کد خبر: ۲۲۲۶۵
تعداد نظرات: ۱۳ نظر
«دکتر داریوش جهان‌پیما» اظهار داشت: هزینه‌های مبارزه با انگل‌های خارجی، سمپاشی بدن دام و محیط دامداری بر عهده خود دامدار می‌باشد ...

 

حکیم مهر - مدیر کل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی سازمان دامپزشکی در خصوص مبتلایان بیماری تب کنگو گفت: آمار مبتلایان تب کنگو مربوط به وزارت بهداشت است و سازمان دامپزشکی متولی آموزش به دامداران برای پیشگیری از بیماری است.

«دکتر داریوش جهان‌پیما» با بیان اینکه در جمعیت دامی چنین مشکل و بیماری نداریم، اظهار کرد: این بیماری در جمعیت دامی علائمی ندارد، اما برای مبارزه، پیشگیری و کنترل این بیماری و بهترین راه کاهش موارد انسانی آن آموزش عمومی است.

وی بیان کرد: سازمان دامپزشکی سمپاشی انجام می دهد؛ البته کنترل انگل های خارجی از قبیل، کک، کنه و شپش، مربوط به سازمان دامپزشکی نیست.

به گفته جهان پیما، یک دامدار وقتی دامی را نگهداری می کند، باید الزامات نگهداری دام را از قبیل جایگاه مناسب و تغذیه مناسب را تامین کند و برای نگهداری مناسب باید عوامل انگلی، قارچی را کنترل کند.

وی با بیان اینکه باید برای کنترل انگلهای خارجی به دامداران آموزش داده شود، افزود: سازمان دامپزشکی برای کمک به مناطق ضعیف، روستاهای دور افتاده، عشایر کم درآمد و کاهش هزینه های دامدار و برای کنترل انگل‌ها طرح سمپاشی را اجرا می کند؛ این به معنی آن نیست که تمام کارها باید بر دوش دولت باشد.

تصور اشتباه

جهان‌پیما افزود: متاسفانه انتظاری پیش آمده که دامدار فقط باید دام داشته باشد و باقی هزینه ها و اقدامات بر عهده دولت است، در صورتی که سرمایه گذار برای حفظ دام باید هزینه کند تا دامش حفظ شود. بنابراین کسی که دامپرور می شود باید شرایط دامپروری را مهیا کند و هزینه های دامپروری هم بر عهده خودش است.

وی ادامه داد: از جمله هزینه های مبارزه با انگل‌های خارجی و از انواع مبارزه با این موجودات، سمپاشی خارجی و محیط دامداری و سمپاشی بدن دام است.

مدیر کل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی سازمان دامپزشکی در خصوص مقوله سمپاشی اضافه کرد: سمپاشی بدن دام به این گونه است که حمام‌های ضد کنه ایجاد می‌کنند و دام را از یک محیط پر آب ضد کنه عبور می دهند؛ در واقع یک کانالی که دام را از آن عبور می دهند.

توزیع سم بین روستاییان و عشایر

وی افزود: سازمان دامپزشکی برای کمک به مناطق عشایری به عنوان یارانه، سم را در اختیار دامدار قرار می دهد و خود دولت اماکن دامداری را سمپاشی کرده و حمام‌های ضدکنه را فعال کرده تا دام‌هایی که عبور می کنند، آلودگی نداشته باشند.

وی با اشاره به آمار اماکن زیر نظر دامپزشکی گفت: حدود 2 میلیون 300 هزار مترمربع از اماکن دامی توسط دامپزشکی سمپاشی می شوند. کار دیگر دامپزشکی درمان دام های مریض است؛ لاشه آلوده باید 24 ساعت در کشتارگاه بماند.

مدیر کل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی سازمان دامپزشکی افزود: در مجموع کار دامپزشکی سمپاشی بدن دام، اماکن دامی به عنوان یارانه و کمک، در مناطق محروم است.

