کد خبر: ۳۱۱۸۳
تعداد نظرات: ۱۰ نظر
رئیس سازمان تعزیرات حکومتی خبر داد:
«علیرضا جمشیدی» افزود: یک کارخانه سرم‌سازی تاریخ سرم‌های خود را که در حال عبور از زمان انقضا بود با تعویض برچسب عوض می‌کند؛ شاید نتوانم بگویم این یک جنایت است، ولی به واقع یک تخلف بزرگ است ...
 
 

حکیم مهر - رئیس سازمان تعزیرات حکومتی با انتقاد از یک کارخانه سرم‌سازی که تاریخ انقضای سرم‌هایش با برچسب‌گذاری جدید عوض کرده بود، به برخی از مصادیق جرم‌زدایی در حوزه پزشکی پرداخت و گفت: این درست نیست که تخلف پزشکان در دادگاه انقلاب بررسی شود.

به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری تسنیم، «علیرضا جمشیدی» در سمینار جامع پیشگیری از خطاهای پزشکی که با حضور وزیر دادگستری، رئیس سازمان نظام پزشکی، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس و برخی از اساتید از جمله جراح حضرت امام برگزار شد، اظهار داشت: بنده که هم‌اکنون اینجا خدمت شما پزشکان هستم خود بیمار دکتر فاضل هستم و در این سمینار می‌خواهم یک مدل جدید در برخورد با تخلفات علی‌الخصوص در حوزه سلامت مطرح کنم و درخواست دارم به صورت اساسی این پیشنهاد من را نقد کنند.

وی ادامه داد: جرم با تخلف متفاوت است، تخلف کوچکتر از جرم به حساب می‌آید و باید این دو مقوله با هم تفکیک شود که در کشور ما اینگونه نیست در حالی که در حال حاضر جرم باید قوه قضائیه را بپردازد و پرداختن به تخلفات باید توسط سندیکاها و صنوف از جمله سازمان نظام پزشکی صورت پذیرد.

رئیس سازمان تعزیرات حکومتی تصریح کرد: امروزه در دنیا فقط یک نظام رسمی به جرم و تخلف نمی‌پردازد بلکه نظام‌های اجتماعی و سندیکاها و صنوف در کنار دولت نقش ایفا می‌کنند به خصوص در بخش‌های تخصصی از جمله پزشکی، بنابراین مقولاتی مانند حبس پزشکان اصلا مفهومی ندارد و باید این جرم‌ها جایگزین نیز برای آن قائل شد.

جمشیدی با تاکید بر اینکه پیشگیری مقدم بر برخورد است، نسبت به حذف دادسراها در برخورد با تخلفات پزشکی تاکید کرد و گفت: رسیدگی به تخلفات پزشکی باید توسط صنوفی مانند دادگاه پزشکی صورت پذیرد البته آنها نیز باید نقش خود را پررنگ‌تر کنند. براین اساس باید در کاهش خطاهای پزشکی فرایندها و استانداردهای تجهیزات پزشکی، مجوزها، در راستای پیشگیری از خطا اصلاح شود تا خطاها به حداقل برسد.

وی ادامه داد: مثلا آموزش که یک مقوله دانشی و مهارتی است در کشور ما در اوج قرار دارد اما در بحث بینشی مشکل وجود دارد زیرا آموزش فقط سخنرانی نیست، به طور مثال ما باید از پزشکان بزرگمان فیلم تهیه می‌کردیم و آن را به دانشجویان پزشکی نمایش می‌دادیم. تا صداقت پزشکی 100 برابر برای آنها مشخص شود ولی از طرفی می‌بینیم با یک سریال طنز پزشکی ناراحتی‌ها به وجود می‌آید و این در حالی است که قبل از آن از طریق سریال‌سازی الگوهای مناسب پزشکی معرفی نکردیم.

معاون وزیر دادگستری با تشریح برخی از خطاهای پزشکی مانند استنشاق گاز CO2 به جای اکسیژن توسط نوزاد عنوان کرد: این نوع خطاها دیگر در دنیای مهندسی دارویی و پزشکی معنایی ندارد و به راحتی با ساده‌ترین اقدامات مانند رنگ‌آمیزی متفاوت کپسول‌ها می‌توانیم از این خطای پزشکی جلوگیری کرد.

