در حال حاضر نشان حلال توسط اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی صادر میشود و علاوه بر آن، صحبتهایی نیز برای صدور این نشان توسط نمایندگی ولی فقیه شده است که امیدواریم روزی تمامی این واحدها یکسان شوند.
یک کارشناس نشان حلال امروز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا) با اعلام این خبر گفت: ارائه نشان حلال به پیشنهاد مرکز تحقیقات و اطلاعرسانی اتاق اسلامی و توسط اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی از سال 1386 شروع به فعالیت کرد.
علیرضا حیدرپور افزود: مرکز تحقیقات و اطلاعرسانی اتاق اسلامی در زمینه تدوین و نشر نشان حلال برای محصولات مختلف غذایی و پروتئینی اقداماتی را انجام داده است، بهگونهای که در حال حاضر یکهزار و 50 شرکت این نشان را دریافت کردند و در شرکتهایی چون ترکیه، آلمان و... واردات محصولات مختلف غذایی مورد تأکید است.
وی درباره نشان حلالی که بهتازگی از سوی نمایندگی ولی فقیه در سازمان دامپزشکی کشور صادر میشود، خاطرنشان کرد: در گذشته نیز تفاهمنامههایی بین نمایندگی ولی فقیه و اکریک (مرکز تحقیقات و اطلاعرسانی اتاق اسلامی) وجود داشت و پس از آن نیز چند نشان توسط دامپزشکی صادر شد، اما از انسجام لازم برخوردار نبود.
این کارشناس نشان حلال ادامه داد: در حال حاضر تمامی کشتارگاهها و شرکتهای مواد غذایی از اکریک نشان را دریافت میکنند که البته این نشان توسط اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران باید مورد تأیید قرار گیرد.
حیدرپور تصریح کرد: اگر قرار است نشان جدیدی جایگزین آنچه که در حال حاضر مورد استفاده قرار میگیرد، شود، باید قانونی شود و به تصویب دستاندرکاران مختلف برسد.
وی یادآور شد: سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی نیز باید نشان فوق را تأیید کنند تا بدینترتب بتوانیم در کشور یک نشان حلال واحد داشته باشیم.
حیدرپور همچنین پیشنهاد داد که شرکت یا ارگانی مسئول هماهنگی بین دستگاههای مختلف شود و در این زمینه مرکز تحقیقات و اطلاعرسانی اتاق اسلامی که با اتاق اسلامی سایر کشورهای جهان در ارتباط است، نیز کمک خواهد کرد.
گفتنی است، چندی پیش انجمن حلال از دارندگان نشان حلال تشکیل شد و در آن اتاق بازرگانی این نشان را به ثبت رساند و محصولاتی که این نشان را داشتند، میتوانستند صادرات و واردات داشته باشند.
لازم به ذکر است، نشان حلالی که در حال حاضر توسط نمایندگی ولی فقیه در سازمان دامپزشکی در حال صدور است، تنها به کشتارگاهها و مراکزی داده میشود که در ابتدا مجوزهای بهداشتی را داشته باشند و از استانداردهای مدنظر آنها اطاعت کرده باشند، اما همچنان افسارگسیختگی بین برندهای حلال مختلف وجود دارد که امید است روزی فرا برسد که ایران یک نشان حلال واحد که تمامی ارگانها و واحدهای مختلف آن را قبول داشته باشند، شود.