حکیم مهر - مدیر کل دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی سازمان دامپزشکی در خصوص مبتلایان بیماری تب کنگو گفت: آمار مبتلایان تب کنگو مربوط به وزارت بهداشت است و سازمان دامپزشکی متولی آموزش به دامداران برای پیشگیری از بیماری است.
«دکتر داریوش جهانپیما» با بیان اینکه در جمعیت دامی چنین مشکل و بیماری نداریم، اظهار کرد: این بیماری در جمعیت دامی علائمی ندارد، اما برای مبارزه، پیشگیری و کنترل این بیماری و بهترین راه کاهش موارد انسانی آن آموزش عمومی است.
وی بیان کرد: سازمان دامپزشکی سمپاشی انجام می دهد؛ البته کنترل انگل های خارجی از قبیل، کک، کنه و شپش، مربوط به سازمان دامپزشکی نیست.
به گفته جهان پیما، یک دامدار وقتی دامی را نگهداری می کند، باید الزامات نگهداری دام را از قبیل جایگاه مناسب و تغذیه مناسب را تامین کند و برای نگهداری مناسب باید عوامل انگلی، قارچی را کنترل کند.
وی با بیان اینکه باید برای کنترل انگلهای خارجی به دامداران آموزش داده شود، افزود: سازمان دامپزشکی برای کمک به مناطق ضعیف، روستاهای دور افتاده، عشایر کم درآمد و کاهش هزینه های دامدار و برای کنترل انگلها طرح سمپاشی را اجرا می کند؛ این به معنی آن نیست که تمام کارها باید بر دوش دولت باشد.
تصور اشتباه
جهانپیما افزود: متاسفانه انتظاری پیش آمده که دامدار فقط باید دام داشته باشد و باقی هزینه ها و اقدامات بر عهده دولت است، در صورتی که سرمایه گذار برای حفظ دام باید هزینه کند تا دامش حفظ شود. بنابراین کسی که دامپرور می شود باید شرایط دامپروری را مهیا کند و هزینه های دامپروری هم بر عهده خودش است.
وی ادامه داد: از جمله هزینه های مبارزه با انگلهای خارجی و از انواع مبارزه با این موجودات، سمپاشی خارجی و محیط دامداری و سمپاشی بدن دام است.
مدیر کل دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی سازمان دامپزشکی در خصوص مقوله سمپاشی اضافه کرد: سمپاشی بدن دام به این گونه است که حمامهای ضد کنه ایجاد میکنند و دام را از یک محیط پر آب ضد کنه عبور می دهند؛ در واقع یک کانالی که دام را از آن عبور می دهند.
توزیع سم بین روستاییان و عشایر
وی افزود: سازمان دامپزشکی برای کمک به مناطق عشایری به عنوان یارانه، سم را در اختیار دامدار قرار می دهد و خود دولت اماکن دامداری را سمپاشی کرده و حمامهای ضدکنه را فعال کرده تا دامهایی که عبور می کنند، آلودگی نداشته باشند.
وی با اشاره به آمار اماکن زیر نظر دامپزشکی گفت: حدود 2 میلیون 300 هزار مترمربع از اماکن دامی توسط دامپزشکی سمپاشی می شوند. کار دیگر دامپزشکی درمان دام های مریض است؛ لاشه آلوده باید 24 ساعت در کشتارگاه بماند.
مدیر کل دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی سازمان دامپزشکی افزود: در مجموع کار دامپزشکی سمپاشی بدن دام، اماکن دامی به عنوان یارانه و کمک، در مناطق محروم است.
لاشه های مشکوک
جهان پیما در ادامه اظهار داشت: دومین کار دامپزشکی درمان لاشههای مشکوک در سردخانه کشتارگاه، و سومین کار دامپزشکی آموزش عمومی اطلاع رسانی به مردم از طریق جراید است.
وی با تاکید بر آموزش عمومی در سطح کشور گفت: تمامی سازمانهای جهان تکیه شان بر آموزش عمومی است تا مردم خودشان را در معرض خطر کمتری قرار دهند.
فرهنگ اشتباه ذبح سنتی
جهان پیما با ببان اینکه در کشور رفتارهای پرخطر زیادی در این حوزه وجود دارد، گفت: بر اثر فرهنگ غلط از قبیل ذبح های خارج از کشتار و با توجه به اینکه معلوم نیست دام آلوده باشد یا نه، بهتر است حتی نذورات هم در کشتارگاه ذبح شوند.
مدیر کل دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی سازمان دامپزشکی افزود: موارد ایمنی در ذبح دام از قبیل بریدن دست باید رعایت شود، زیرا باعث انتقال بیماری می شود. حتی برای ذبح باید از عینک استفاده کرد تا به چشم آسیبی نرسد.
وی ادامه داد: متاسفانه یکی از عادات عشایر این است که به اصطلاح کنه را می جورند، که کشتن کنه با دست از کارهای پر خطر است که باید آموزش صحیح در این خصوص داده شود.
حساسیت اسب ها به تب کریمه کنگو بالاست
جهان پیما افزود: در بین دام های اهلی اسب نسبت به این بیماری حساس و در معرض انتقال بیماری تب کریمه است. تا کنون سه نفر کشته اعلام شده که نسبت به جمعیت 70 میلیونی درصدی نیست، آن سه نفر هم به دلیل بی اطلاعی کشته شدند.
ماجرای شهروند فوت شده به دلیل تب کریمه کنگو
وی ادامه داد: فردی که در شمال کشته شده، دام را از منطقه ای خریداری کرده بدون اینکه عملیاتی روی آن انجام شده باشد یا بدون پرسش از دامپزشکی، این دام را به روستای خود انتقال داده است.
مدیر کل دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی سازمان دامپزشکی گفت: از طرفی متاسفانه دامداران ما لباس کار و منزلشان یکی است که بسیار رفتار پر خطری است که باید با آموزش اصلاح شود.
مصرف گوشت کاهش پیدا نکرده است
جهان پیما در پاسخ به اینکه آیا مصرف گوشت کاهش یافته است یا خیر، گفت: در مصرف و همچنین صادرات گوشت شاهد هیچ تغییری نبوده ایم، زیرا گوشتهای تولیدی در بهترین شرایط تولید می شوند؛ دامی هم اگر بخواهیم صادر کنیم باید 14 روز قبل سمپاشی شده باشد.
کنه به فاصله 14 روز هم منتقل می شود
مدیر کل دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی سازمان دامپزشکی افزود: در مواردی که علوم پزشکی اعلام کند که فلان روستا مشکوک به بیماری است، دامپزشکی روستای مربوطه را به عنوان طرح ویژه سمپاشی می کند و آن واحدی که مشکوک بوده را دو بار سمپاشی می کند، زیرا این بیماری به فاصله 14 روز به نسل بعدی کنه هم منتقل می شود.
همه صحبتها صحیح اما این صحبت که:((تا کنون سه نفر کشته اعلام شده که نسبت به جمعیت 70 میلیونی درصدی نیست، آن سه نفر هم به دلیل بی اطلاعی کشته شدند.))
2نکته قابل توجه داشت
اینکه 4 نفر فوت کرده اند
و یکی از این 4نفر دانشجو پزشکی در مشهد بوده که نمیتوان گفت به دلیل بی اطلاعی بوده است
لطفا اطلاع درست به مردم بدهید
مردم در این جامعه زندگی می کنند و خیلی چیزاها خوب میفهمند از جمله وظایف سازمان دامپزشکی!!!!!!!!