جمشیدی در ادامه با اشاره به یک نوع تخلف دیگر در حوزه سلامت گفت: به طور مثال یک کارخانه سرم‌سازی تاریخ سرم‌های خود را که در حال عبور از زمان انقضا بود با تعویض برچسب عوض می‌کند؛ شاید نتوانم بگویم این یک جنایت است ولی به واقع یک تخلف بزرگ است.

رئیس سازمان تعزیرات حکومتی در ادامه تشریح دیگر تخلفات از جنس سلامت عنوان کرد: چندی پیش 80 فروشگاه فروش مکمل غذایی را بستیم، در حالی که این افراد به جای دکتر داروساز نقش‌آفرینی می‌کردند.

معاون وزیر دادگستری در ادامه عنوان کرد: گاهی خطاهایی پزشکی رخ می‌دهد که نیاز به پاسخ دارد ولی نه از نوع کیفر و زندان بنابراین باید نقش قضایی را به حداقل برسانیم یعنی به سمت جرم‌زدایی پیش رویم زیرا معتقدیم پزشک برای بهبود و درمان افراد آموزش می‌دهد و بسیار نادر است که پزشکی جرم انجام دهد بنابراین جرم‌زدایی در زمینه تخلفات پزشکی بسیار ضرورت دارد.

جمشیدی در ادامه با تاکید بر برخی اقداماتی که باید توسط دولت صورت پذیرد، افزود: مثلا دولت باید در صورت وجود تولید داروهای بی‌کیفیت برخورد کند و یا اگر داروخانه‌ای داروی تاریخ گذشته می‌فروشد برخورد شود بنابراین ما آمادگی خود را به معاون درمان وزارت بهداشت در این مباحث اعلام کردیم.

وی با نقد برخی از قوانین که عمر آن به یک قرن می‌رسد، افزود: متاسفانه هنوز موازی‌کاری‌های بسیاری داریم، مثلاً چرا باید برخی پرونده‌های پزشکی در دادگاه انقلاب رسیدگی شود، اصلاً ماهیت دادگاه انقلاب چیز دیگری است. بنابراین باید به سمتی پیش رویم تا کمیسیون 11 قوی‌تر شود و تشکیلات به سمتی پیش رود که پزشکان در کنار قضات رأی به تخلفات پزشکی بدهند.

رئیس سازمان تعزیرات حکومتی با اشاره به مصادیق برخورد و جریمه با برخی تخلفات پزشکی عنوان کرد: مثلا یک شرکت دارویی خارجی به صورتی یک دارو را تبلیغ کرد که مورد جریمه 390 میلیارد دلاری قرار گرفت بنابراین ما نیز باید به سمت مدرن‌سازی قوانین پیش رویم که خوشبختانه رئیس قوه قضائیه در اقداماتی این مسئله را شروع کردند از جمله توصیه وی به جایگزینی جرایم نقدی و ... به جای حبس برای پزشکان بود، زیرا ما نباید به سمتی پیش رویم که ریسک پزشکی را کاهش دهیم.

جمشیدی در توضیح خطر و هشدار ریسک پزشکی عنوان کرد: مثلا زمانی که می‌خواستند در ایران واکسن فلج اطفال را به کودکان ارائه دهند یک ریسک مطرح شد و آن این بود که امکان دارد در رندم آماری یک کودک جان خود را از دست دهد ولی آن زمان با درایت وزارت بهداشت وقت این تصمیم گرفته شد که اگر در این فرایند واکسن فلج اطفال 20 کودک جان خود را از دست بدهند بهتر از آن است که 10 هزار کودک دچار فلج اطفال شوند که خوشبختانه پس از ارائه این واکسن این ریسک خطر جانی نیز رخ نداد، بنابراین ما نیز نباید با قوانینی در مسیر جرم ریسک فعالیت‌های پزشکی را بالا ببریم تا پزشکان بتوانند در کنار حفظ و رعایت حقوق بیمار با خیالی آسوده به جراحی‌های خود اقدام کنند و از برخورد قهری هراس نداشته باشند.