لاشه های مشکوک

جهان پیما در ادامه اظهار داشت: دومین کار دامپزشکی درمان لاشه‌های مشکوک در سردخانه کشتارگاه، و سومین کار دامپزشکی آموزش عمومی اطلاع رسانی به مردم از طریق جراید است.

وی با تاکید بر آموزش عمومی در سطح کشور گفت: تمامی سازمان‌های جهان تکیه شان بر آموزش عمومی است تا مردم خودشان را در معرض خطر کمتری قرار دهند.

فرهنگ اشتباه ذبح سنتی

جهان پیما با ببان اینکه در کشور رفتارهای پرخطر زیادی در این حوزه وجود دارد، گفت: بر اثر فرهنگ غلط از قبیل ذبح های خارج از کشتار و با توجه به اینکه معلوم نیست دام آلوده باشد یا نه، بهتر است حتی نذورات هم در کشتارگاه ذبح شوند.

مدیر کل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی سازمان دامپزشکی افزود: موارد ایمنی در ذبح دام از قبیل بریدن دست باید رعایت شود، زیرا باعث انتقال بیماری می شود. حتی برای ذبح باید از عینک استفاده کرد تا به چشم آسیبی نرسد.

وی ادامه داد: متاسفانه یکی از عادات عشایر این است که به اصطلاح کنه را می جورند، که کشتن کنه با دست از کارهای پر خطر است که باید آموزش صحیح در این خصوص داده شود.

حساسیت اسب ها به تب کریمه کنگو بالاست

جهان پیما افزود: در بین دام های اهلی اسب نسبت به این بیماری حساس و در معرض انتقال بیماری تب کریمه است. تا کنون سه نفر کشته اعلام شده که نسبت به جمعیت 70 میلیونی درصدی نیست، آن سه نفر هم به دلیل بی اطلاعی کشته شدند.

ماجرای شهروند فوت شده به دلیل تب کریمه کنگو

وی ادامه داد: فردی که در شمال کشته شده، دام را از منطقه ای خریداری کرده بدون اینکه عملیاتی روی آن انجام شده باشد یا بدون پرسش از دامپزشکی، این دام را به روستای خود انتقال داده است.

مدیر کل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی سازمان دامپزشکی گفت: از طرفی متاسفانه دامداران ما لباس کار و منزلشان یکی است که بسیار رفتار پر خطری است که باید با آموزش اصلاح شود.

مصرف گوشت کاهش پیدا نکرده است

جهان پیما در پاسخ به اینکه آیا مصرف گوشت کاهش یافته است یا خیر، گفت: در مصرف و همچنین صادرات گوشت شاهد هیچ تغییری نبوده ایم، زیرا گوشت‌های تولیدی در بهترین شرایط تولید می شوند؛ دامی هم اگر بخواهیم صادر کنیم باید 14 روز قبل سمپاشی شده باشد.

کنه به فاصله 14 روز هم منتقل می شود

مدیر کل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی سازمان دامپزشکی افزود: در مواردی که علوم پزشکی اعلام کند که فلان روستا مشکوک به بیماری است، دامپزشکی روستای مربوطه را به عنوان طرح ویژه سمپاشی می کند و آن واحدی که مشکوک بوده را دو بار سمپاشی می کند، زیرا این بیماری به فاصله 14 روز به نسل بعدی کنه هم منتقل می شود.

