حکیم مهر - معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور پیشنهاد کرد که کمیته ای متشکل از دستگاه های آموزشی، تحقیقاتی و اجرایی برای بازتعریف سرفصل های آموزشی دامپزشکی در کشور تشکیل شود.
به گزارش روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور، دکتر جمال الدین جاویدی در مراسم آغاز به کار دوره آموزشی اپیدمیولوژی که در دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران برگزار شد، افزود: آموزش های دانشگاهی بایستی پاسخگوی نیاز های واقعی بخش دامپزشکی کشورمان باشد.
وی پیشنهاد داد باید کمیته ای متشکل از سازمان دامپزشکی کشور، سازمان نظام دامپزشکی جمهوری اسلامی، دانشکده دامپزشکی و موسسات تحقیقاتی از جمله موسسه واکسن و سرم سازی رازی تشکیل شود و نیازهای بخش دامپزشکی در آنجا مطرح و سرفصل های آموزشی باز تعریف شود.
معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی با طرح این سوالات که آیا محصولات دانشگاهی در بخش عملیاتی و اجرایی دامپزشکی کاربرد دارد و اینکه آیا آموزش، تحقیقات و اجرا همسو است، گفت: هر دانش و علمی که بخواهد به ثروت ملی تبدیل شود، باید سه فاکتور آموزش، تحقیقات و اجرا در آن، همسو، هم جهت و هم هدف باشد و آموزش و تحقیقات فعلی شاید با استانداردهای بین المللی مطابقت داشته باشد، اما واقعیت این است که نیازهای دامپزشکی را تامین نمی کند.
وی خاطر نشان کرد: مجموعه دامپزشکی کشور نیاز به دانش آموختگانی دارد که بتوانند در حوزه دامپزشکی سیاستگذاری و برنامه ریزی، هدایت و نظارت کنند و بتوانند مشکلاتی را در بخش دامپزشکی برطرف کنند.
دکتر جاویدی با اشاره به اینکه امروز جهان با سه چالش تغییرات آب و هوایی، امنیت انرژی و امنیت غذایی روبرو است گفت: بخش دامپزشکی هم اکنون نیار به دانش آموختگانی دارد که بتوانند در مقابل این تغییرات و چالش ها و بروز بیماریهای بازپدید و نوپدید واکنش سریع و موثر داشته باشند.
یادآور می شود دوره آموزشی اپیدمیولوژی با هدف آشنایی با تجزیه و تحلیل داده های ثبت شده در سامانه پایش و مراقبت بیماریها، با اولویت دو بیماری تب برفکی و بروسلوز و تفسیر نتایج آن با حضور کارشناسان برگزیده استانها و سازمان مرکزی در دانشکده دامپزشکی در حال برگزاری است.
این دوره از تاریخ 23/9/93 شروع و تا 26/9/93 ادامه دارد.