حکیم مهر - «دکتر عباس عباسی» مدیرکل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور در گفتگویی که در وب سایت رسمی این سازمان منتشر شده است، اظهار داشته است که 95 درصد مرغ های تولید شده در کشور بدون مخاطره بوده و قابلیت مصرف دارند.
از این گفتگو می توان چنین نتیجه گرفت که 5 درصد مرغ های عرضه شده در بازار، دارای مخاطره و غیرقابل مصرف هستند. با توجه به اینکه تولید سالانه گوشت مرغ در کشور نزدیک به 2 میلیون تن برآورد می شود، می توان چنین نتیجه گرفت که سالانه 100 هزار تن گوشت مرغ خطرناک و غیرقابل مصرف توسط مردم مصرف می گردد!
البته احتمالاً منظور مدیرکل محترم دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور بالا بودن باقیمانده های آنتی بیوتیکی در 5 درصد از گوشت مرغ تولیدی بوده است، ولی بیان این موضوع با چنین ادبیاتی (95% بدون مخاطره و قابل مصرف) از سوی یک مقام رسمی، خود می تواند موجب افزایش نگرانی در جامعه گردد؛ ضمن اینکه مصرف 100 هزار تن گوشت مرغ غیرقابل مصرف توسط مردم به هیچ عنوان دفاع از عملکرد سازمان دامپزشکی محسوب نمی شود.
متن کامل این گفتگو را می توانید در زیر مطالعه فرمایید:
95 درصد مرغ ها بدون مخاطره هستند
مدیرکل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی در خصوص برنامه های این سازمان اظهار کرد: در 5 سال اخیر برنامه های غربالگری پایش باقیمانده های دارویی و سموم انجام شده است. نتایج این غربالگری ها نشان می دهد 95 درصد مرغ ها بدون مخاطره بوده و جای نگرانی وجود ندارد.
به گزارش روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور «دکتر عباس عباسی» مدیرکل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی افزود: پایش باقیمانده های سموم و دارو در مرغ، تخم مرغ، شیر و ماهی قزل آلا در اولویت برنامه های امسال سازمان دامپزشکی قرار دارند .
وی ادامه داد: در سال ۹۴ سازمان دامپزشکی ۶ پروژه در برنامه جامع تعریف کرده بود اما به دلیل فراهم نبودن امکانات لجستیکی، تنها در محصول عسل پایش ها انجام شد. بر اساس این پایش عسل های تولید شده بدون باقیمانده دارویی (در حد مجاز) هستند و مخاطره ای برای مصرف کننده ندارند .
مدیرکل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی، با اشاره به شایعات درباره مصرف هورمون در مرغ تصریح کرد: مصرف هورمون در هیچ جای دنیا انجام نمی شود و از نظر قیمت و تهیه و مصرف در جیره طیور، توجیه اقتصادی ندارد .
دکتر عباسی در خصوص مصرف آنتی بیوتک در مرغ، اظهار کرد: در برنامه پایش باقیمانده های دارویی و سموم که امسال در دست انجام است، تمامی موارد باقیمانده های دارویی مانند آنتی بیوتیک ها حتی از نوع مجاز و غیر مجاز آن بررسی و نتایج آن به رسانه ها و مردم اطلاع رسانی می شود .