میهمانی که از سیبری به کشورمان آورده شده بود تا به کمک آن نسل یکی از گونه های منقرض شده کشورمان به نوعی احیا شود -و حتی مسئولان وقت سازمان محیط زیست از آن با عنوان «ببر مازندران» یاد میکردند،- حالا اینقدر مورد بی مهری قرار میگیرد که حتی حاضر نیستند جایی که برایش در مازندران ساخته بودند را در اختیارش بگذارند!
به گزارش «تابناک»، در میان اقدامات شعاری مسئولان محیط زیست در دولت پیشین، یکی احیای نسل منقرض شده ببر مازندران بود. به این صورت که در زمستان 88، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشورمان و همتایان روسی در تفاهم نامه ای دوجانبه قبول کردند تا در ازای شش قلاده ببر سیبری، شش پلنگ ایرانی به روسیه منتقل شود تا هم روس ها بتوانند نسل پلنگ قفقاز که منقرض شده بود را احیا کنند و هم ما بتوانیم با اختصاص جایگاهی به ببرهای وارداتی، امید به زاد و ولد آنها بسته و انتظار احیای این گونه از دست رفته را با ژن های عاریه ای بکشیم.
البته این تفاهم نامه در اجرا دستخوش تغییراتی شد چراکه هرچقدر روس ها آمادگی این کار را داشتند، مسئولان ایرانی یادشان رفته بود که چه تفاهم نامهای را امضا کردند و به این دلیل زمانی که دو پلنگ ایرانی را در طبیعت زندگی کیری کرده و تقدیم روس ها کردیم، نه حواسمان بود که سلامت میهمان های از راه رسیده را کنترل کنیم و نه حتی نکات مهم تری مانند منشا این ببرها (حیات وحش یا قفس) یا محل نگهداری شان برایمان سوال شده بود!
بدین ترتیب وقتی ببرها به تهران رسیدند، هنوز محلی که قرار بود برای نگهداری شان در میان کاله فراهم شود، آماده نبود و به دلیل این سهل انگاری ببرهایی که قرار بود احیا کننده نسل ببر ایرانی باشند، راهی قفسی محقر در باغ وحش شدند؛ راهی مسیری که به ابتلای یکی از ببرها به بیماری مهلک مشمشه منجر شد تا تنها یک ببر برایمان باقی بماند و هزار افسوس.
البته روس ها خوب پیش رفتند و حالا دلشان به دو توله ای خوش است که پلنگ های ایرانی در آنجا به دنیا آوردهاند ولی برای ما چیزی جز وعده تکرار معامله «پلنگ میدهیم، ببر میگیریم» به جا نماند. جز این وعده پوچ و ببری که چندسالی است در قفس مانده و تغییر دولت هم نتوانسته گره از کارش باز کند.
اوضاع به قدری عجیب است که تمام امید فعالان محیط زیست که خواستار رفع قرنطینه این ببر و انتقال آن به مازندران بودند و فکر میکردند که این خواسته در سازمان محیط زیست دولت یازدهم محقق خواهد شد هم رو به نومیدی گذاشته و از آن عجیب تر، اعلام نظر رئیس سازمان محیط زیست نسبت به جابجایی قریب الوقوع این حیوان به یکی از دو جایگاه در نظر گرفته شده برایش در مازندران هم جامه عمل نمیپوشد.
بر این اساس به سراغ ناصر مهردادی، مدیرکل حفاظت محیطزیست مازندران رفتیم تا علت را از وی جویا شویم که در کمال تعجب شنیدیم: برنامهای برای چنین انتقالی نداریم!
وی در واکنش به گفتوگوی رییس سازمان حفاظت محیط زیست که هفته گذشته اعلام کرد برای انتقال ببر سیبری به سمسکنده ملاحظاتی وجود دارد، گفت: کسی درباره این انتقال با من صحبتی نکرده و از طرفی دلیلی برای انتخاب مازندران از میان استانهای کشور، جهت پذیرایی از ببر سیبری وجود ندارد.
