به گزارش حکیم مهر به نقل از ایانا، مدیرکل دفتر توسعه بازار سازمان شیلات ایران با اعلام این مطلب گفت: ممنوعیت صید ماهیان خاویاری از دو سال گذشته مورد توافق پنج کشور حوزه دریای خزر قرار گرفته است و صید تنها با هدف کارهای اصلاح ژنتیکی و پرورش ماهیان خاویاری انجام میشود.
دکتر عیسی گلشاهی افزود: از آنجا که ماهیان خاویار پرورشی ایرانی دارای بهترین کیفیت در دنیا است و رقم فیلماهی نیز جزء منحصربهفردترین گونهها بوده و تنها در ایران یافت میشود، بازار خاویار ایرانی هیچگاه رقیبی نخواهد داشت.
وی خاطرنشان کرد: کشورهایی دیگری به غیر از چین وارد عرصه تولید خاویار پرورشی شدند، اما هیچیک از آنها نتوانستند با گونه ایرانی رقابت داشته باشند.
گلشاهی ادامه داد: کشورهای ایتالیا، آلمان و فرانسه به عرصه پرورش ماهیان خاویاری وارد شدند و گونههای خاصی را تحت اختیار دارند.
وی تصریح کرد: ارزانترین نوع خاویار و گوشت این ماهیان از آن کشور چین است و هیچگاه این رقم نمیتواند جای خاویار ایرانی را بگیرد.
تولید 200 کیلوگرم خاویار پرورشی در سهماهه اول سال
مدیرکل دفتر توسعه بازار سازمان شیلات ایران یادآور شد: برای تولید خاویار پرورشی از سال گذشته هدفگذاری برای تولید 500 کیلوگرم اجرایی شد که امسال پیشبینی میشود تا دو تن خاویار استحصال شود.
گلشاهی تأکید کرد: در سهماهه اول سال جاری حدود 200 کیلوگرم تولید شده است و همچنین از خاویارهای استحصالشده سال گذشته 310 کیلوگرم از خاویار پرورشی ایرانی صادر شده است.
وی اظهار داشت: تاکنون کالایی بهعنوان محصول تجاری خاویار به کشور وارد نشده است و اگر اندکی واردات خاویار و گوشت آن را در کشور داشتهایم، توسط مسافران و برای نیاز خانوادهها بوده است. اما از مبادی رسمی در هیچ زمانی خاویار و گوشت آن به کشور وارد نشده است.
گلشاهی در پایان گفت: رقم فیلماهی پرورشیافته در ایران منحصربهفرد بوده و هیچ محصول دیگری نمیتواند با آن رقابت کند.