کد خبر: ۲۴۴۱۱

رئیس انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان ایران گفت: 13 سال از دستور وزرای سابق جهادکشاورزی برای تشکیل و راه اندازی صندوق حمایت ملی از کارخانه های صنعت خوراک دام و طیور می گذرد ولی این دستور همچنان روی کاغذ باقی مانده است.

به گزارش حکیم مهر به نقل از ایرنا، «مجید موافق قدیری» روز سه شنبه در نشست استانی انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان ایران با مسئولان دولتی و فعالان استان گلستان در گرگان گفت: طرحی که برای تشکیل و راه اندازی آن نوشته شده بسیار خوب و جزئیات ویژه ای در حمایت از تولیدکنندگان صنعت خوراک دام و طیور دیده شده است.

به گفته وی اگر این طرح تشکیل و راه اندازی شود سالانه 18 هزار میلیارد ریال صرفه جویی در صنعت دامپروری خواهد داشت و بیش از 21 موضوع مرتبط از جمله بهره وری در بخش کشاورزی را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

وی افزود: این صندوق حدود 13 سال پیش مجوز تاسیس گرفت، یک هزار میلیارد ریال اعتبار برای راه اندازی آن پیشنهاد شد که 48 درصد آن توسط دولت تامین شود ولی دولت در این سال ها همواره اعلام کرده بودجه لازم را ندارد و نمی تواند سهم خود را تامین کند.

وی گفت: از دولت انتظار است سهم خود را در راه اندازی این صندوق بپردازد و گفته 13 ساله خود که بودجه نداریم را پایان دهد.

به گفته وی وزیر جهادکشاورزی تشکیل و راه اندازی این صندوق را ابلاغ کرده است.

موازی کاری دستگاه ها از مشکلات فعالیت کارخانه های خوراک است

وی افزود: موازی کاری دستگاه های نظارت بر فعالیت کارخانه های خوراک دام و طیور یکی از مشکلات اصلی این انجمن به شمار می رود.

وی گفت: متاسفانه دستگاه های نظارتی از جمله دامپزشکی، استاندارد و بهداشت هر کدام فعالیت خود را می بینند و مشکلاتی را برای تولیدکنندگان در این حوزه به وجود می آورند.

به گفته وی از مصادیق موازی کاری دستگاه ها هزینه کردن اعتبار کلان در طول سال برای نمونه گیری از تولید خوراک دام و طیور است که تاثیری هم ندارد.

وی افزود: ضروری است به این مهم توجه شود تا نظارت ها بر فعالیت تولید خوراک دام و طیور در سطح حکومتی و نظارتی، یکی شود.

تکلیف حقوق مسئولان ناظر فنی در واحدهای تولید خورام دام و طیور مشخص شود

موافق قدیری خواستار مشخص شدن تکلیف پرداخت حقوق مسئولان ناظر فنی در واحدهای تولید خوراک دام و طیور توسط سازمان دامپزشکی شد.

وی گفت: سازمان دامپزشکی با پی گیری نسبت به تامین بودجه برای پرداخت حقوق مسئولان ناظر فنی واحدهای تولید خوراک دام و طیور از طریق مجلس شورای اسلامی برای سال آینده اقدام کند.

وی افزود: حقوق مسئولان ناظر فنی در واحدهای تولید خوراک دام و طیور توسط انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان تامین و پرداخت می شود.

به گفته موافق قدیری بیش از دو سال قبل حدود 1500 میلیارد ریال اعتبار توسط سازمان دامپزشکی پیش بینی شده بود.

رئیس انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان ایران افزود: در کشور 572 کارخانه تولید خوراک دام و طیور با ظرفیت 18.5 میلیون تن وجود دارد که 462 کارخانه عضو این انجمن هستند.

پذیرش نماینده صنعت خوراک دام و طیور در شورای گفت و گوی استانی

وی با بیان این که صنعت خوراک دام و طیور و آبزیان، صنعت راهبردی محسوب می شود گفت: پیشنهاد می شود در شورای گفت و گوی استانی، نماینده ای از این صنعت پذیرش شود.

وی افزود: حضور نماینده ای از صنعت خوراک دام و طیور در شورای گفت و گوی استانی به طور قطع می تواند به خوبی مسائل و مشکلات فعالان این صنعت را طرح و شرایط بهتری را برای حمایت از این قشر فراهم کند.

خرید مرغ در زمره خرید تضمینی دولت قرار گیرد

عضو هیات رئیسه انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان ایران گفت: خرید محصول صنعت طیور از جمله مرغ تولیدی در کشور همانند ذرت و گندم در زمره خرید تضمینی دولت قرار گیرد.

