حکیم مهر - هرساله نزدیک به چهارهزار تن از ماهیان پرورشی گرمآبی در کشور تلف میشوند.
مدیر آبزیپروری سازمان شیلات ایران در پاسخ به این سؤال که خسارات سنگین موسوم به تلفات پاییزه آبزیان پرورشی ناشی از چیست، گفت: نزدیک به سه سال است که مراکز آبزیپروری کشور با بیماری ناشناخته و مرموزی روبهرو است که بهصورت متوسط با تحمیل دو تا چهارهزار تن در سال، خسارات سنگینی را به تولیدکنندگان شیلات وارد کرده است.
مهدی شکوری افزود: این تلفات از سوی دامپزشکی کشور ناشی از تغییرات شرایط استخر، مدیریت نامناسب و عوامل بیماریزای زنده (پاتوژنها) گزارش شده است.
وی خاطرنشان کرد: بر اساس گزارش سازمان دامپزشکی در ماه جاری، بیشترین تلفات پاییزه در استانهای خوزستان، گیلان، گلستان و مازندران گزارش شده است.
شکوری درباره راهکارهای مقابله با این تلفات ادامه داد: بهبود شرایط مدیریت استخر، ممانعت از شرایط مؤثر فعالیت عوامل بیماریزا ازجمله راهکارهای سازمان دامپزشکی کشور برای مهار این تلفات بوده است.
وی تصریح کرد: سازمان شیلات بهمنظور ارزیابی دقیقتر درباره سیر بیماری و راهکارهای پیشگیرانه با همکاری سازمان جهانی فائو در صدد بکارگیری یک نفر متخصص اپیدمیولوژیست معتبر برای کنترل تلفات پاییزه ماهیان پرورشی گرمآبی است.
این مقام مسئول در پایان درباره تلفات ماهیان سردآبی نیز یادآور شد: عمده تلفات ماهیان پرورشی سردآبی، ورود عوامل سموم بهصورت ناخواسته و یا با انگیزههای نامعلوم به حوضچههای پرورش ماهیان سردآبی بوده است./