مرغ ارگانیک، مرغی است که در تغذیه، نگهداری و درمان آن از هیچگونه مواد شیمیایی استفاده نشده باشد.
به گزارش شفا آنلاین، معاون دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور گفت: ما برای داشتن مرغ ارگانیک نیاز به تولید خوراک دام به صورت ارگانیک توسط کشاورزان داریم.
«دکتر فرهمند صالحزاده» ادامه داد: مرغ ارگانیک، مرغی است که در تغذیه، نگهداری و درمان از هیچگونه ماده شیمیایی استفاده نشده باشد. ماده شیمیایی مثل: آفتکشها، آنتی بیوتیکها، باقیمانده مواد غذایی و کودهای شیمیایی در خوراک که غیرطبیعی هستند؛ با حذف این موارد و جایگزین کردن خوراک تولید شده به روشهای ارگانیک میتوانیم به تولید مرغ ارگانیک برسیم.
اول خوراک ارگانیک بعد مرغ ارگانیک
صالحزاده در خصوص وجود مرغ ارگانیک در ایران، اذعان کرد: ما در ایران مرغ ارگانیک نداریم و با تولید مرغ ارگانیک در ایران هنوز فاصله جدی داریم و باید در درجه اول خوراک ارگانیک تولید کنیم، مثل ذرت و سویا و ... را به روشهای ارگانیک تولید کنیم تا بتوانیم در گام بعدی مرغ ارگانیک را تولید و به بازار روانه کنیم.
همه مرغها معمولیاند مگر آنکه...
معاون دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور در خصوص تفاوتهای مرغ ارگانیک و مرغ معمولی، تشریح کرد: مرغهای معمولی که در دسترس همگان است و از آن استفاده میکنند، از خوراکی استفاده میکند که به آن کود شیمیایی داده شده، آفتکشها در رشد آن خوراک استفاده شده است، و در دورهی پرورش مرغهای معمولی از آنتیبیوتیک استفاده میشود. البته ما در خوراک دام همهی موارد ذکر شده از قبیل: آنتیبیوتیک، کودهای شیمیایی و آفتکشها را مورد آزمایش قرار میدهیم تا اینکه از حد مجاز بیشتر نباشد و اگر غیر از این باشد از ورود این مرغها به بازار جلوگیری میکنیم. باید بدانیم که مرغ ارگانیک، مرغی است که از خوراکی تغذیه میکند که در کشت آن اصلاً از کود شیمیایی و آفتکش استفاده نشده است. همچنین در دورهی پرورش مرغ ارگانیک هم از هیچ نوع داروی آنتیبیوتیک استفاده نمیشود.
اگر مرغ ارگانیک یافتید حتماَ باید گرانتر باشد
فرهمند صالحزاده در خصوص گرانتر بودن مرغهای ارگانیک، افزود: طبیعتاً برای پرورش مرغهای ارگانیک در مقایسه با تولید مرغهای معمولی هزینهی بیشتر و مراقبتهای ویژهای نیاز است. جوجههای در حال پرورش به روش ارگانیک نباید در طول دوره مریض شوند تا اینکه نیاز به آنتیبیوتیک نداشته باشند و این مستلزم نگهداری ویژه از جوجههاست. علت بعدی گرانتر بودن مرغهای ارگانیک استفاده از خوراک تولید شده به روش ارگانیک است که در کشت آنها از هیچگونه آفتکُش و کود شیمیایی استفاده نشده است.
مرغ سبز مرغ ارگانیک نیست اما ...
دکتر فرهمند صالحزاده، در پاسخ به این سوال که آیا مرغ سبز همان مرغ ارگانیک است یا خیر پاسخ منفی داد و گفت: این مرغ سبز که در دسترس است مرغی است که در دورهی پرورش از آنتیبیوتیک استفاده نکرده است. مرغهای سبز از مرحلهی جوجهریزی تا کشتارگاه و بستهبندی تحت نظارت جدی بازرسان قرار میگیرند. مرغهای سبز در سه مرحله مورد آزمایش قرار میگیرند، در روز پانزدهم، روز بیست و پنجم و زمان کشتار، تا اینکه مشخص شود در دوران پرورش به هیچ وجه آنتیبیوتیک مصرف نکرده باشند.
معاون دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور، در پایان افزود: مرغهای سبز یک پله بالاتر از مرغهای معمولی قرار دارند به علت اینکه نه در دوران پرورششان مریض شدهاند و نه اینکه آنتیبیوتیک دریافت کردهاند، پس از یک امنیت غذایی بالاتر نسبت به مرغهای معمولی برخوردار هستند. به همین نسبت مرغهای ارگانیک هم نسبت به مرغهای سبز از امنیت غذایی بیشتری برخوردارند به علت اینکه علاوه بر دریافت نکردن آنتی بیوتیک، در خوراک آنها هم از کودهای شیمیایی و آفتکُش خبری نیست.