کد خبر: ۱۹۴۳۶
تعداد نظرات: ۲ نظر

وبلاگ "سلام به خدا" نوشت:

روزی حضرت سلیمان با لشکریانش در حال حرکت بودند، که به وادى نَمْل (یک بیابان وسیع که سرشار از مورچگان بود) رسیدند، یک مورچه ماده گفت: اى جماعت مورچگان! شما در مسکن‏‌هاى خود و خانه‏ هاى خود بروید! براى آنکه سلیمان و لشکریانش شما را پایمال می‏کنند! و آنان شعور ندارند.»( نمل/۱۸)

حیوانات داراى شعور و ادراک و فهم هستند و همین شعور و فهم ایجاب میکند که داراى حشر و معاد باشند؛ هر چند ما به آنها به دیده حقارت مینگریم، ولى چنین نیست. آنها هم مانند انسان عالمى دارند، مبدأى، و منتهائى، و سیرى و مسیرى، و هدف و مقصودى، و شعور و ادراکى؛ (معادشناسی،ج
۹،ص۴۸) داستانی که در بالا گفته شد و همچنین داستانهایی مثل داستان هدهد و حضرت سلیمان که هدهد از ملکه سبأ به حضرت سلیمان خبر داد.(نمل/۲۰-۲۲) تأیید کننده شعور حیوانات است. همچنین در قرآن کریم بیان شده است که: همه موجودات، تسبیح گوى خدایند ولى شما (انسانها) نمی‌فهمید (اسراء/۴۴). حتی میبینیم که اسلام ذبح حیوان را در برابر چشم حیوان دیگر، نهى کرده است که این نشانه‏ ى شعور حیوان نسبت به ذبح و کشتن است.( تفسیر نور(۱۰جلدى)، ج‏۲، ص: ۴۵۰)

خداوند متعال درباره حشر حیوانات فرموده است:(وَ إِذَا الْوُحُوشُ حُشِرَت: و در آن زمانى که حیوانات وحشى محشور میشوند. تکویر/
۵ )و نیز فرموده است: (وَ الطَّیْرَ مَحْشُورَةً کُلٌّ لَهُ و أَوَّابٌ: و مرغان را هم مسخّر و رام او نمودیم در حالى که (از هر سو نزد او) جمع شده و گرد آمده بودند، هر یک از کوه‏ها و مرغان (هنگام تسبیح گفتن) رجوع کننده به داوود بودند (هر گاه داوود لب به تسبیح میگشود آنها نیز تسبیح میگفتند (ص/۱۹) (معاد شناسی،ج۶،ص۲۲۵).

روایات نیز درباره حشر مخلوقات و موجوداتى به غیر از انسان، که خداوند در آسمانها و زمین و ما بین آن دو آفریده است بسیار است؛ مثل روایاتى که دلالت دارد بر آنکه سگ اصحاب کهف و شتر حضرت صالح در بهشت هستند، و آنکه وُحوش و سگ‏ها در جهنّم داخل میشوند و مجرمان را با دندان پاره میکنند، و اینکه شترى که بر روى آن سه بار و یا هفت بار سفر حج کنند از شتران بهشت است و درباره قصاص حیوانی که به ناحق شاخ به حیوان دیگر زده است.(برگرفته از کتاب معاد شناسی و تفسیر نورالثقلین)

‏دقت در آنچه گذشت انسان را مطمئن میکند به اینکه حیوانات نیز مانند آدمیان تا اندازه ‏اى از موهبت اختیار بهره دارند، البته نه به آن قوت و شدتى که در انسانها هست. (ترجمه تفسیر المیزان، ج‏
۷، ص: ۱۱۵).

پس حشر حیوانات شبیه حشر انسان است، و آنها هم مبعوث میشوند، و اعمالشان حاضر گشته و بر طبق آن پاداش و یا کیفر میبینند. زیرا حشر به معناى جمع کردن افراد و آنها را از جاى کندن و به سوى کارى بسیج دادن است.( ترجمه تفسیر المیزان، ج‏
۷، ص: ۱۰۸) و چون در سوره انعام بیان شده است(انعام/۳۸) که: حشر حیوانات به سوى خداوندشان نتیجه و حاصل این است که امّت‏هائى همچون انسان هستند، پس نتیجه مطلب این شد که حیواناتِ زمینى امّت‏هائى همچون بشرند، و درباره آنان همان بازگشتی که براى انسان و اجتماع او در نزد پروردگارش هست خواهد بود.(زیرا که این حیوانات هم از امتهایی تشکیل شده اند که آنها را از غیرشان جدا میکند تا لغو و باطل و بیهوده و عبث نباشند)(برگرفته از کتاب معادشناسی،حسینی طهرانی، ج۹،ص۳۳).

 

 

برچسب ها: حیوانات، حشر،
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
دکتر محمد لطفی زاده
|
-
|
۰۶:۱۱ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۹
0
0
بسمه تعالی. با سلام و احترام. ضمن تشکر از حکیم مهر به دلیل بازنشر این مطلب خوب با توجه به این موضوع به نظر می رسد وقتی حیوانات برای ظلم به یکدیگر مورد بازخواست قرار می گیرند پس به مراتب بازخواست انسان درباره ظلمی که به حیوانات روا دارد جدی تر خواهد بود.
بینام
|
-
|
۱۹:۱۹ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۹
0
0
واقعا متاسفم
نظر شما
ادامه