کد خبر: ۱۵۱۴۵
تعداد نظرات: ۲ نظر

مدیر روابط عمومی سازمان غذا و دارو زیرمجموعه وزارت بهداشت با رد انتقادات مطرح شده درباره روغن پالم مورد استفاده در محصولات لبنی گفت: با این که روغن پالم نسبت به روغن آفتابگردان و سویا ارزش غذایی کمتری دارد، ولی به اندازه روغن حیوانی خطرناک نیست و ضایعه‌ای ایجاد نمی‌کند.

مهندس محمد هاشمی، مدیر روابط عمومی سازمان در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به این که در روزهای اخیر انتقاداتی به روغن پالم مورد استفاده در محصولات لبنی در رسانه‌ها بازتاب داشته است که وجود آن را به دلیل اسید چرب اشباع شده‌اش موجب بیماری‌های قلبی و عروقی می‌دانند، گفت: روغن پالم یکی از انواع روغن‌های خوراکی مجاز می‌باشد که در تمام مجامع بین‌المللی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی افزود: از ویژگی‌های روغن پالم، خاصیت نیمه جامد آن در دمای طبیعی و نقطه ذوب بالای آن نسبت به دمای محیط است؛ لذا به دلیل جامد بودنش با ذائقه و روحیه مردم ایران که از 50 سال پیش روغن‌های جامد حیوانی و نباتی استفاده می‌کنند، قرابت ذهنی دارد.

هاشمی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر، در روغن‌های حیوانی یک سری ترکیبات مانند اسیدهای چرب ترانس که نوعی چربی غیراشباع است، وجود دارد که مخاطره آمیز است و به سلامتی آسیب می‌رساند. به همین دلیل متأخر، سازمان غذا و دارو جهت کاستن از آسیب‌های ناشی از روغن حیوانی (روغن‌های پالم) را در سبد غذایی مردم وارد کرد چرا که به هیدراسیون نیاز ندارد، اشباعش بالاست و نه تنها عاری از ترانس می‌باشد، بلکه موجب کم شدن اسیدهای ترانس می‌شود

به گفته وی از آنجا که یکی از دلایل تاثیرگذار در بیماری‌های قلبی عروقی همین ترانس است، سازمان غذا و دارو ترانس نباتی را که در سال 80، 20 درصد بود به زیر پنج درصد رسانده و برنامه‌ای مدون برای کاهش آن به زیر دو درصد دارد.

هاشمی در پایان با تاکید بر این که روغن پالم مشکلی نداشته و خوراکی است، تصریح کرد کرد: با این که روغن پالم نسبت به روغن آفتابگردان و سویا ارزش غذایی کمتری دارد، ولی به اندازه روغن حیوانی خطرناک نیست و ضایعه‌ای ایجاد نمی‌کند.

 

 

 

انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
کارشناس استاندارد
|
-
|
۲۳:۰۱ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۶
0
0
روی همه شیرها نوشته شده که «بدون افزودنی»
حال گرفتن چربی شیر و افزودن این چربی بجای چربی اصلی شیر در هیچ قانونی مجاز نیست مگر اینکه صراحتاً بر روی بسته بندی شیر درج گردد که تا کنون چنین مطلبی درج نشده
از نظر شرعی نیز این عمل را غش در معامله گویند و حرام است
ناصر
|
-
|
۱۰:۳۹ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۸
0
0
بسمه تعالي
اين اظهار نظر وزارت بهداشت آدم را ياد ضرب‌المثل عذر بدتر از گناه مي‌اندازد. براي انبساط خاطر اين داستان را بصورت خلاصه نقل مي‌كتم.
آورده‌اند كه روزي ناصرالدين‌شاه در جلسه‌اي راجع به عذر بدتر از گناه مي‌پرسد و تقاضاي مثالي در اين زمينه مي‌كند. حاضرين مثال‌هايي مي‌زند اما مقبول نمي‌افتد. ناصرالدين شاه رو به كريم شيره‌ايي(دلقك مخصوص دربار) مي‌كند و مي‌گويد چرا ساكتي كريم؟ كريم شيره‌ايي مي‌گويد بعدا . خلاصه روزي شاه در حال عبور از جايي بوده كه كريم غفلتا از پشت شاه را بغل كرده و شروع به بوسيدن وي مي‌كند. شاه با عصبانيت مي‌گويد پدرسوخته چكار مي‌كني؟ كريم مي‌گويد خاك بر سرم! فكر كردم سوگلي حرم(زن شاه) است!! با اين عذر شاه بيشتر عصباني شده و با فرياد دستور ميدهد كه ميرغضب حاضر شده و گردن كريم را بزند. پس از مدتي كريم بشكن زنان داستان را نقل مي‌كند كه منظور وي نشان دادن عذر بدتر از گناه بوده است. شاه مدتي ساكت و عصباني بوده ولي بعد به سر ذوق و خنده مي‌آيد و دستور صله به وي ميدهد.

القصه توضيح وزارت بهداشت بنده را به ياد اين داستان انداخت.
نظر شما
ادامه