کد خبر: ۲۲۲۶۹
تعداد نظرات: ۳ نظر
«دکتر محمود نبوی» افزود: کشورهایی مانند ایران که سیاست امحاء را درپیش گرفتند، موارد انسانی نداشتند و یا اینکه بسیار کم بوده است ...

حکیم مهر - در پی انتشار اخباری مبنی بر مشاهده مواردی از آنفلوآنزای پرندگان در دماوند، فیروزکوه و ...، معاون مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت ضمن تاکید بر اینکه برای مردم تهدیدی در مورد این بیماری وجود ندارد، توصیه کرد که از خرید گوشت مرغ از بازارهای آزاد خودداری شود.

«دکتر محمود نبوی» درباره مشاهده موارد انسانی مبتلا به این ویروس در کشور گفت: این ویروس به سختی به انسان منتقل می‌شود و امکان سرایت پایینی دارد، اما اگر منتقل شود تلفاتی بین ۴۰ تا ۶۰ درصد خواهد داشت.

وی در این باره افزود: از ۲۰ سال گذشته تا کنون کل موارد انسانی مبتلا شده در دنیا هزار نفر بوده است. خوشبختانه تا به حال نیز مورد انسانی مبتلا به این نوع آنفلوآنزا را در کشور نداشته ایم. درعین حال اگر در یک مرغداری این بیماری مشاهده شود، تمام کارکنان و کارگران آن تا حدود دو هفته تحت نظر قرار می‌گیرند.

نبوی ادامه داد: از ۲۰ سال گذشته تاکنون که آنفلوآنزای پرندگان در دنیا مشاهده شده است، برخی کشورها مانند ایران سیاست امحا را درپیش گرفته‌اند و در هر کانونی که پرنده بیمار مشاهده می‌شود، با پرداخت خسارت آنها را از بین می‌برند که سیاست درستی است. کشورهایی که این سیاست را اجرا کردند، موارد انسانی نداشتند و یا اینکه بسیار کم بوده است.

وی افزود: مرغداران نیز از این سیاست استقبال می‌کنند، چرا که می‌دانند این بیماری ممکن است به تمام مرغداری سرایت کند. درهر کانونی که این بیماری دیده شود تا شعاع خاصی پرندگان امحا می‌شوند و فضولات‌شان نیز ضدعفونی می‌شود و بعد از حدود یک تا سه ماه نیز اجازه تخم‌ریزی مجدد داده می‌شود.

نبوی درباره مناطقی که امکان ابتلای به بیماری در آن وجود دارد نیز گفت: این بیماری برخی سال‌ها در کشور زیاد بوده است و برخی سال‌ها کمتر، و ممکن است در همه جای کشور مشاهده شود. آنفلوانزای پرندگان امسال کمی بیشتر از سال گذشته در دنیا بوده است، اما این به معنی گسترده بودن آن یا تبدیل آن به ویروس انسانی نیست.

وی با بیان اینکه برای مردم تهدیدی در این زمینه وجود ندارد افزود: این ویروس چند ساعت پس از کشته شدن پرنده از بین می‌رود، بنابراین گوشتی که از طریق کشتارگاه‌های مجاز عرضه می‌شود، مشکلی ندارد و مردم با خیال راحت می‌توانند از آن استفاده کنند.

معاون مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت توصیه کرد که مردم گوشت مرغ را از مجاری دولتی که تحت کنترل هستند تهیه کنند و خودشان اقدام به خرید آن از بازارهای آزاد نکنند، چرا که ممکن است مبتلا به بیماری‌های دیگری نیز باشند. از خرید پرنده به عنوان نگهداری در منزل نیز خودداری کنند و اگر مایل به خرید آن هستند از مراکز مجاز اقدام به تهیه کنند.

 

 

انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
-
|
۰۴:۳۶ - ۱۳۹۴/۰۴/۲۰
0
0
به خداوندي خدا قسم اين آقا ......... ميگه
اگه فقط يك مورد پرونده تحت نظر گرفتن كارگران مرغداري رو تونستن به مردم نشون بدن من كل اين مرغداري رو جمع ميكنم جاش پف فيل درست ميكنم تو بازار دستفروشي ميكنم
اين اقايون حتي زحمت نميدن به خودشون تو مرغداريهايي كه قبلا معدوم شده نماينده شون رو بفرستن تا ملاحظات انساني رو در نظر بگيره چه برسه به اينكه كارگراي مرغداري رو تحت نظر بگيرن
شايدم ايشون و همكاراشون كارگرها رو روي كاغذ زير نظر ميگيرن بعدشم بودجه و اعتبارات و غيره
بعله اقا از اتاق فرمان دستور ميدن كه الان فهميديم كه چطور تحت نظر ميگيرن تازه خيلي هم خوب و عالي تحت نظر گرفتن مثل اعدام رئيس مركز پرورش لاك پشت كره شمالي
خواننده
|
-
|
۰۷:۴۱ - ۱۳۹۴/۰۴/۲۱
0
0
از وزارت بهداشت بابت نظارت بر فراورده های دامی و انسانی بخصوص حذف زیر میزی پزشکان که الحمدلله تبدیل به رو میزی شد سپاسگذارم.بیمه تامین اجتماعی و تکمیلیگلایی دارم پزشک دید من پولی نمیدم گفت من برا سنگ شکنی یک مالیون بغیر هزینه ها ازت میگیرم من تشکر میکنم از پزشکم ممنون نوش جونت نوش جونت
دکترعالی نسب
|
-
|
۰۰:۰۵ - ۱۳۹۴/۰۴/۲۳
0
0
با سلام
در سخنان دکتر نبوی به نکته جالبی برخورد می کنیم و ان این است که این ویروس قادر به حیات پس از کشتار نیست و گوشت نیز مشکلی ندارد حال اگر اینطور است چرا سیاست اشتباه معدوم سازی در پیش گرفته شده است این نوع مرغ ها را هم مثل دام های سل و بروسلوز که با مهر قرمز به کارخانجات فراوری سوسیس و کالباس تحویل دهند تا در فرایند تبدیل و در اثر حرارت هم ویروس از بین برود هم بار مالی سازمان دامپزشکی کاهش یابد و هم مردم دچار استرس شنوند و هم دور ریز سرمایه های ملی را شاهد نباشیم به نظر شما مشکل کجاست ؟
نظر شما
ادامه