کد خبر: ۱۱۱۷۷

حکیم مهر - دکتر رضا شیخ زاده در روزنامه مردم سالاری ، چهارشنبه 24 آبان ماه سال جاری در یادداشتی با عنوان " نگهداری حیوانات و رعایت اصول بهداشتی " نوشت :

همزیستی انسان و حیوان از دیرباز به دلائل مختلف مورد توجه و اهمیت بوده است. امروزه نیز نگهداری از حیوانات نه تنها در برخی موارد نظیر نگهبانی، زنده‌یابی، تشخیص موادمخدر و منفجره و... به انسان کمک می‌کند بلکه در ازدحام روزمرگی‌ها می‌تواند سبب آرامش او شود. در این راستا و در جهت فراهم آوردن سلامتی برای حیوان و صاحب حیوان می‌بایست نگهداری از حیوانات را با آگاهی و کاملا هوشمندانه آغاز کرد. در غیر این صورت می‌تواند مشکلات و خطراتی را از نظر بهداشتی ایجاد نماید. بدین منظور این مقاله در راستای نگهداری اصولی از حیوانات در کلیه محیط‌های عمومی(نظیر مراکز امداد، مراکز نظامی فرودگاه‌ها، کارخانه‌ها) و محیط‌های شخصی (نظیر منازل و آپارتمان‌ها و ویلاها) به ذکر نکاتی می‌پردازد که نه تنها توصیه، بلکه بر رعایت آنها بسیار تاکید می‌شود:

1- چنانچه تصمیم به خرید حیوانی گرفته‌اید(به هر دلیلی)، حتما قبل از خرید به یک دکتر دامپزشک حیوانات کوچک مراجعه کرده و با او مشورت نمایید. این کار چند مزیت دارد: 1- بسته به شرایط محیط زندگی و شرایط فردی شما در انتخاب نوع حیوان به شما کمک می‌نماید. 2- با گفتن نکات مهم شما را در انتخاب حیوان سالم و مناسب یاری خواهد داد. 3- در مورد شرایطی محیطی و نیازهای حیوان انتخابی، به شما اطلاعات اولیه و ضروری را خواهد دارد. لازم به یادآوری است که بسیاری از مشکلات و بیماری‌های حیواناتی که توسط افراد نگهداری می‌شوند، ناشی از کمی اطلاعات و در نتیجه رعایت نکردن موارد اصولی در محل زندگی، تغذیه و نحوه رفتار با آنها می‌باشد. 4- دکتر در مورد مسائل بهداشتی و بیماری‌های آنها به شما آگاهی داده تا هم حیوان موردنظر و هم شما و دیگر افراد در تماس، با بیماری یا مشکل خاصی مواجه نشوید.

2- پس از خرید و قبل از اینکه حیوان را به منزل و یا محلی که برایش در نظر گرفته‌اید ببرید، حتما به یک کلینیک دامپزشکی مراجعه نمایید. در اینجا دکتر دامپزشک آن را مورد معاینه قرار داده، داروی ضد انگل خورانده و در صورت صلاحدید یا همان موقع واکسن زده و یا تاریخی را برای واکسیناسیون مشخص خواهد نمود. برایش شناسنامه بهداشتی صادر نموده در صورت نیاز به شستشو، چیدن ناخن و سایر اقدامات بهداشتی به همکارانش خواهد سپرد.

3- دکتر برنامه معاینات و درمان‌های ضد انگلی دوره‌ای و تاریخ واکسیناسیون‌ها را به شما اعلام خواهد نمود. معمولا مراکز دامپزشکی در تاریخ‌های تعیین شده با شما تماس گرفته و وقت مراجعه را یادآوری خواهند کرد. با وجود این صاحب حیوان بایستی از زمان نوبت‌ها آگاه بوده و خود در این مورد احساس مسوولیت نماید.

4- در برخورد با حیوانات آزاد آسیب‌دیده و یا بیمار، به قصد کمک به او، قبل از اینکه به او بسیار نزدیک شده و یا دست بزنید، با یک دکتر دامپزشک تلفنی مشورت نموده از ایشان نحوه برخورد با حیوان آسیب‌دیده مورد نظر و یا گرفتن او را سوال کنید، زیرا با وجود داشتن قصد کمک و بی‌آزار بودن حیوان، ممکن است به دلیل ترس و یا بیشتر به دلیل درد ناشی از آسیب‌دیدگی و حرکت دادن، به صورت ناخودآگاه برای رفع درد اقدام به گاز گرفتن، پنجه کشیدن و یا... به شما نموده و با این کار خطراتی را برای شما ایجاد نماید.

5- به هیچ وجه اقدام به گرفتن حیوانات از محیط وحش نکنید زیرا شما با گرفتن یک حیوان آزاد (‌حیوانی که در طبیعت آزاد، زاده و رشد یافته است)، اسارت را برای او به ارمغان می‌آورید و او از این اسارت نه تنها لذتی نبرده بلکه دچار افسردگی و بسیاری مشکلات دیگر شده و بیشتر آنها به دلیل این موارد و به دلیل عدم آگاهی افراد از نحوه زندگی، نیازها و تغذیه آنها، دچار آسیب و بیماری شده و یا تلف می‌شوند، به علاوه شما از وضعیت سلامتی و رفتار آنها آگاه نبوده و اکثر آنها می‌توانند چه از نظر انتقال بیماری‌ها و چه از نظر فیزیکی(حمله، گاز گرفتن، پنجه کشیدن و...) برای شما ایجاد خطر نمایند.

 

نظر شما
ادامه