صفدر پیرمرادی افزود: بر اساس پیش بینی ها سالانه بین 100 تا 150 هزار تن گوشت توسط شرکت پشتیبانی امور دام از تولیدکننده در کشور جمع آوری می شود و جنبه صادرات ندارد و بعد هم فروش آن به کیلویی 30 تا 35 هزار ریال کاهش می یابد.

وی همچنین خواستار حذف دریافت 9 درصدی ارزش افزوده از تولیدکنندگان خوراک دام و طیور و پی گیری اصلاح بیمه تامین اجتماعی جزیی از بخش کشاورزی شد.

16 هزار تن صادرات خوراک دام و طیور از گلستان

مدیرکل دامپزشکی گلستان از صادرات 16 هزار تن خوراک دام و طیور از این استان از ابتدای سال جاری تاکنون به خارج از کشور خبر داد و ابراز امیدواری کرد که این رقم تا پایان سال به بیش از صادرات سال قبل برسد.

محمدرضا وفایی گفت: سال قبل صادرات خوراک دام و طیور از طریق فعالیت 29 کارخانه در استان 30 هزار تن بوده است.

وی افزود: علت کاهش صادرات خوراک دام و طیور از گلستان در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل، وجود بیماری آنفلوآنزای مرغی بوده اما خوشبختانه در این استان موردی از آن مشاهده نشده است.

وی همچنین از اجرای طرح پایلوت سایت یکپارچه قرنطینه در استان خبر داد و گفت: این طرح از هفته آینده به طور رسمی به اجرا در می آید.

وی افزود: کنترل بیش از گذشته حمل دام و طیور و فرآورده های خام دامی از استان از جمله مزایای اجرای طرح مزبور است.

به گفته وی اکنون هزار و 400 دستگاه کامیون و کامیونت در استان دارای مجوز حمل دام و طیور زنده و فرآورده های خام هستند.

رئیس سازمان جهادکشاورزی گلستان نیز با تشریح صنعت دام و طیور استان گفت: اکنون یک میلیون و 700 هزار راس دام سبک و 300 هزار راس دام سنگین وجود دارد و ظرفیت جوجه ریزی واحدهای مرغداری به 12 میلیون قطعه در ماه می رسد.

مختار مهاجر افزود: در این استان برای تغذیه دام سبک (کنستانتره) به مدت 90 روز حدود 200 هزار تن، دام سنگین به مدت 250 روز حدود 250 هزار تن و 870 واحد جوجه ریزی حدود 7.5 میلیون قطعه جوجه 450 هزار تن خوراک در ماه نیاز است.

وی با اشاره به این که برای تغذیه دام و طیور در استان نیاز مبرم به تشکیل گروه کارشناسی است گفت: باید به این مهم توجه و از ظرفیت کارخانه های تولید خورام دام و طیور در استان استفاده شود.

وی کمبود نقدینگی نزد تولیدکننده و بالا بودن قیمت تمام شده تولید مرغ را از مشکلات صنعت خوراک دام و طیور در استان برشمرد و خواستار چاره اندیشی برای رفع آن شد.

وی همچنین راه اندازی صندوق حمایت از کارخانه های تولید خوراک دام و طیور را در رفع مسائل و مشکلات فعالان این صنعت بسیار ضروری دانست و افزود: سازمان جهادکشاورزی در این استان آمادگی دارد که از راه اندازی این صندوق حمایت کند.

وی خواستار مشخص شدن سهم استانی در گلستان برای راه اندازی صندوق حمایت از کارخانه های تولید خوراک دام و طیور در این استان شد.

در این نشست که کارشناسان و مدیرکل دستگاه های مرتبط و صاحبان واحدهای تولیدکننده خوراک دام و طیور گلستان شرکت داشتند، افزایش کیفیت خوراک دام و طیور مطابق با استانداردها، رعایت کلیه الزامات بهداشتی با رفع مشکل ناظران فنی، اصلاح پرداخت نظام سبز، حمایت قاطع از صندوق حمایت کشور، پی گیری اصلاح بیمه تامین اجتماعی جزیی از بخش کشاورزی و رفع موازی کاری بین دستگاه ها پیشنهاد شد که قرار شد توسط سازمان جهادکشاورزی استان پی گیری شود.

استان گلستان واقع در شمال کشور و از قطب های مهم دامپروری به شمار می رود.

 

 

نظر شما
ادامه