محصول ارگانیک بخشی از تولیدات کشاورزی است که در شرایط طبیعی و بدون استفاده از سموم و مواد شیمیایی تولید و سهم آنها در سبد غذایی خانوار در دنیا روز به روز بیشتر می شود.
به گزارش حکیم مهر به نقل از ایرنا، مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی اظهار داشت: با توجه به مزایای تولید مرغ بدون آنتی بیوتیک، تولید این محصول از سال 1390 با نظارت کارشناسان دامپزشکی استان آغاز شد و با اقدام ها و حمایت های انجام شده ظرفیت تولید این محصول در سال جاری به حدود 250 تن افزایش یافته است.
«دکتر محسن شانقی» افزود: با رفع موانع موجود و نهادینه شدن فرهنگ مصرف، ظرفیت های ساختاری و مدیریتی افزایش تولید این محصول در استان مرکزی وجود دارد.
وی با یادآوری سیاست های راهبردی دولت درخصوص حمایت از تولیدات سالم و ارگانیک افزود: نیاز است مسئولان با اقدام های حمایتی شامل تخصیص تسهیلات به مرغداران متقاضی برای بهینه سازی واحدهای مرغداری و تخصیص یارانه های تولید (سود کم تسهیلات، پرداخت مستقیم یارانه) به تولیدکنندگان، زمینه افزایش تولید این محصولات سالم را در استان افزایش دهند.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی، بازاریابی را از مهمترین مشکل ها و دغدغه های مرغداران عنوان کرد و ادامه داد: تضمین خرید مرغ تولیدی بدون آنتی بیوتیک از طریق نهادهای مسئول کنترل بازار، ایجاد انجمن تولیدکنندگان مرغ گوشتی بدون مصرف آنتی بیوتیک در استان، اختصاص امکانات و همکاری لازم رسانه ها برای فرهنگ سازی در ترویج تولید و مصرف این محصول ضروری است.
شانقی تولید مرغ بدون آنتی بیوتیک را از مهمترین برنامه ها و سیاست های سازمان دامپزشکی برای بهبود کیفیت فرآورده های خام دامی و تولید غذای سالم در راستای تامین امنیت مواد غذایی عنوان کرد.
وی ادامه داد: در طول دوره پرورش 43 تا 45 روزه مرغ بدون آنتی بیوتیک از هیچ نوع آنتی بیوتیک به صورت تزریقی، آشامیدنی یا خوراکی استفاده نمی شود.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی خاطرنشان کرد: با اطمینان از نبود باقی مانده آنتی بیوتیک در گوشت مرغ، آب و دان مصرفی با آزمایش های لازم، اجازه استفاده از عنوان تولید مرغ بدون مصرف آنتی بیوتیک با نام مرغ سبز به مرغدار داده می شود.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی بیان کرد: استفاده از فناوری های روز دنیا در پرورش، ساختار مناسب واحدهای مرغداری، رعایت شرایط بهداشتی و قرنطینه ای، مدیریت هوشمند و به موقع در واحد، استفاده از نهاده های سالم با نظارت دامپزشکی از مهمترین عوامل جلوگیری و پیشگیری از بروز بیماری و عدم استفاده از آنتی بیوتیک در تولید مرغ سبز است.
شانقی جلوگیری از ایجاد مقاومت آنتی بیوتیکی در طیور و انسان، کاهش طول دوره پرورش، افزایش کیفیت گوشت (طعم و مزه)، افزایش تعداد دوره پرورش در طول سال، افزایش تعداد جوجه ریزی در واحد، جلوگیری از بیماری های طیور و افزایش درآمد ملی و صادرات را ازمهمترین مزایای پرورش مرغ فاقد آنتی بیوتیک عنوان کرد.
وی بیان کرد: در صورت مشارکت مرغداران در گسترش تولید مرغ بدون آنتی بیوتیک، نه تنها منافع اقتصادی مرغداران تامین می شود، بلکه مصرف کنندگان نیز از این محصولات استقبال می کنند.
شانقی گفت: مرغ بدون آنتی بیوتیک برای ارتقای کیفیت محصول تولیدی و اطمینان کامل از نبود آنتی بیوتیک در گوشت مرغ تولید می شود و به معنای این نیست که سایر مرغ های تولیدی از نظر سلامت دچار مشکل هستند.
وی ادامه داد: بررسی های آزمایشگاهی و نمونه برداری های انجام شده از مرغ های گوشتی قبل از کشتار نشان داده میزان باقیمانده آنتی بیوتیک در مرغ های تولیدی استان خارج از فرآیند بدون آنتی بیوتیک، کمتر از حد مجاز است و برای سلامت مصرف کنندگان ضرری ندارد.