کد خبر: ۲۴۴۷۲

مدیرکل دفتر حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست گفت: اکنون دو درخواست برای انتقال ببر سیبری به این سازمان ارسال شده که در حال بررسی بهترین شرایط برای انتقال هستیم البته این کار منوط به دریافت نامه کتبی سالم بودن حیوان از سازمان دامپزشکی است.

به گزارش حکیم مهر به نقل از ایرنا، «دکتر مجید خرازیان مقدم» افزود: سازمان دامپزشکی بعد از اولین آزمایش از ببر سیبری در صورتجلسه ای اعلام کرد که حیوان سالم است، اما هنوز نامه ای کتبی در این زمینه به سازمان محیط زیست ارسال نکرده است.

وی با بیان اینکه صورتجلسه سالم بودن حیوان در اختیار سازمان محیط زیست قرار دارد تاکید کرد: سازمان دامپزشکی در آن صورتجلسه از سازمان محیط زیست خواسته ببر را منتقل کنیم، اما سازمان محیط زیست نمی تواند فقط صرف داشتن صورتجلسه برای انتقال ببر اقدام کند بلکه باید نامه ای کتبی به پیوست آن برای سازمان محیط زیست ارسال شود که از ابتدای صبح امروز در حال پیگیری آن هستیم.

خرازیان مقدم افزود: ببر سیبری برای ما گونه ای ارزشمند است و حالا که قرار است بعد از 5 سال از اسارت خارج شود بنابراین تمام تلاش خود را به کار می بندیم تا بهترین شرایط و استانداردهای لازم در مکان جدید نگهداری حیوان فراهم شود.

وی گفت: تاکنون دو درخواست از مراکز مجاز نگهداری حیوانات برای دریافت ببر سیبری به سازمان ارسال شده که قطعا حیوان را به بهترین مکان منتقل خواهیم کرد و کار انتقال بعد از دریافت نامه کتبی از سازمان دامپزشکی در مدت دو تا سه روز انجام می شود.

مدیرکل دفتر حیات وحش و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست افزود: همچنین در نظر داریم بعد از انتقال هر 10 روز یکبار کارشناسان سازمان محیط زیست از شرایط نگهداری ببر بازدید کنند و به جایی که قرار است حیوان منتقل شود توافق نامه ای چند بندی با طرف مقابل تنظیم خواهیم کرد.

وی تاکید کرد: البته به هرجایی که حیوان را تحویل دهیم ابتدا یکسال به صورت امانت خواهد بود تا شرایط نگهداری حیوان به طور کامل از طرف سازمان محیط زیست تایید شود زیرا این ببر گونه ای بسیار ارزشمند است.

خرازیان مقدم گفت: اولین آزمایش از ببر سیبری نشان داد که حیوان سالم است و این همان حدسی است که سازمان محیط زیست در تمام این سالها عنوان کرده بود که خوشبختانه سازمان دامپزشکی هم به این نتیجه رسید از این رو دامپزشکی معتقد است دیگر نیازی به انجام آزمایش های پی در پی دیگر نیست بنابراین به محض دریافت نامه کتبی در کمترین زمان ممکن حیوان منتقل می شود، البته در زمان انتقال یک سری آزمایش ها بر روی حیوان انجام می شود اما نه در راستای بیمار بودن زیرا تشخیص داده اند که سالم است.

وی تاکید کرد: حالا که قرار است ببر بعد از 5 سال از اسارت خارج شود قطعا آنرا به هر جایی نمی دهیم و درخواست های انتقال را با دقت زیاد مورد بررسی قرار خواهیم داد، زیرا برای این حیوان سر و دست می شکنند.

5 سال پیش دو قلاده ببر از سیبری وارد ایران شد که در چند ماه اول ببر نر بر اثر بیماری مشمشه تلف شد و ببر ماده نیز مشکوک به این بیماری اعلام شد و بر این اساس از آن زمان تا به امروز ببر ماده در قرنطینه ای در باغ وحش ارم به سر می برد.

سازمان محیط زیست برای تعیین تکلیف این گونه ارزشمند بسیار تلاش کرد و در نهایت سازمان دامپزشکی در معدوم کردن منصرف شد و قبول کرد تا از حیوان نمونه گیری کند و نتیجه را برای تعیین تکلیف به سازمان محیط زیست ارسال کند اما در جلسه ای که مسوولان دو سازمان داشتند، نمایندگان دامپزشکی درخواست کردند ببر از باغ وحش ارم منتقل شود و خونگیری در مکان جدید انجام شود.