 

 

انتشار یافته: ۱۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
-
|
۱۰:۱۸ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۸
0
0
سلام
همه صحبتها صحیح اما این صحبت که:((تا کنون سه نفر کشته اعلام شده که نسبت به جمعیت 70 میلیونی درصدی نیست، آن سه نفر هم به دلیل بی اطلاعی کشته شدند.))
2نکته قابل توجه داشت
اینکه 4 نفر فوت کرده اند
و یکی از این 4نفر دانشجو پزشکی در مشهد بوده که نمیتوان گفت به دلیل بی اطلاعی بوده است
لطفا اطلاع درست به مردم بدهید
مردم در این جامعه زندگی می کنند و خیلی چیزاها خوب میفهمند از جمله وظایف سازمان دامپزشکی!!!!!!!!
دکتر ص
|
-
|
۱۶:۴۰ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۸
0
0
ایشان فکر نمی کنند که در همه زمینه ها نیاید اظهار کنند راستی در دفتر ایشان کارشناس وجود ندارد
ناشناس
|
-
|
۱۷:۰۹ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۸
0
0
با سلام
من موندم درمان لاشه مشکوک چه صیغه ایه؟
لاشه مشکوک رو ازکجا تشخیص میدن؟برای پیشگیری از این بیماری بهترین کار اینکه تمام لاشه های مربوطه در کشتارگاه بمدت 12- 24 ساعت در سردخانه نگهداری گردد.
دکتر.ح.ر دامپزشک
|
-
|
۲۰:۲۲ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۸
0
0
این بر تمام دامپزشکان پوشیده نیست که اداره کل دامپزشکی شبکه های دامپزشکی در انجام وظایفشان کوتاهی می کنند
بخش دولتی حتی در مواردی به طرف متصدیان واحدها هستند بخصوص در بخش های نظارتی
که مشکلات فقط با اصلاح سیستم دولتی دامپزشکی و تخصیص بودجه برای اجراء ماده19 سازمان دامپزشکی به منظوره مستقل شدن حقوق مسئول فنی واحدهای صنفی از متصدیه واحدها قابل حل هست
الان بخش نظارت دامپزشکی اینقدر ظعیفه که متصدی واحد ها به عنون کارفرما در برابر مسئول فنی شناسایی شده
و حتی مسئول فنی را به عنوان کارمندش گذینش می کنه
ناشناس
|
-
|
۲۲:۱۳ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۸
0
0
خب حق داره بپیچونه بنده خدا ... با این حقوق و مزایایی که ما دامپزشکان داریم و وضعیت شغلی و اوضاع ناجور مدیریتی دامپزشکی و مشکلاتمون با جهاد چاره دیگه ای نداریم .
خیلی بهمون نرسن و منتمون رو هم نکشن اوضاع همین جور میمونه
دامپزشک
ناشناس
|
-
|
۲۲:۰۲ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۹
0
0
تا وقتی سازمان دامپزشکی برای دادن فوق العاده تسری دستش تو جیب ارباب رجوع است نباید از این سازمان انتظار کار بهداشتی داشت چون فقط کافیست فیش خزانه را پرداخت کنید
ناشناس
|
-
|
۰۹:۳۷ - ۱۳۹۴/۰۴/۲۰
0
0
اون دانشجوی پزشکی کرمانی که در مشهد پزشکی میخواند مال سال پیش یا دو سال پیشاست
ناشناس
|
-
|
۰۹:۴۲ - ۱۳۹۴/۰۴/۲۰
0
0
کلا بیماریهایی که با حشرات منتقل میشود مانند لمپی اسکین ...جلوگیریشون خیلی سخته مگه چقدر میشه سمپاشی کرد دام را باقیمانده سم در گوشت و شیر بالا می رود و خطرات بیماریهای دیگر در انسان بیشتر می شود باید مردم اموزش داده شوند که وزارت بهداشت پولدار باید از طریق بنر و اگهی تلویزیون اینکار رابکند
