کد خبر: ۲۸۴۰۹
رویکرد جهادکشاورزی به صنعت بوقلمون ملی و دور از انحصار است

در چند سال گذشته صنعت بوقلمون کشور برای تامین جوجه و تخم نطفه دار به سه کشور آلمان، فرانسه و انگلیس وابسته بوده است. با درگیری این کشورها به بیماری آنفلوآنزا حاد پرندگان صنعت بوقلمون در تامین این نهاده های اساسی با مشکل مواجه شده است.

به گزارش حکیم مهر به نقل از ITPNews ، پیشنهادات ارائه شده از سوی شرکت تعاونی پرورش دهندگان بوقلمون کشور به سازمان دامپزشکی، در خصوص رفع مشکلات به وجود آمده، معرفی کشور جایگزین برای واردات جوجه یکروزه و تخم نطفه دار و لغو ممنوعیت واردات جوجه یکروزه از کشور از آلمان بوده است.

همچنین تولیدکنندگان صنعت بوقلمون معتقد هستند با وجود اینکه رویکرد جدید وزارت جهاد کشاورزی و دفتر طیور معاونت امور دام جلوگیری از هر گونه انحصار می باشد، اما با شرایطی که اکنون به دلیل شیوع بیماری در کشورهای تامین کننده جوجه یکروزه و تخم نطفه دار به وجود آمده صنعت را ناخواسته به سمت انحصار سوق داده است.

«دکتر فرشاد زین العابدین طهرانی» مدیر کل دفتر بهداشت و مبارزه با بیماری های طیور و زنبور عسل و کرم ابریشم سازمان دامپزشکی، در گفتگو با خبرنگار ITPNews، در پاسخ به مسائل و مشکلات مطرح شده از سوی تولیدکنندگان صنعت بوقلمون، بیان داشت: در حال حاضر صنعت بوقلمون کشور بیش از 20 هزار تن گوشت تولید می کند و با همین مقدار تولید نیز جایگاه خود را در صنعت طیور پیدا کرده است.

وی ادامه داد: جوجه یکروزه و تخم نطفه دار این صنعت از سه کشور انگلستان، آلمان و فرانسه تامین می شد که به دلیل شیوع بیماری در اروپا هم اکنون فقط از کشور انگلستان وارد می شود.

طهرانی افزود: به دلیل آلودگی محدود کشور آلمان، سازمان دامپزشکی اجازه واردات تخم نطفه دار از این کشور را داده است اما این کشور صادر کننده اصرار به صدور جوجه یکروزه به ایران دارد که با توجه به شرایط آلودگی، این امر به صلاح صنعت طیور نیست.

مدیر کل دفتر بهداشت و مبارزه با بیماری های طیور بیان داشت: شرایط پیش آمده دوره کوتاه و گذرا می باشد تا کشورهای صادر کننده به ایران از آلودگی پاک شده و این پاکی به تائید سازمان های بهداشت جهانی برسد.

طهرانی مشکل اصلی صنعت بوقلمون کشور را ضعف مدیریتی دانست و گفت: مشکل اصلی این صنعت در مدیریت آن می باشد که موجب می شود صنعت بوقلمون با کوچکترین معضل دچار تنش شده و تولید آن به خطر بیفتد، این مشکل باید ریشه ای حل شود.

وی در پاسخ به این سوال که؛ چرا کشور جایگزینی برای مواقع بحران مشخص نمی شود؟ بیان داشت: هم اکنون مراحل اداری این کار در حال انجام است تا کشور اسلواکی را به عنوان جایگزین در شرایط بحران در نظر داشته باشیم اما این اتفاق نیازمند بازدید های میدانی می باشد که دارای روند زمان بر است.

طهرانی تصریح کرد: سیاست و هدف اصلی سازمان دامپزشکی فعال نمودن مزارع بوقلمون مادر در کشور می باشد و در همین راستا تاکنون 4 مزرعه در خراسان، گیلان و اصفهان آماده آغاز به فعالیت می باشند همچنین مزرعه گیلان در اسفند ماه جوجه ریزی خواهد داشت.

وی ادعای وجود هرگونه انحصار در صنعت بوقلمون را رد کرد و گفت: هر ادعایی باید با ارائه مستندات باشد در غیر این صورت آنچه مطرح می شود نوعی مخالفت با تولیدکنندگان دیگر و با غرض شخصی برداشت خواهد شد.

به گفته مدیر کل دفتر بهداشت و مبارزه با بیماری های طیور نگاه سازمان دامپزشکی ملی است و تفاوتی بین صنعت بوقلمون و سایر ماکیان وجود ندارد و آنچه اهمیت دارد این است که هر محصولی که از سایر کشورها وارد می شود از سطح و کلاس بالای بهداشتی برخوردار باشد.

وی اظهار داشت: تصمیم برای واردات نهاده ها فردی نیست برای این امرستادی وجود دارد که متشکل از نمایندگان موسسه رازی، دانشکده دامپزشکی، تشکل ها و سازمان دامپزشکی می باشد که با طرح موضوع به بررسی وضعیت متناسب با نیاز و نوع کالا و شرایط بهداشتی کشور مبدا پرداخته و تصمیم گیری می شود و سپس دفتر طیور آن را اجرا می کند.

طهرانی تاکید کرد: با راه اندازی این چهار مزرعه بوقلمون مادر در کشور عملا نیازی به واردات جوجه یکروزه و تخم نطفه دار تا یکسال آینده نخواهیم داشت و اضافه نمودن کشورهای صادر کننده ممکن است باعث ایجاد خطر و هزینه های زیاد برای تولیدکننده گان همراه باشد.
 
 
نظر شما
ادامه