مدیرمسئول مرکز مجازی پژوهشهای راهبردی دامپزشکی کشور (حکیم مهر) در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا) با اعلام این مطلب درباره لزوم تشکیل خانه شیر و تأخیر ششساله در اجرای این تشکل گفت: وجود یک تشکل مستقل صنفی با نگاه به اتحادیههای تولید شیر، صنایع تبدیلی و ارگانهای بهداشتی نیازی اساسی برای تولید شیر در کشور است که در سالهای گذشته به دلایل مختلف توجهی به آن نشده و افتتاح خانه شیر به مرحله اجرا نرسیده است.
دکتر محمد لطفیزاده افزود: یک تشکل صنفی که دربرگیرنده تمام ارگانهای ذیربط اتحادیه دامداران و صنایع لبنی، نظارتکنندگان بهداشتی سازمان دامپزشکی کشور و وزارت بهداشت و سازمان ملی استاندارد کشور است، میتوانند بخش تولیدی کشور ار از تصمیمگیریها چندباره و اختلافات موجود در بین متولیان رهایی دهد.
وی خاطرنشان کرد: این تشکل توانمند با نظارت بر تولید شیر علاوه بر در نظر گرفتن کیفیت، میزان تولید و عرضه آن را در بازار تنظیم میکند تا دیگر در این بخش با مشکلات کمبود تولید و افزایش قیمت یکباره آن روبهرو نباشیم.
مدیرمسئول مرکز مجازی پژوهشهای راهبردی دامپزشکی کشور ادامه داد: بهنظر میرسد که متولیان ذیربط در این باره هنوز با یکدیگر به توافق نظر نرسیده و اتحاد لازم برای تشکیل این اتحادیهها را ندارند و کماکان موازیکاریهای زیادی در صنعت شیر کشور وجود دارد.
لطفیزاده با تأکید بر اینکه برای ایجاد خانه شیر نیاز به حمایت دولت وجود دارد، تصریح کرد: در این باره دولت میتواند مسئولیتهای تنظیم بازار را به خانه شیر واگذار کرده و تا اجماع صاحبنظران صنعت شیر در این باره تصمیمگیری کند.
وی یادآور شد: با ایجاد خانه شیر زمینههای حاکمیتی نظارت بر تولید عرضه شیر و فرآوردههای لبنی حذف نخواهد شد.
لطفیزاده در پایان با اشاره به رفع اختلافات موجود در بین اتحادیههای مرتبط با تولید شیر خام تأکید کرد: هنوز کوچکترین وحدت نظری در بین اتحادیههای تولید شیر خام (دامداران) و صنایع لبنی وجود ندارد و در مورد مسائل کوچکی مانند عرضه شیر خام تصمیم واحدی گرفته نمیشود.