حکیم مهر - خبرگزاری موج نوشت:
5 سال از نگهداری ببر سیبری در باغوحش ارم می گذرد و هر روز بیم و امید معدوم شدن و انتقالش به مکانی دیگر، گریبان این ببر نگونبخت را گرفته است.
ابتدای سال جدید «مسعود خرازیان مقدم»، مدیر کل دفتر حیات وحش سازمان محیط زیست، از برنامه های معاونت طبیعی این سازمان برای نگهداری ببر سیبری خبر داد و گفت: قرار است محل نگه داری ببر سیبری به زود با هماهنگی و موافقت سازمان دامپزشکی کشور معرفی شود.
در این مدت خبرهایی از آماده سازی محل نگه داری ببر سیبری در میانکاله تا معرفی سایت سمسکنده ساری منتشر شد.
«محمود مرعشی»، دامپزشک و کارشناس حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست، قرنطینه احداث شده در سایت سمسکنده ساری را یکی از بهترین گزینه ها برای نگهداری از ببر سیبری عنوان کرده است.
مرعشی با اشاره به این که در ابتدا بنا بود 4 قلاه ببر سیبری برای احیای نسل ببر به ایران منتقل شوند، میگوید: میانکاله برای جفت اول و سمسکنده برای جفت دوم طراحی و احداث شده بود.
آنچنان که خرازیان مقدم گفته بود، این سازمان ابتدا منطقه باراجین را برای نگهداری ببر سیبری معرفی کرده بود اما مورد موافقت کارشناسان سازمان دامپزشکی و وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی قرار نگرفت.
پس از آن خبر موافقت سازمان دامپزشکی با قرنطینه سمسکنده رسید که به گفته خرازیان مقدم به تمام تجهیزات لازم برای نگهداری از ببر سیبری از جمله استخر مجهز است.
با وجود این که این مقام مسوول در سازمان محیط زیست از موافقت سازمان دامپزشکی خبر داده بود، اما موضوع انتقال این ببر نگون بخت دوباره مسکوت ماند تا اینکه پس از 5 ماه، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان این که برای ببر سیبری برنامه خاصی نداریم، گفته است: حفاظت از این ببر جزو برنامههای اصلی ما نیست ولی دلیل تاخیر انتقال آن ملاحظاتی است که در روند انتقالش وجود دارد.
گویا انتقال ببر سیبری به مذاق مسوولان دامپزشکی خوش نمی آید و دلیل این کش و قوس ها هم عدم رضایت مسوولان دامپزشکی است.
دکتر محبی: این حیوان بهعنوان رآکتور شناخته شده و بر اساس هر قانونی باید معدوم شود
«دکتر پیام محبی»، نایب رئیس جامعه دامپزشکان ایران، در گفت و گو با خبرنگار موج به پروتکل های جهانی اشاره می کند و می گوید که ببر سیبری باید معدوم شود.
وی با بیان این که ببر سیبری مبتلا به مشمشه است، اظهار می کند: اگر این بیماری به انسان منتقل شود بسیار خطرناک است.
نایب رئیس جامعه دامپزشکی ایران تاکید می کند: این حیوان به عنوان رآکتور شناخته شده و بر اساس هر قانونی باید معدوم شود.
وی ادامه میدهد: بیماری مشمشه ببر سیبری ممکن است درمان شود، اما به واسطه خطری که برای انسان دارد و میتواند انسان را بکشد، حیوان بهعنوان رآکتور شناخته شده و دلیلی ندارد که از آن نگهداری کنیم.
پیام محبی تصریح میکند: وقتی پروتکل جهانی میگوید این حیوان باید معدوم کنیم ما نباید فکر کنیم که این ببر را نگهداری کنیم؛ در واقع وقتی سازمان بهداشت جهانی حکم میدهد ما حق «ان قلت» آوردن و معطل کردن نداریم، چراکه ما نه صلاحیت علمی و نه صلاحیت عملی آن را نداریم.
وی دلیل مقاومت و عدم اجرای قانون را قدرت زیاد سازمان محیط زیست در برابر سازمان دامپزشکی میخواند و میگوید: برای دو ارگان اجرایی کشور زشت است که یکی بگوید این ببر باید معدوم شود و دیگری مقاومت کند.
برخلاف اصرار مدیر کل دفتر حیات وحش سازمان محیط زیست، رئیس این سازمان محیط زیست آنچنان هم رغبتی به نگهداری از این ببر نشان نداده است.
«دکتر داریوش جهان پیما»، مدیر کل دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی سازمان دامپزشکی کشور، تنها گزینه موجود برای نجات ببر سیبری از گزینه معدوم سازی را انتقال این حیوان به منطقهای بدون بازدیدهای عمومی، اما با شرایط مطلوب برای نگهداری از گربه سانی مانند ببر میداند و به سازمان حفاظت محیط زیست پیشنهاد میکند با انتقال ماده ببر سیبری به منطقهای دارای استانداردهای تعیین شده از سوی سازمان دامپزشکی کشور موافقت کند، چرا که در شرایط فعلی و با توجه به قرنطینه غیراستاندارد این حیوان، زمینه برای خونگیری و اعلام نظر قطعی درباره منفی یا مثبت بودن نتیجه آزمایش این ببر سیبری فراهم نیست.
ببر سیبری 5 سال در باغوحش ارم نگهداری میشود و هر روز بیم و امید معدوم شدن و انتقالش گریبان این ببر نگونبخت را گرفته است.
خبر مرتبط:
تخصیص سالانه 100 میلیون تومان برای نگهداری از ببر سیبری
تایید مکان قرنطینه ببر سیبری/ هزینه تغذیه این گربهسان ماهانه چهار میلیون تومان
کارشناسان سازمان دامپزشکی به زودی از محل جدید قرنطینه ببر سیبری بازدید میکنند
سازمان محیط زیست «باشگل قزوین» را به عنوان اقامتگاه دائمی ببر سیبری تایید نمیکند
سازمان دامپزشکی «باشگل قزوین» را به عنوان اقامتگاه دائمی ببر سیبری تایید کرد
مکان جدید قرنطینه ببر سیبری هفته آینده آماده بازدید است
بازدید مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی سازمان دامپزشکی از دهکده حیات طبیعت قزوین
استان قزوین به عنوان اقامتگاه دائمی ببر سیبری معرفی شد
توضیحات «دکتر داریوش جهانپیما» درخصوص درمان ببر سیبری مبتلا به مشمشه
برای نخستین بار در جهان: اقدام برای درمان ببر سیبری مبتلا به مشمشه
انتقاد دکتر جهانپیما از سازمان حفاظت محیط زیست به دلیل به فراموشی سپردن ببر سیبری
اصرار وزارت بهداشت برای معدومسازی ببر سیبری
انتقاد مدیرکل دفتر تنوعزیستی و حیاتوحش سازمان محیط زیست از عملکرد سازمان دامپزشکی درخصوص ببر سیبری
ببر بنگال با حکم قضائی از قرنطینه خارج شد/ وضعیت نامعلوم ببر سیبری
رئیس سازمان دامپزشکی: تصمیمگیری درباره ببر سیبری باغوحش ارم در هفته آینده
مخالفت وزارت بهداشت با خونگیری مجدد از ببر سیبری باغ وحش ارم
درخواست از سازمان دامپزشکی برای تکرار آزمایش خون ببر سیبری باغ وحش ارم
سازمان دامپزشکی موافق معدومسازی ببر سیبری قرنطینهشده در ایران است
ببر بنگال با سلامت کامل وارد کشور شد/ ببر سیبریایی در برزخ مرگ و زندگی