مدیرکل آزمایشگاه های مرجع سازمان غذا و دارو، اهمیت نشان «حلال» بر روی محصولات غذایی را مورد تاکید قرار داد و گفت: نشان حلال با استقبال بسیار خوبی از سوی مسلمانان و حتی غیر مسلمانان مواجه شده است.
به گزارش مهر، دکتر حسین رستگار افزود: نشان حلال مربوط به کشورهای اسلامی است و نشان دهنده این است که فرآورده های تولید شده تحت ضوابط و دستورالعمل های شرع اسلام تهیه گردیده است. مثلا فرآورده های گوشتی تولیدی بدون استفاده از حیوانات حرام بوده و ذبح آن بر اساس دستورات شرع اسلام انجام شده یا اینکه در نوشیدنی ها هیچ گونه الکلی وجود ندارد.
وی با بیان اینکه نشان حلال درج شده در بسته بندی محصول بیانگر آن است که محصول نهایی در روند تهیه از مسیرهای حلال عبور نموده است، یادآورشد: با ارائه برنامه های اساسی در خصوص گسترش استفاده از نشان حلال ضمن اینکه می توانیم از منافع معنوی و نیز اقتصادی آن بهره مند شویم با توجه به گستره جمعیتی و جغرافیایی کشورهای اسلامی و مسلمانان سراسر جهان خواهیم توانست نقش موثری در سبک زندگی آنان داشته باشیم.
رستگار اظهار داشت: نشان حلال در سراسر جهان با استقبال بسیار خوبی از سوی مسلمانان و حتی غیر مسلمانان مواجه شده و جایگاه این آرم نسبت به نشانه ها و هولوگرام های استاندارد موجود، بسیار حائز اهمیت است.
وی ادامه داد: برای محصولات داخلی الزامی برای دارا بودن نشان حلال وجود ندارد زیرا بنا بر نظرات فقهی مراجع، بنا بر این است که غذاهای کشورهای اسلامی طبق ضوابط شرعی تهیه می شود.
مدیرکل آزمایشگاه های مرجع سازمان غذا و دارو، تاکید کرد: فعالیت در راستای معرفی برند حلال در راستای فعالیت های صادراتی بسیار مهم است زیرا مردم بسیاری از کشورها از اینکه چه کشورهایی شرع را رعایت می کنند مطلع نیستند یا توریست هایی که به کشورهای مختلف سفر می کنند رویت این نشان را در فرآورده های غذایی مترادف اطمینان از قواعد شرعی بر می شمرند و طبیعی است که با میل و رغبت بیشتری اقدام به مصرف اینگونه محصولات غذایی می نمایند.
وی در پایان گفت: از آنجا که بسیاری از کشورها محدودیتی برای واردات فرآورده های غذایی اسلامی و غیر اسلامی ندارند، عدم درج آرم حلال مصرف کننده مسلمان را دچار تشویش استفاده یا عدم استفاده می کند و این خلاء بوجود آمده فرصت مناسبی است برای حضور قدرتمند جمهوری اسلامی ایران در عرصه محصولات حلال در وسعت جهانی.