کد خبر: ۱۳۵۱۶
حکیم مهر - با توجه به عدم تناسب قیمت تمام‌شده گندم و نرخ دولتی، کشاورزان از تحویل محصول خود به مراکز خرید تضمینی خودداری و سعی در انبار و نگهداری گندم خود به امید افزایش قیمت می‌کنند و حتی گاهی از چرخه تولید نان خارج و به مصرف دام و طیور می‌رسد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از ایانا، مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با اعلام این مطلب گفت: در فارس به‌عنوان قطب تولید گندم کشور از سال گذشته خرید بخش خصوصی قوت گرفته و حجم وسیعی از این محصول راهبردی توسط این بخش خریداری و گاهی از چرخه تولید نان خارج و وارد چرخه خوراک دام شده است.

احمد دزفولی افزود: این امر در سال گذشته به‌دلیل بالا بودن قیمت محصولات دام (جو) اتفاق افتاد و حجم وسیعی از گندم باکیفیت فارس راهی دامداری‌ها شد.

وی خاطرنشان کرد: در سال جاری با توجه به پراکنش مناسب بارندگی، به‌ویژه در شهرستان‌های پرپتانسیل مرکزی، آمار موجود از افزایش تولید نسبت به سال گذشته و به تبع افزایش ورود خریداران بخش خصوصی به بازار عرضه گندم حکایت دارد.

دزفولی ادامه داد: تاکنون بیش از یک میلیون و 200 هزار تن گندم در مزارع استان فارس برداشت شده است که بیش از 950 هزار تن گندم به‌عنوان مازاد بر نیاز کشاورزان به بازار عرضه شده است که سهم دولت به‌دلیل عدم تناسب قیمت نسبت به سال گذشته کاهش پیدا کرده است.

وی تصریح کرد: تاکنون 650 هزار تن از این میزان گندم برداشت‌شده توسط دولت، 300 هزار تن نیز توسط بخش خصوصی خریداری شده است، این در حالی است که سال گذشته میزان این محصول خریداری‌شده توسط دولت، بیشتر بود.

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان فارس یادآور شد: پیش‌بینی این است که یک میلیون و 600 هزار تن گندم در فارس تولید شود و یک میلیون تن آن توسط دولت خریداری شود.

دزفولی تأکید کرد: با توجه به اینکه فروش گندم از استان ممنوع شده است، کارخانه‌های آرد یزد و اصفهان و برخی دیگر از استان‌ها اقدام به خرید گندم می‌کنند و مبلغ بیشتری به کشاورزان می‌دهند که سه ماه آن را نگهداری کرده که وقتی آب از آسیاب افتاد آن را از استان خارج و وارد کنند.

وی اظهار داشت: یکی از کارخانه‌های مطرح تولید ماکارونی کشور که در کرج فعالیت می‌کند، حدود 600 هزار تن گندم نیاز دارد که بخش اعظمی از این نیاز را از فارس تأمین می‌کند.

دزفولی در پایان گفت: برخی از کارخانه‌های تولید خوراک دام و طیور اقدام به پیش‌خرید گندم می‌کنند که بخشی از این محصول خریداری‌شده را به مصرف خوراک دام و طیور می‌رسانند و این محصول استراتژیک را از چرخه تولید نان خارج می‌کنند که این خطری است که مسئولان ذی‌ربط باید به این امر توجه کافی داشته باشند.

 

نظر شما
ادامه