حکیم مهر- محسن طاهرمیرزایی: سیزدهمین کنگره علمی دانشجویان دامپزشکی ایران و اولین کنگره بینالمللی دانشجویان دامپزشکی، پس از هفت سال وقفه، از ۱۹ تا ۲۱ آذرماه ۱۴۰۴ به میزبانی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران برگزار میشود.
به گزارش حکیم مهر، این کنگره که با مشارکت دانشگاههای سمنان، تبریز، ارومیه و واحد علوم و تحقیقات تهران برگزار خواهد شد، با هدف ارتقای سطح علمی دانشجویان و ایجاد بستر تعامل علمی میان نسل جوان و اساتید برجسته داخلی و خارجی طراحی شده است.
به گفته «دکتر کیانوش برزگر محمدی» دبیر اجرایی کنگره، شرکت برای همه علاقهمندان از رشتهها و مقاطع مختلف آزاد است و مقالات برگزیده این رویداد در پایگاههای معتبر علمی از جمله ISC و سیویلیکا نمایه خواهد شد.
این کنگره فرصتی برای ارتباط دانشجویان، یادگیری نگارش مقاله و تقویت رزومه است
دبیر اجرایی سیزدهمین کنگره ملی و نخستین کنگره بینالمللی دانشجویان دامپزشکی با تشریح اهداف و ویژگیهای این دوره، آن را فرصتی مهم برای تقویت ارتباطات علمی و شغلی دانشجویان دامپزشکی کشور دانست.
«دکتر کیانوش برزگر محمدی» در گفتوگو با حکیم مهر با اشاره به سابقه برگزاری این کنگره گفت: «همانطور که مشخص است، این سیزدهمین دوره کنگره ملی دانشجویان دامپزشکی است که برگزار میشود، اما تفاوت مهم آن با دورههای قبل این است که برای اولین بار به صورت بینالمللی برگزار خواهد شد.»
وی با اشاره به ترکیب بینالمللی کمیته علمی کنگره اظهار داشت: «در کمیته علمی ما اساتیدی از سرتاسر دنیا، مخصوصاً از اروپا، حضور دارند. این موضوع به غنای علمی کنگره افزوده و سطح آن را از یک رویداد ملی به رویدادی بینالمللی ارتقاء داده است.»
دکتر برزگر درباره هدف اصلی این رویداد گفت: «همانطور که از اسم این کنگره مشخص است، قشر مورد هدف اصلی ما دانشجویان هستند. ما میخواهیم آنها بتوانند با بزرگان عرصه دامپزشکی و همچنین با دانشجویان ترمهای بالاتر ارتباط برقرار کنند. بهویژه دانشجویان سال اول و دوم، که تجربهای در زمینه فعالیتهای پژوهشی ندارند، در این کنگره میآموزند چگونه میتوان مقاله نوشت، انواع مقالات را میشناسند و از این طریق رزومه خود را تقویت میکنند.»
او در پاسخ به این پرسش که چرا چنین کنگرهای اهمیت دارد و آیا فعالیتهایی نظیر مقالهنویسی را نمیتوان در دانشکدهها هم انجام داد، چنین توضیح داد: «دامپزشکی رشتهای نیست که مثل پزشکی، داروسازی یا دندانپزشکی در اغلب دانشگاههای کشور ارائه شود. همانطور که خودتان میدانید، دانشکدههای دامپزشکی در کشور ما بسیار محدود هستند. با اینکه در سالهای اخیر تعداد دانشکدههایی که پذیرش دانشجو دارند افزایش یافته، اما همچنان در بسیاری از استانها فقط یک دانشکده دامپزشکی وجود دارد و این یعنی ارتباط بین دانشجویان این رشته، مانند سایر رشتههای علوم پزشکی، گسترده و پررنگ نیست.»
وی افزود: «کنگرههایی مثل این، که دقیقاً به نام دانشجویان برگزار میشوند، فرصتی هستند تا افراد از شهرها و استانهای مختلف کنار هم جمع شوند و با هم ارتباط بگیرند. این ارتباط نه تنها از لحاظ علمی کمک میکند تا سطح دانش عمومی ارتقاء یابد، بلکه از نظر فرصتهای شغلی نیز بسیار مؤثر است. چرا که بسیاری از دوستانی که در این کنگرهها شرکت میکنند، فارغالتحصیل شدهاند؛ بعضی کلینیسین هستند، بعضی جویای کار. این ارتباط علمی و اجتماعی میتواند آینده حرفهای آنها را نیز تحت تأثیر قرار دهد.»
