رئیس هیئت مدیره شرکت تعاونی کشاورزی و دامداران بهبهان گفت: هنوز دامداران استان از تبعات سوء تلفات سنگین ناشی از بیماری تب سه روزه در تابستان کمر راست نکرده بودند که دچار تلفات سنگین دام ناشی از شیوع سویه جدید بیماری ویروسی تب برفکی شدند.
به گزارش حکیم مهر به نقل از ایسنا، «غلامحسین رنجبرها»، اظهار کرد: این بیماری به دامهای سبک و سنگین در منطقه بهبهان و امیدیه آسیب زده و ضمن سقط جنین، تأخیر در باروری، کاهش تولید شیر، کاهش وزن دام گوشتی، موجب تلفات سنگین در دامداریهای صنعتی و سنتی جنب روستاها شده است.
وی افزود: سویه جدید تب برفکی وارداتی است و از رهگذر واردات دام زنده است که به علت نبود فیلترهای قوی شامل قرنطینهها و کشتارگاههای مرزی به راحتی با ورود به ایران خسارت جبران ناپذیری به سرمایه ملی یعنی صنعت دام، تحمیل کرده است.
رنجبرها تصریح کرد: چون این بیماری ویروسی و اپیدمی است، دامپزشکی الزاما میبایست کل گله دامی کشور را واکسینه میکرد اما دامپزشکی اعلام کرده که فقط 18 میلیون دام ایران را در شش ماه اخیر واکسینه تب برفکی چند سویه کرده است.
وی عنوان کرد: بنابراین الزاما باید دامهایی که واکسینه نشده و تلفات دادهاند و نیز دامهایی که به رغم واکسینه شدن به صورت خفیف درگیر بیماری شده و متحمل تلفات و خسارات شدهاند، مشمول دریافت خسارت شوند .
رنجبرها گفت: چرا دولت نسبت به سرنوشت تولید و تولیدکننده تا این حد بی تفاوت است؟ دامداران اعم از صنعتی و سنتی و مولد شیر و یا مولد گوشت همگی در چند سال گذشته و بویژه در سال 1394 در سراشیبی سقوط و زیاندهی شدید غوطه ور شدند.
وی ادامه داد: بهره بانکی 21 درصد به بالا، قطع یارانه دام، نرخ شیر پایین تر از حتی نرخ مصوب ستاد تنظیم بازار، کاهش نرخ گوشت و بهای تصاعدی دارو و واکسنها، دامداران خوزستان را درمانده کرده است که در آیندهای نزدیک دسته جمعی به خیل بیکاران بدهکار خواهند پیوست.