دامپزشک بخش دولتی
|
-
|
۰۸:۰۲ - ۱۳۹۴/۰۴/۲۱
0
0
من دو دهه کارمندم - سازمان انحصارا در دست افراد خاصی شده -ممنوعیت انتقال به کلانشهر تهران باعث شده افراد .......... به کرسی های سازمان .......... بچسبند فقط ای کاش زودتر بازنشسته شوم
خادمی
|
-
|
۰۸:۲۱ - ۱۳۹۴/۰۴/۲۲
0
0
مدیرکل محترم ؛با سلام . مطالب جنابعالی صحیح است ولی متاسفانه توزیع سم به دامداران سنتی در روستاها بجای عملیات سمپاشی ، سهم بسیار ناچیز سازمان در آموزش رسانه ای وعدم هزینه یا همکاری با صداوسیما در این امر بحث مهمی است که پاسخگویی سازمان را به مطالبات ضعیف نموده است . علاوه براین سازمان می بایست روی عملکردها در تمام حوزه ها مطالعه کند تا اگر اشکالی در روند انجام امور است اصلاح ویا در صورت عدم امکان از دستورالعملهای خود حذف نماید . ما نیاید طوری مدیریت کنیم که از سوی سایر نهاد ها به ناتوانی یا نداشتن پتانسیل علمی متهم شویم ظرفیت نیروی انسانی سازمان دامپزشکی نسبت به گذشته دور بسیار بهنتر شده است فقط باید کار کنیم
ناشناس
|
-
|
۰۶:۲۱ - ۱۳۹۴/۰۴/۲۳
0
0
آقای مدیر کل لطفا بفرمایید در مورد وظایفی که قبول دارید بر عهده سازمان دامپزشکی است در سالهای اخیر چه اقداماتی صورت گرفته است؟ بجای درس پس دادن در این مصاحبه ها گزارش عملکرد بدید ......... بیش از نیم قرن در این کشور سازمان دامپزشکی داریم ولی هنوز سیستم پرورش دام یکی از بدوی ترین انواع در دنیاست. پس آموزش و ترویج شما کجاست؟ راستی شما فکر کردی درباره ............. حرف میزنی که 3 مرگ انسانی رو ناچیز میدونی. برادر صحبت از جان انسان است. اگه یکی از این سه نفر از عزیزای خودت بودن هم باز بی اهمیت بود؟ ............................
ناشناس
|
-
|
۰۵:۵۵ - ۱۳۹۴/۰۴/۲۹
0
0
آقای دکتر جهان پیما قانون سازمان دامپزشکی در سال1348دامپزشکی را ملزم کرده که گوشت بایستی پس از بسته بندی از کشتارگاه خارج گردد چرا تا الان اجرایی نشده؟ آقای دکتر تا زمانی که شما ها فکر ............... باشید دنبال ........ باشین تا زمانی که سازمان دامپزشکی زیرا رو نشه هیچ چیزی درست نمیشه
خادمی
|
-
|
۰۸:۰۸ - ۱۳۹۴/۰۵/۰۷
0
0
وقتی گفته می شود مطالعه کنید وضعیت عملکردها را ، یعنی ببینید چه اشتباهاتی کردیم که همیشه به ناتوانی متهم می شویم امروز آن حداقل کارمانده در دامپزشکی دولتی چیست ؟ بخشهایی که جنبه حاکمیتی دارد اگر بابرچسب خدمات دست بخش خصوصی دادیم برگردد ببینیم کجاهای کارمان مطابق شرایط جدید نیاز به اصلاح دارد منتظرکس دیگر نباشید ؟ خصوصا در سالهای اخیر سازمان فقط زمان را گذرانده . گروه مطالعه،بررسی وپیگیری قوی تشکیل دهیم الحمدل... نیروهای جدید تحصیل کرده در مجموعه زیاد داریم دکتر خلج هم انسان سالم وپرتلاشند مدیریتها را بسمت خودارزیابی و تلاش هل دهیم مطالعه بهتر و تلاش بیشتر برای حل کاستیها ... مشکلات اگر در وزارت بهداشت و کشور وصدا وسیما هم باشد باید هنرمان این باشد که با تلاش مضاعف حل کنیم این یعنی وظیفه و بس . خادمی-البرز
نظر شما
ادامه