکر است که هیچ بیماری به صورت نهفته در سگ و گربه وجود ندارد و این جمله از نظر علم ثابت نشده است. حتی اگر هم بیماری باشد قابل تشخیص است و درمان میشود ولی در کل اگر قرار است حیوانی نگهداری شود باید واکسینه شود که به بیماریها دچار نشود.
قانون مشخصی وجود ندارد!
معماریان در ادامه در خصوص عدم وجود قانون مشخص در زمینه نگهداری از حیوانات و خرید آنها افزود: متاسفانه در کشور ما به موضوع نگهداری از حیوانات خانگی دقت نشده است و عملا هیچ قانون مشخصی نداریم. بنابر همین ماجرا، مردم هم نمیدانند چه حیواناتی را میتوانند نگهدارند و چه حیوانهایی را نمیتوانند. حال اگر این موضوع مشخص و روشن شود و مراکز دقیقی برای تهیه حیوان وجود داشته باشد و بر این اساس هم دستورالعملی داده شود از بسیاری از مشکلات هم جلوگیری میشود. الان در حال حاضر مراکز غیرقانونی زیادی داریم که خودشان با هر شرایطی که بخواهند و اکثرا هم اصولی نیست، حیوان را پرورش میدهند و فقط به فکر درآمد خودشان هستند، از طرفی مردم هم تهیه میکنند و این چرخه غیر اصولی همینطور ادامه پیدا میکند.
وی افزود: هر کسی که میخواهد حیوانی را به عنوان خانگی نگهداری کند قبلش باید اطلاعات کسب کند که چه کارها و مراقبتهایی نیاز است و اصلا چقدر هزینه دارد؛ از خودش بپرسد آیا برای خودم و خانوادهام خطرناک خواهد بود یا نه؟! سپس همه شرایط را فراهم کند و بعد از جای درست و صحیح این حیوان را تهیه کند و در نهایت یک حیوان سالم داشته باشد که نه برای خودش و نه اطرافیانش خطری ایجاد کند.
حتی پزشکان هم آموزش ندیده اند!
شاید بشود گفت فرهنگسازی در تمام امور، حرف اول را میزند و در نگهداری از حیوانات هم به همین شکل، نکتهای قابل بحث و مهم است. وقتی از نحوه فرهنگسازی از جانب دکترها به مردم از معماریان پرسیدیم، گفت: در عصر کنونی، عملا هیچ پزشکی نمیتواند سبب فرهنگسازی در مردم و آموزش درست به آنها شود. زیرا خود همین پزشکان هم به صورت علمی و جدی آموزش ندیدهاند که با حیوانات باید چگونه برخورد شود و چه جایگاهی در میان انسانها و حتی در جامعه دارند. اگر این آموزشها وجود داشت، فرهنگسازی درستی هم شکل میگرفت تا اطلاعات مفیدی چه برای کسانی که حیوان خانگی دارند و چه کسانی که ندارند به جامعه منتقل شود.
معماریان معتقد است وقتی آموزش درست، فرهنگسازی مناسبی و مراکز اصولی و قانونی وجود ندارد میتوان گفت این امر و تهیه حیوانات و نگهداری از آنها هم امری اقتصادی و تجاری است که فقط در رونق بازار اثر دارد.
وی ادامه داد: این اثرات تجاری نیز به طور مستقیم در زندگی کسانی که به حیوان علاقمنداند یا حتی دارند اثر دارد. زیرا اگر کسی نتواند از پس هزینه ها بر بیاید و هزینه مشخصی هم وجود نداشته باشد، به سمت نگهداری غیر اصولی و نامناسب میرود که سبب بروز مشکلاتی هم برای خود، هم خانواده و هم جامعه میشود و ترجیح میدهند با هزینه کمتری نگهداری کند.