حکیم مهر - رئیس شبکه دامپزشکی قوچان از کنترل بیماری چشمی استرپتوکوزیس در مزارع آبزیان این شهرستان خبر داد.
به گزارش حکیم مهر، دکتر محمد سیاح با بیان اینکه این بیماری یکی از بیماری های باکتریایی بوده و منجر به وارد آمدن خسارات اقتصادی به آبزی پروران می شود تصریح کرد : واکسیناسیون از مهمترین روشهای پیشگیری از بیماری بوده که باعث بالا بردن سطح ایمنی دربرابر عوامل بیماری زا و افزایش تولید از نظر کمی و کیفی خواهد شد.
وی گفت: یکی از معضلاتی که در دو سال گذشته گریبان گیر آبزی پروری این شهرستان شده شیوع بیماری چشمی استرپتوکوزیس بود که با واکسیناسیون و رعایت شرایط بهداشتی و مدیریتی بموقع در حال حاضر تحت کنترل است .
سیاح افزود : یکی دیگر از فعالیت ها و اقدامات صورت گرفته در مزارع پرورش ماهی، بکارگیری مسئولین فنی بهداشتی دامپزشکی است که از ابتدای سال در کلیه مراکز اجرایی شده که ماهیانه گزارشات و اقدامات صورت گرفته به این شبکه ارائه می گردد.
وی خاطر نشان کرد با راه اندازی سیستم پایش و مراقبت بیماری آبزیان (GIS) از ابتدای سال در شهرستان امیدواریم گامی موثر در ارزیابی بهداشتی مزارع برداشته شود ، در این سیستم ورود بچه ماهی به مزارع از ابتدا تحت کنترل بوده و عملیات واکسیناسیون و اقدامات بهداشتی ثبت شده و درصورت تایید سلامت توسط مسئول بهداشتی و این شبکه، گواهی سلامت صادر ودرانتها اجازه فروش داده می شود .
دکتر سیاح خطاب به پرورش دهندگان ماهی گفت: با توجه به اینکه ماهی غذای سلامتی است و ارزش غذایی بالایی دارد به همین جهت برای حفظ کیفیت آن باید کوشید، وی حفظ کیفیت آب،تغذیه مناسب، رعایت اصول بهداشتی، قرنطینه ماهیان جدید و واکسیناسیون را مهمترین نکات برای پیشگیری از بیماری وسلامت و کیفیت ماهی دانست.
دکتر سیاح در ادامه گفت : 12مزرعه تولید ماهی سردابی در این شهرستان وجود دارند که سالانه 80 تن ماهی و بیش از 180 هزار قطعه بچه ماهی تولید می کنند.