مهردادی در پاسخ به اینکه آیا جایگاه مذکور پس از جایگاه میانکاله، تنها جایگاه احداث شده برای نگهداری در ببر درکشور است، گفت: این دو جایگاه برای احیای نسل ببر احداث شده بود. اما نگهداری از یک ببر تنها که برنامه ای برای تکثیر آن در دست نداریم کار بیهودهایست.
با این حساب فرجام ببر باقیمانده که چندین سال است در قرنطینه مانده و به نوعی ثابت شده که مبتلا به هیچ بیماری ای نیست، پناهگاه هایی که برای نگهداری از این ببر با تاخیر فراوان ساخته شده و سرنوشت پروژه ای که قرار بود به احیای یکی از گونه های جانوری کشورمان منجر شود، همه و همه آنچنان مبهم به نظر میرسند که تنها مسئولان میتوانند درباره آن پاسخ بگویند!
خبر مرتبط:
تخصیص سالانه 100 میلیون تومان برای نگهداری از ببر سیبری
تایید مکان قرنطینه ببر سیبری/ هزینه تغذیه این گربهسان ماهانه چهار میلیون تومان
کارشناسان سازمان دامپزشکی به زودی از محل جدید قرنطینه ببر سیبری بازدید میکنند
سازمان محیط زیست «باشگل قزوین» را به عنوان اقامتگاه دائمی ببر سیبری تایید نمیکند
سازمان دامپزشکی «باشگل قزوین» را به عنوان اقامتگاه دائمی ببر سیبری تایید کرد
مکان جدید قرنطینه ببر سیبری هفته آینده آماده بازدید است
بازدید مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی سازمان دامپزشکی از دهکده حیات طبیعت قزوین
استان قزوین به عنوان اقامتگاه دائمی ببر سیبری معرفی شد
توضیحات «دکتر داریوش جهانپیما» درخصوص درمان ببر سیبری مبتلا به مشمشه
برای نخستین بار در جهان: اقدام برای درمان ببر سیبری مبتلا به مشمشه
انتقاد دکتر جهانپیما از سازمان حفاظت محیط زیست به دلیل به فراموشی سپردن ببر سیبری
اصرار وزارت بهداشت برای معدومسازی ببر سیبری
انتقاد مدیرکل دفتر تنوعزیستی و حیاتوحش سازمان محیط زیست از عملکرد سازمان دامپزشکی درخصوص ببر سیبری
ببر بنگال با حکم قضائی از قرنطینه خارج شد/ وضعیت نامعلوم ببر سیبری
رئیس سازمان دامپزشکی: تصمیمگیری درباره ببر سیبری باغوحش ارم در هفته آینده
مخالفت وزارت بهداشت با خونگیری مجدد از ببر سیبری باغ وحش ارم
درخواست از سازمان دامپزشکی برای تکرار آزمایش خون ببر سیبری باغ وحش ارم
سازمان دامپزشکی موافق معدومسازی ببر سیبری قرنطینهشده در ایران است
ببر بنگال با سلامت کامل وارد کشور شد/ ببر سیبریایی در برزخ مرگ و زندگی
ببر ماده سیبری در برزخ بودن یا نبودن
جدال سازمان دامپزشکی و محیط زیستیها/ ببری در برزخ مرگ و زندگی
ضیایی : سازمان دامپزشکی در قضیه مشمشه باغ وحش تهران کوتاهی کرد، هزینه ابقای ببر بر باد رفت!
ببر وارداتی همچنان با مشمشه دست و پنجه نرم میکند!
قرنطینه مادامالعمر ببر ماده باغ وحش تهران / تا پایان بهار 4 قلاده ببر دیگر به ایران وارد میشوند
رئیس بیمارستان دامپزشکی تهران : ورود ببرهای سیبری جدید به ایران آزمون و خطایی دیگر است
اعلام زمان انتقال ببرهای سیبری به ایران / ببر ماده در باغ وحش میماند
دکتر صدوق : سازمان دامپزشکی نتایج آزمایش ببر وارداتی را نمیدهد!
دکتر دستور خبر داد : ابتلاء یک گوشتخوار دیگر ، انتقال ببر مبتلا و بازگشایی باغ وحش ارم