کد خبر: ۱۱۰۲۶

حکیم مهر - سال گذشته از 1.5 میلیون دلار صادرات مواد غذایی سهم لبنیات 542 میلیون دلار بود که بالاترین سهم در کل صنایع صادراتی است.

مشاور مدیرعامل شیر پاستوریزه پگاه آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه تا سال 1375 ایران بزرگترین واردکننده فرآورده‌های لبنی در منطقه بود، گفت: ایران در این صنعت از سال 75 به سمت خودکفایی حرکت کرد و در سال 80 به خودکفایی رسید و از سال 81 اقدام به صادرات کرد.

حسین چمنی افزود: در حال حاضر ایران یکی از بزرگترین صادرکنندگان لبنیات به منطقه است و حدود 90 درصد بازار عراق را در اختیار دارد.

وی با اشاره به اینکه استاندارد و تنوع قابل قبولی در محصولات لبنی کشور وجود دارد، خاطرنشان کرد: ارتباط با کشورهای منطقه تعیین‌کننده میزان صادرات است و در صورتی که ارتباط با این کشورها بهبود پیدا کند صادرات نیز افزایش خواهد یافت.

فعال بخش خصوصی با اشاره به اینکه صادرات ایران بازارهای عراق و ترکمنستان را اشباع کرده است، ادامه داد: در همه دنیا صادرات صنعت لبنیات هشت تا 10 درصد است، زیرا مصرف داخلی اهمیت بیشتری دارد و بخشی که صادر می‌شود حداقل و مازاد تولید استو ایران نیز همین حجم صادرات را دارد و بین 7 تا 10 درصد محوصلات خود را صادر می‌کند.

چمنی درباره قیمت‌گذاری 930 تومانی شیر خام تصریح کرد: قیمت‌گذاری را پذیرفتیم، اما مهم دامدارن هستند که فروشنده‌اند.

وی با اشاره به اینکه دامداران در سطح کشور قبول نکردند تا شیر خود را در قیمت 930 تومان عرضه کنند، یادآور شد: میانگین قیمتی که مهرماه پگاه آذربایجان شرقی شیر خام از دامداران خریداری کرده‌اند، یک‌هزار و 50 تومان تومان است که حبابی 200 تومانی در قیمت این محصول ایجاد شده است که علت آن سیاست غلط به‌ویژه در جلوگیری از واردات شیر خشک است.

چمنی تأکید کرد: از سال گذشته و با ممنوعیت در واردات شیر خشک تعادل عرضه و تقاضا از بین رفت هرچند از اسفندماه سال گذشته با مذاکره در بخش‌های مختلف ممنوعیت واردا رفع شد، اما موانع پیدا و پنهانی هنوز اجازه نمی‌دهند تا با واردات این محصول قیمت آن کاهش یابد.

وی با تأکید بر این موضوع اظهار داشت: در حال حاضر شش‌هزار تن شیر خشک وارد کشور شده است که کمتر از سه‌هزار تن آن ترخیص شده و باقی آن در گمرک مانده است، اما این میزان نمی‌تواند تاثیری در قیمت این کالا داشته باشد.

 

نظر شما
ادامه