دکتر برزگر همچنین در پاسخ به این پرسش که حضور کشورهای خارجی در این کنگره به چه صورت خواهد بود، توضیح داد: «با توجه به شرایط فعلی کشور ما و هزینههای بالای رفتوآمد و همچنین دشواری حضور فیزیکی مهمانان خارجی، این کنگره به صورت هیبرید برگزار میشود؛ یعنی برای شرکتکنندگان داخلی به شکل حضوری خواهد بود و برای اعضای کمیته علمی خارجی و شرکتکنندگان بینالمللی به صورت مجازی برگزار میشود. این ترکیب حضوری ـ مجازی به ما این امکان را میدهد که بتوانیم از حضور متخصصان خارج از کشور هم بهرهمند شویم.»
وی خاطرنشان کرد: «اعضای کمیته علمی بینالمللی ما از کشورهایی چون آمریکا، اسپانیا، پرتغال و برخی کشورهای آسیایی هستند، اما مطرحترین آنها کشورهای ذکر شده هستند که در سطح علمی بسیار بالایی قرار دارند.»
حضور در کنگره منوط به ثبتنام نهایی از طریق وبسایت رسمی است
دبیر اجرایی سیزدهمین کنگره ملی و نخستین کنگره بینالمللی دانشجویان دامپزشکی با اشاره به زمان، مکان، شیوه ثبتنام و امتیازات این رویداد، از علاقهمندان خواست با دقت فرآیند ثبتنام را دنبال کنند تا بتوانند از مزایای علمی و حرفهای این کنگره بهرهمند شوند.
دکتر برزگر محمدی گفت: «کنگره در تاریخ ۱۹ تا ۲۱ آذر ماه ۱۴۰۴ در دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران برگزار خواهد شد. برخلاف آنچه که ممکن است از عنوان آن برداشت شود، این رویداد صرفاً مختص دانشجویان دامپزشکی نیست؛ بلکه هر فردی با هر سطح تحصیلاتی میتواند مقاله ارسال کند یا بدون مقاله و صرفاً با ثبتنام، بهصورت حضوری در کنگره شرکت داشته باشد.»
او افزود: «ثبتنام از طریق سایت رسمی کنگره که نشانی آن در پوسترهای اطلاعرسانی درج شده، انجام میشود. با توجه به همکاریهایی که با نهادهای مختلف از جمله سازمان نظام دامپزشکی داشتهایم، این کنگره موفق به اخذ کد اختصاصی ISC و ISI شده و همچنین در پایگاه CIVILICA نیز نمایه شده است. افزون بر این، با پیگیریهای انجام شده، امتیاز بازآموزی نیز برای شرکتکنندگان در نظر گرفته شده است.»
دکتر برزگر در توضیح امتیازات گفت: «افرادی که فقط در کنگره حضور پیدا کنند، بدون نیاز به ارسال مقاله، به ازای هر روز ۵ امتیاز بازآموزی دریافت خواهند کرد که در مجموع برای سه روز، ۱۵ امتیاز تعلق میگیرد. افرادی هم که مقاله ارسال میکنند و شماره نظام دارند، میتوانند حداکثر دو مقاله ارائه دهند که بابت هر مقاله بین ۲ تا ۵ امتیاز به آنها تعلق میگیرد؛ یعنی تا سقف ۱۰ امتیاز برای ارسال مقاله. در مجموع، هر فرد میتواند حداکثر ۲۵ امتیاز بازآموزی از این کنگره دریافت کند.»
وی در ادامه از برگزاری کارگاههای آموزشی در حاشیه کنگره خبر داد و گفت: «موضوعات و جزئیات مربوط به این کارگاهها و همچنین امتیازاتی که برای آنها لحاظ خواهد شد، بهزودی از طریق رسانههای رسمی کنگره اعلام خواهد شد.»
دبیر اجرایی کنگره با اشاره به وضعیت ثبتنامها افزود: «سایت رسمی کنگره حدود ۱۰ روز پیش راهاندازی شده و هنوز اطلاعات دقیقی از تعداد افراد ثبتنامی در دست نیست. اما آنچه مهم است، دقت در تفاوت دو نوع ثبتنام است؛ یکی ثبتنام در سایت، و دیگری ثبتنام نهایی برای حضور در کنگره.»
او تأکید کرد: «ثبتنام صرفاً در سایت به معنای ثبتنام در کنگره نیست. بسیاری از افراد تصور میکنند اگر در سایت عضو شوند یا فرم ثبتنام اولیه را پر کنند، میتوانند در کنگره حضور پیدا کنند یا گواهی حضور (certificate) دریافت کنند. در صورتی که چنین نیست. دریافت سرتیفیکیت و بهرهمندی از امتیازات، منوط به ثبتنام نهایی در بخش حضور در کنگره از طریق سایت رسمی ماست.»
