کد خبر: ۱۲۱۲۷

حکیم مهر - پایش‌های انجام‌شده توسط سازمان دامپزشکی کشور نشان داد که هیچ‌گونه ردی از بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در ایران وجود ندارد.

معاون بهداشت و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشوربا اعلام این مطلب در پی اظهارات یکی از کارشناسان دامپزشکی فائو درباره تهدیدی جدی برای سلامت جهانی در سال 2013 با شیوع مجدد آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان گفت: خبر مربوط به درگیر شدن دو نفر از جامعه انسانی به این بیماری در کشور چین، اطلاع‌رسانی شد که باید گفت این بیماری نتوانسته تاکنون در ایران مشکل‌ساز شود.

دکتر محسن مشکوة افزود: بیماری‌های عفونی از قبیل آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان قابلیت انتقال داشته و لازم است کشورها برنامه‌های ویژه‌ای برای مقابله با آن تدارک ببینند.

وی خاطرنشان کرد: به‌دلیل نگرانی‌هایی که وجود داشت، امسال پایش گسترده‌ای در کشور انجام شد و تمامی مرغداری‌های صنعتی و حتی مرغ‌های روستاییان مورد آزمایش قرار گرفتند و نتایج نمونه‌گیری‌ها نشان داد که هیچ ردی از آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در کشور وجود ندارد.

مشکات ادامه داد: در دو هفته اخیر نیز مهاجرت گسترده‌ای از قوهای مهاجر را در شالیزارهای استان‌های شمالی شاهد بودیم که بررسی‌ها نشان داد که هیچ مورد مشکوک و یا مرگ غیرعادی در بین آنها وجود نداشت.

وی تصریح کرد: نتایج پایش‌های انجام‌شده در سازمان دامپزشکی به اطلاع وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و همچنین سازمان حفظ نباتات کشور رسیده است و جای هیچ‌گونه نگرانی نیست.

این مقام مسئول یادآور شد: به‌دلیل حساسیت این موضوع، با سازمان حفاظت محیط زیست نیز تفاهم‌هایی انجام شده تا ممنوعیت صید و شکار پرندگان مهاجر صادر شود.

مشکات در پایان تأکید کرد: نقل و انتقال پرندگان، طیور و همچنین هم‌غذا شدن آنها با پرندگان بومی کشور می‌تواند مخاطره‌آمیز باشد، اما از آنجایی که هیچ مورد مشکوک و تلفات غیرعادی وجود نداشته، جای نگرانی نیز نیست.

لازم به ذکر است، یکی از کارشناسان دامپزشکی فائو هشدار داده بود که در صورت عدم کنترل و نظارت کافی علیه بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان، ممکن است فاجعه‌ای مانند سال 2006 تکرار شود.

گفتنی است، در گزارش کارشناس فائو آمده است: بسیاری از کشورهای جهان در مقابل این تهدید که سلامت انسان را به خطر می‌اندازد، بی‌تفاوت هستند.

همچنین از 63 کشوری که در سال 2006 این ویروس در آنها مشاهده شده است، هم‌اکنون در برخی از آنها ازجمله ترکیه، هنگ‌کنگ، تایلند و نیجریه مرغداری‌ها عاری از این ویروس هستند و در اندونزی نیز پس از چند سال تلاش و با کمک بین‌المللی، پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای علیه این بیماری مشاهده می‌شود.

شایان ذکر است، سازمان دامپزشکی جمهوری اسلامی ایران نیز با گسترش پایش‌ها و نمونه‌برداری‌های خود تاکنون توانسته است کشور را از وجود این ویروس عاری نگه دارد.

 

نظر شما
ادامه