بر این اساس سازمان محیط زیست منطقه ای به نام باراجین در قزوین را معرفی کرد که مورد موافقت سازمان دامپزشکی قرار نگرفت بعد از آن سمسکنده در منطقه حفاظت شده میانکاله در استان مازندران را معرفی کرد که مورد موافقت سازمان دامپزشکی قرار گرفت اما به دلیل یک سری ملاحظات از سوی مدیر کل محیط زیست استان مازندران این انتقال صورت نگرفت که این مساله موجب بروز برخی مشکلات میان دو سازمان محیط زیست و دامپزشکی شده بود که خوشبختانه این مساله برطرف و اکنون سازمان دامپزشکی با خونگیری در محل کنونی موافقت کرده است و یک مرحله خونگیری نیز انجام شده است.

بر این اساس اولین مرحله خونگیری از حیوان 27 آبان با حضور نمایندگانی از سازمان دامپزشکی، محیط زیست، وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران و باغ وحش ارم از ببر سیبری انجام شد و خوشبختانه نتیجه منفی بود یعنی ببر سالم است.

قرار بود بعد از اولین مرحله خونگیری سه مرحله دیگر یعنی 21، 90 و 180 روز بعد از اولین آزمایش نیز نمونه گیری شود که بعد از اعلام نتیجه سالم بودن حیوان دیگر قرار نیست این آزمایش ها انجام شود.

 

خبر مرتبط:

منتظر دستور کتبی سازمان محیط زیست برای خروج ببر سیبری از قرنطینه و انتقال آن به باغ‌وحش تهران هستیم

از نظر سازمان دامپزشکی، ببر سیبری سالم است و نیازی به تکرار آزمایش مشمشه روی این حیوان نیست

نتیجه آزمایش اولین نمونه خون ببر سیبری از نظر ابتلا به مشمشه منفی اعلام شد

انجام اولین نوبت نمونه‌گیری خون از ببر سیبری در باغ وحش ارم

سرانجام سازمان دامپزشکی با خونگیری از ببر سیبری در باغ وحش ارم موافقت کرد

خبرگزاری فارس: اعمال فشار سازمان محیط زیست برای مختومه کردن پرونده ببر سیبری از طریق برکناری دکتر جهان‌پیما

مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی سازمان دامپزشکی: مسئولان سازمان محیط زیست بر توافق خود با سازمان دامپزشکی و وزارت بهداشت پایبند باشند

سازمان محیط زیست: تنها راه حل خروج ببر سیبری از قرنطینه، موافقت سازمان دامپزشکی با خونگیری از این حیوان است

مجلس خواستار رسیدگی ابتکار به پرونده ببر سیبری شد/ نامه فراکسیون محیط زیست به سازمان محیط زیست

انتقاد شدید سه دامپزشک از عملکرد سازمان حفاظت محیط زیست در مورد ببر سیبری

یادداشت اینستاگرامی رئیس سازمان حفاظت محیط زیست درباره ببر سیبری

ماجرای ببر سیبری به مجلس کشیده شد!

اداره کل محیط زیست مازندران با انتقال ببر سیبری به سمسکنده ساری مخالفت کرد/ آوارگی حیوان نگون‌بخت ادامه دارد!

همواره درخواست سازمان محیط‌ زیست انجام آزمایشات مجدد برای اطمینان از وضعیت سلامتی ببر سیبری بوده است

دکتر ایمان معماریان: ببر سیبری کاملاً سالم است و نشانه بیماری ندارد!

انتقاد یک فعال حقوق حیوانات از عملکرد سازمان حفاظت محیط زیست در رابطه با ببر سیبری

مدیرکل حفاظت محیط‌ زیست مازندران: نگهداری ببر سیبری کار بیهوده‌ای است!

نایب رئیس جامعه دامپزشکان ایران: ببر سیبری باید معدوم شود/ وقتی سازمان بهداشت جهانی حکم می‌دهد، حق نداریم معطل کنیم

تخصیص سالانه 100 میلیون تومان برای نگهداری از ببر سیبری

تایید مکان قرنطینه ببر سیبری/ هزینه تغذیه این گربه‌سان ماهانه چهار میلیون تومان

دکتر جهان‌پیما از تایید «سمسکنده ساری» به عنوان اقامتگاه دائمی ببر سیبری توسط سازمان دامپزشکی خبر داد

کارشناسان سازمان دامپزشکی به زودی از محل جدید قرنطینه ببر سیبری بازدید می‌کنند

سازمان محیط زیست «باشگل قزوین» را به عنوان اقامتگاه دائمی ببر سیبری تایید نمی‌کند

سازمان دامپزشکی «باشگل قزوین» را به عنوان اقامتگاه دائمی ببر سیبری تایید کرد

مکان جدید قرنطینه ببر سیبری هفته آینده آماده بازدید است

برچسب ها: ببر سیبری،
نظر شما
ادامه