«احمد امامی زرندینی» در زیست بوم نوشت:
همیاران افتخاری محیط زیست چابهار با مشاهده و گزارش یک پرنده زیبای دریایی در سواحل چابهار که قادر به پرواز نبوده، سبب ثبت حضور «بوبی نقابدار» بعد از 43 سال در سواحل استان سیستان و بلوچستان شدند.
متعاقب گزارش مردمی این پرنده، مأمورین یگان محیط زیست اداره چابهار در محل حاضر و نسبت به زنده گیری پرنده مزبور اقدام نمودند.
در بررسی بالینی از پرنده و همچنین حضور دامپزشک آثار هیچگونه بیماری و یا مصدومیتی مشاهده نشد.
به نظر می رسد این پرنده بعلت گرمای شدید هوا و نیز خستگی ناشی از طی مسافت طولانی دچار تحلیل قوای جسمانی شده و قادر به پرواز نبوده است.
بوبی نقابدار پرنده ای دارای جثه ای متوسط تا بزرگ است که دم نوک تیز و بالهای دراز و نوک تیزش وجه تمایز آن از سایر پرندگان دریازی می باشد.
وجه تمایز دیگر این پرنده دارا بودن رنگ خاکستری مایل به آبی صورت و گلوی آن بوده که بصورت ماسک قسمت منقار را از سر سفید پرنده بطور وضوح جدا و قابل تشخیص نموده است.
نر و ماده در این پرنده همشکل هستند. پروازش در ارتفاع پائین همراه با بالبازروی های کوتاه مدت صورت می گیرد. هنگام شکار ماهی، از ارتفاع نسبتاً بالا به درون آب شیرجه می رود. این پرنده دریا زی بوده و تنها برای تولید مثل به ساحل می آید، آشیانه خود را در جزایر سنگی وسط دریا به صورت گروهی می سازد.
این گونه بطور گسترده در محدوده آبهای استوایی و ساحل اقیانوس هند شرقی ، اقیانوس اطلس شمالی و مرکزی و اقیانوس آرام پراکنده است
در ایران بصورت اتفاقی در سال 1351 در بندر چابهار و اخیراً هم در جاسک استان هرمزگان دیده شده است.
این پرنده پس از تیمار و اطمینان از سلامت آن، در یکی از زیستگاه های مستعد بندر چابهار رهاسازی شد.