دکتر برزگر با اشاره به تنوع شرکتکنندگان گفت: «در سایت، گزینههای متنوعی برای ثبتنام در نظر گرفتهایم. افراد میتوانند مشخص کنند که در کدام گروه قرار میگیرند: دانشجوی دوره عمومی، دانشجوی undergraduate، دانشجوی تخصصی، دستیار، کسانی که کارت نظام دارند و به دنبال امتیاز بازآموزی هستند، شرکتکننده آزاد با یا بدون نیاز به بازآموزی. تمام این گزینهها با تعرفهها، امتیازات و سقف مجاز ارسال مقاله مشخص شدهاند.»
وی خاطرنشان کرد: «دوستانی که درباره فرآیند ثبتنام، ارسال مقاله یا سایر جزئیات کنگره سؤالاتی دارند، میتوانند از طریق بخش «تماس با ما» در سایت رسمی یا از طریق تلگرام کنگره با ما در ارتباط باشند. تمام تلاش ما بر این است که به سؤالات بهصورت دقیق پاسخ داده شود و فرایند شرکت در این رویداد علمی برای همه علاقهمندان شفاف باشد.»
این کنگره فقط برای دانشجویان دامپزشکی نیست؛ همه میتوانند شرکت کنند
دبیر اجرایی سیزدهمین کنگره ملی و نخستین کنگره بینالمللی دانشجویان دامپزشکی ضمن دعوت رسمی از تمامی علاقهمندان برای حضور در این رویداد علمی، بر وجه فراگیر و بینرشتهای آن تأکید کرد.
دکتر برزگر محمدی با اشاره به وقفهای هفتساله در برگزاری این کنگره گفت: «از این تریبون استفاده میکنم و از همه دوستان، عزیزان، بزرگان، اساتید، دانشجویان محترم رشته دامپزشکی، پیرا دامپزشکی یا سایر رشتههایی که امکان ارسال مقالات مرتبط دارند دعوت میکنم در کنار ما باشند. آخرین دوره این کنگره در سال ۱۳۹۷ در دانشگاه سمنان برگزار شد و اکنون در سال ۱۴۰۴، پس از حدود هفت سال وقفه، قصد داریم این گپ را از میان برداریم و کنگرهای موفق برگزار کنیم.»
وی افزود: «امید ما این است که این کنگره، مخصوصاً در بخش بینالملل، یک استارت قوی برای آینده این رویداد علمی باشد. البته باید تأکید کنم که اگرچه نام این کنگره، "دانشجویان دامپزشکی" است، اما محدود به دانشجویان نیست؛ فارغالتحصیلان نیز میتوانند شرکت کنند و اساساً شرکت در این رویداد علمی به هیچ سطح خاصی از سواد یا مدرک محدود نمیشود.»
دکتر برزگر با بیان اینکه حضور در این کنگره برای سایر رشتهها نیز ممکن است، ادامه داد: «شرکت در این کنگره ربطی به رشته خاصی ندارد. مثلاً کسانی که در رشتههایی مانند میکروبیولوژی تحصیل میکنند نیز میتوانند شرکت کنند؛ فقط لازم است مقالات خود را در محورهای مشخصشده علمی کنگره جای دهند.»
وی همچنین به تنوع ترکیب کمیته علمی اشاره کرد و گفت: «علاوه بر اساتید خارجی و اساتید هیئت علمی دانشگاه تهران، ما تلاش کردیم تا از توان علمی سایر دانشگاههای کشور نیز استفاده کنیم. از جمله اساتید دانشگاه سمنان، دانشگاه آزاد علوم و تحقیقات، دانشگاه تبریز و دانشگاه ارومیه، که همه از اعضای کمیته علمی این دوره هستند.»
به گفته او، رئیس کنگره دکتر قمصری، دبیر علمی کنگره دکتر خنجری و دبیر اجرایی کنگره خود ایشان (دکتر برزگر محمدی) هستند که دانشجوی بهداشت مواد غذایی در دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران است.
دکتر برزگر در بخش پایانی سخنان خود، به موضوع ثبتنام زودهنگام نیز اشاره کرد و گفت: «ما بازه ثبتنام زودهنگام را برای برخی از گروههای ثبتنامی تا ۳۱ مردادماه و برای برخی دیگر تا ۳۱ شهریورماه در نظر گرفتهایم. کسانی که در این بازه ثبتنام کنند، از تخفیف ویژه برخوردار خواهند شد.»
وی همچنین خاطرنشان کرد: «مهلت ارسال مقالات نیز تا ۳۰ مهرماه ۱۴۰۴ تعیین شده و علاقهمندان میتوانند با مراجعه به سایت رسمی کنگره، محورهای مقالات، فرم ثبتنام و تعرفهها را مشاهده کرده و ثبتنام خود را نهایی کنند.»