حکیم مهر - گوشت مورد نیاز فرآوردههای گوشتی از زمان تولید علوفه دامی تا زمانی که در کارخانهها فرآوری شود و به دست مصرفکننده برسد، نظارت میشود و تولیدکنندگان مکلف به مصرف گوشت تازه شدند.
رئیس سازمان غذا و دارو با اعلام این مطلب در پاسخ به این سؤال که چرا در تولید فرآوردههای گوشتی از گوشتهای فاسد و صنعتی با کیفیت پایین استفاده میشود و سلامتی افراد را تحت تأثیر قرار میدهد که این امر نیز باعث گلایه معاون اول رئیس جمهور از شما شد، گفت: در شورای عالی سلامت، سند ملی ارتقاء سلامت فرآوردههای گوشتی و پروتئینی با همکاری دستگاههای مختلف آماده شد و بر روند سلامت فرآوردههای گوشتی نظارت دقیق صورت میگیرد.
احمد شیبانی افزود: تولید فرآوردههای گوشتی از مزرعه برای تولید علوفه دام تا دامداری، فرآوری در کارخانه، توزیع و تا زمانی که دست مصرفکننده برسد، به آن نظارت کامل میشود و دیگر اجازه مصرف گوشتهای صنعتی در این محصولات داده نمیشود.
وی در پاسخ به این سؤال که تولید فرآوردههای گوشتی، گوشت گرم و سالم باعث افزایش قیمت میشود یا خیر با در نظر گرفتن این فاکتور که مصرفکنندگان فرآوردههای گوشتی قشر کمدرآمد جامعه هستند، خاطرنشان کرد: سلامتی خود سرمایهگذاری برای افراد است و هزینه نیست، سامانه به این سمت میرود که تنوع فرمالیسیون در تولید فرآوردههای گوشتی به شدت بالا رود.
این مقام مسئول ادامه داد: بهزودی تولید سوسیس و کالباسهای اصطلاحاً گیاهی آغاز میشود که ترکیبی از درصدهای مختلف پروتئین گیاهی و پروتئین حیوانی است.
شیبانی تصریح کرد: با توجه به اینکه قیمت مواد اولیه پروتئینهای گیاهی کمتر از پروتئینهای حیوانی است، افزایش قیمتی در تولید فرآوردههای گوشتی بهوجود نمیآید و مصرفکنندگان با برچسبگذاری که بر روی محصولات نهاده میشود، میتوانند از تنوع درصد پروتئین گیاهی و قیمتی استفاده کنند.
وی در پایان در پاسخ به این سؤال که چرا برنج های وارداتی که در سال گذشته وجود آرسنیک و سرب در آن تأیید شد، کماکان در بازار مصرف مشاهده میشود، تأکید کرد: هر نوع برنج خارجی که از مبادی رسمی وارد کشور شده، تحت کنترل وزارت بهداشت است و سلامت آن تأیید میشود.