رئیس اداره پارک ملی لار در این باره گفت: محیط بانان موتورسیکلت مذکور را که دو سرنشین داشت متوقف نموده و به بازرسی از آن می پردازند.
رضا کرمی اظهار داشت: در جریان این بازرسی تعداد ۱۵۰ عدد ماهی زردپر و تعداد ۵۰ عدد ماهی قزل آلای خال قرمز کشف و ضبط گردید.
یکی از متهمین پس از کشف ماهی ها در حالی که دستبند به دست داشت با پای پیاده اقدام به فرار کرده و در جریان تعقیب و گریز با مامورین مجددا دستگیر می شود.
تصویر: صیاد متخلف و ۲۰۰ عدد ماهی زردپر و قزل آلای خال قرمز کشف شده توسط محیط بانان پارک ملی لار
بر اساس مصوبه هیئت وزیران نرخ ضرر و زیان وارده به محیط زیست ناشی از صید غیرمجاز هر عدد ماهی قزل آلای خال قرمز معادل ۲۰۰ هزار ریال و هر عدد ماهی زردپر معادل ۱۰۰ هزار ریال تعیین شده است.
متهمین پس از واریز مبلغ ۲۵ میلیون ریال به عنوان ضرر و زیان وارده به محیط زیست بابت صید غیرمجاز ۲۰۰ ماهی، جهت رسیدگی به جرم به مراجع قضایی معرفی شدند.
ماهی قزل آلای خال قرمز از گونه های حمایت شده کشور محسوب می شود و در فهرست سرخ اتحادیه جهانی حفاظت IUCN در طبقه در آستانه انقراض (EN) قرار دارد.
پارک ملی لار به عنوان یکی از معدود زیستگاه ها و در واقع مهمترین زیستگاه این گونه ارزشمند در ایران به شمار می رود و این حیث از اهمیت زیادی برخوردار است.
ماهی قزلآلای خال قرمز، ۲ فرم ساکن و مهاجر دارد که فرم مهاجر این ماهی پیش از این به جای دریاچه لار به دریای خزر مهاجرت میکرده است اما در حال حاضر با توجه به ایجاد سد، به دریاچه لار میرود.
تصویر: ۲۰۰ عدد ماهی زردپر و قزل آلای خال قرمز کشف شده توسط محیط بانان پارک ملی لار
برخی از بچه ماهیهای به دنیا آمده ساکن رودخانه میشوند و برخی دیگر مهاجرت میکنند. دو عامل درونی و بیرونی در این زمینه موثر است که عامل درونی مربوط به خصوصیات متابولیسم و عامل بیرونی مرتبط با شرایط محیطی رودخانه است.
از خصوصیات قزلآلاهای خال قرمز در پارک ملی لار، وجود جمعیت ساکن در رودخانه و جمعیت مهاجر از دریا به رودخانه است.
از دیگر ویژگیهای این گونه عدم هرگونه تکثیر مصنوعی در رودخانه ها و دریاچه سد لار می باشد.
یکی از مشکلات بزرگ قزلآلاهای خال قرمز در دنیا، تکثیر مصنوعی این ماهی و رها کردن آن در رودخانههای مختلف است. این کار باعث کاهش تنوع ژنتیک قزلآلای خال قرمز میشود و خوشبختانه در لار تاکنون چنین اتفاقی رخ نداده است.
منطقه لار از سال ۱۳۵۵ به عنوان پارک ملی لار حفاظت میشود و شامل رودخانههای الرم، آب سفید، خشک رود و رودخانه اصلی لار میشود که به لحاظ تامین آب شرب و تاثیر بر رویی سلامت آب و هوای شهر تهران فوق العاده حائز اهمیت است.
ان بدتر صید گونه ای که در دنیا تحت انقراض است. در حالی که در مناطق دیگر می توانند به صید ماهی های رایج بپردازند.