کد خبر: ۲۳۵۹۷

مدیرکل دامپزشکی استان کرمان گفت: متاسفانه دامپزشکی در مقوله سلامت جایگاه خود را ندارد در صورتیکه باید مسئولان حق ویژه‌ای را برای این مجموعه قائل شوند.

به گزارش ایسنا، منطقه کویر، «دکتر حسین رشیدی» در همایش گرامیداشت روز ملی دامپزشکی که در محل تالار وحدت دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار شد، اظهار کرد: دامپزشکان دو نقش اساسی بر عهده دارند نخست حمایت از تولید و سپس توجه به امنیت غذایی.

وی افزود: امنیت غذایی دغدغه اصلی همه دولت‌ها است و پیش‌بینی می‌شود در سال 2050 که جمعیت به 10 میلیارد نفر می‌رسد میزان غذایی که جوامع بشری نیاز دارند به اندازه تولید 500 سال غذا ‌باشد.

رشیدی اظهار کرد: وجود بیماری‌های دامی، تراکم جمعیت، تسهیل تجارت خارجی، نزدیک شدن و دستبرد به محیط زیست همگی از عواملی هستند که بهداشت جامعه را تهدید می‌کنند و مشکلات جدی را پیش روی بشر قرار خواهند داد.

مدیرکل دامپزشکی استان کرمان گفت: برای فائق آمدن بر این مشکلات باید به امنیتی غذایی توجه شود و مسوولیت عمده این وظیفه هم بر عهده بخش کشاورزی است که باید ضمن بالا بردن حجم تولید، بیماری‌هایی که تهدید کننده سلامت هستند هم کنترل شوند.

وی افزود: از حدود 1700 عامل بیماری‌های انسان 50 درصد عامل مشترک بین دام هستند ضمن اینکه در سال‌های اخیر یکسری بیماری‌ها با عنوان نوپدید و بازپدید مطرح شده است که در گذشته خاموش بوده‌اند.

رشیدی بیان کرد: آنفلوآنزای طیور که در قرن گذشته 50 میلیون قربانی در سطح دنیا داشته است چنانچه شایع شود می‌تواند خسارات جبران‌ناپذیری را تحمیل کند، همچنین بیماری کرونا ویروس که طی سال اخیر بروز کرده است.

مدیرکل دامپزشکی استان کرمان سپس با بیان اینکه امنیتی غذایی به عنوان یک بحث جدی مطرح است تصریح کرد: نقش دامپزشکی در کنترل بیماری‌ها بسیار حائز اهمیت است، چراکه هزینه‌های درمان بسیاری از آنها بالا است اما با یک دهم این هزینه‌ها می‌توان اقدامات پیشگیرانه را انجام داد.

وی یادآور شد: متاسفانه دامپزشکی در مقوله سلامت جایگاه خود را ندارد در صورتیکه باید همکاری‌های منظم و پایاپایی با این بخش صورت گیرد و مسئولان حق ویژه‌ای را برای این مجموعه قائل شوند.

رشیدی اظهار کرد: دامپزشکی از لحاظ اعتبارات، امکانات، حیثیت اجتماعی و جایگاهی پرسنلی شرایط لازم برای همراهی کردن بخش بهداشت را ندارد از این رو تقاضا می‌کنیم مسئولان استان و کشور حمایت‌های لازم از این بخش را انجام دهند.

مدیرکل دامپزشکی استان کرمان سپس گفت: دامپزشکی بدون توجه به نیازهای تولیدکنندگان و کسانی که در این عرصه کار می‌کنند نمی‌تواند اقدامات خود را انجام دهد بنابراین باید برنامه‌ها را بر اساس شعار سال تطبیق دهیم و این همراهی در راستای فهم مشترک از نیازهای جامعه است.

وی ادامه داد: فعالیت‌های دامپزشکی در سخت‌ترین شرایط هم انجام شده است و بسیاری از همکاران ما در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های خطرناک قرار دارند و تعداد زیادی از آنها درگیر بیماری‌های مزمن شده‌اند اما علی‌رغم همه زحمات، کمترین حقوق و مزایا را داشته و منزلت اجتماعی مناسبی ندارند.

رشیدی در بخش دیگری افزود: با دستور استاندار کرمان، یکی از اقدامات ما تهیه سند امنیت غذایی استان بود که در این زمینه پیشگام شدیم و درهمین راستا به مرغ استان کد ردیابی اختصاص داده شد.

وی یادآور شد: همچنین کشتارگاه‌های استان با پیگیری‌های استاندار، بررسی و اشکالات آنها برطرف شد و این روند کماکان ادامه دارد.

مدیرکل دامپزشکی استان کرمان در پایان خاطرنشان کرد: در زمینه آلودگی‌های زیست محیطی نیز توسط دامپزشکی تلاش‌های زیادی صورت گرفته است تا محصولاتی عاری از این آلودگی‌ها در سطح استان عرضه شود.

 

 

برچسب ها: کرمان،
نظر شما
ادامه