 
 
انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱۵
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۴ - ۱۳۹۵/۰۵/۲۹
0
4
سلام. شما مطمین باشید هیچ کسی زورش به پزشک ها نمی رسه که بخوان کاری باهاشون بکنن. بر خلاف ما انقدر منسجم و هماهنگ دارای صنف قوی هستن که باید توی خواب ببینیم که تونسته باشن محکومشون کنن. این جامعه طاقت کوچکترین نقد رو ندارن فکر کنید اجازه بدن 4 تا پروندشون هم بخ محکوم شدنشون ختم بشه. با لابی مطمئنا اجازه چنین کاری رو نمیدن.
ماشاله دوستان همیشه به فکر جیب خودشون هستن و تنها چیزی که مهم نیست سلامت جامعه است. حالا فکر کردین تعزیرات میاد چی کار میکنه مثلا طرف رو.اعدام میکنه؟ یک پول گنده طرف رو به نفع خزانه و دولت جریمه میکنه بعد هم میگه بفرمایید پزشک گرامی به کار گذشتتون که در سال میلیاردی درآمد داشتی ادامه بده و خیلی هم خوش آمدی عزیزم.
هر وقت تونستن زیر میزی ها رو که قول داده بودن که جمع می کنند رو جمع کنن اونوقت میتونن این جور تخلف ها رو هم جمع کنن. تنها تفاوتی که این مسائل از قبل ابن وعده وعیها کرده این بوده که قبلش مثلا 400هزار تومان زیر میزی میگرفتن اما الان که خطراتش بیشتر شده براشون زیر 2 میلیون برای یک جراحی ساده هم نمی گیرند.
امیدوارم بتونید کاری بکنید فعلا که سالیان ساله فقط شعار مبارزه داده میشه همچنان تخلفات این چنینی به صورت وسیع صورت میگیره.
کارمند .................
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۷ - ۱۳۹۵/۰۵/۲۹
3
3
خدا وکیلی برسید به داد ..................... این موضوع تغییر لیبل واکسن ها یکی از هزار مشکلات و تخلفات ............ است . سازمان بازرسی . محاسبات و قوه قضایه و.. موظف و مسئولن در پاسخ به تخلفات ......................
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۵۱ - ۱۳۹۵/۰۵/۲۹
2
2
............ لیبل ...........های ..... تاریخ گذشته را عوض کرد صدایش را در نیاوردند ، حکیم عزیز خدمت را تمام کن و بنویس .
مطلع
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۳۰ - ۱۳۹۵/۰۵/۲۹
1
5
با سلام و احترام، در توضیح به خوانندگان محترم شما عرض کنم که از اتقاق ذکر شده در کارخانه سرم سازی فوق یکسال می گذرد و پرونده آن در حال رسیدگی می باشد و رای بدوی صادر گردیده و در مرحله تجدید نظر است. این اتقاق تاسف برانگیز با هدایت ............... در شهر ............ خارج از محوطه آن کارخانه رخ داده و در مراحل ابتدایی آن بوده که ................... با کشف سریع آن مانع از ورود این تقلبات به بازار مصرف شده و به نوعی در نطفه خفه شده که جای تشکر دارد. در کل به استحضار می رساند که این موضوع هیچ ربطی به پرسنل خدوم و متعهد آن کارخانه ندارد . جهت اطلاع اینکه ...................................................... جای بسی تاسف به این افراد نا متعهد.
ناشناس
|
United States of America
|
۰۹:۰۸ - ۱۳۹۵/۰۵/۳۰
3
2
اصلاح شود
تخلف یک کارخانه سرم سازی خیر، تخلف کادر مدیریتی ............................ به منظور جذب منابع مالی بسمت خود و نیز بی اعتباری و ورشکستگی ..................................
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۸ - ۱۳۹۵/۰۵/۳۰
2
4
بياييد در نقد هم منصف باشيم ان مديريتي كه شما نقد مي كنيد ما هم ميشناسيم . يك عده حاضرن بخا طر منافع خود و خصومت هاي شخصي و بركنار شدن از پست ها صنعت يك كشور را را زير سئوال ببرند
پاسخ ها
فرد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۴۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۳۰
عزیزم مدیریتی که نفهمه زیر دستاش دارن تخلف میکنن بدرد مدیریت نمیخوره ......................
بعدشم عوض کردن لیبل صنعت رو زیر سوال میبره نه انتقاد از مدیر یه مجموعه
.............................
ناشناس
| United States of America |
۱۲:۴۷ - ۱۳۹۵/۰۵/۳۰
انصاف تو ، واقعا منصفانه نوشتید؟
نماینده گنجشککان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۲۲ - ۱۳۹۵/۰۵/۳۰
3
3
اگر این تفکر بین کارشناسان یک مجموعه نشر پیدا کند که رئیس بالا دست هر کاری و هر تصمیمی بگیرد باید چشم بسته انجام داد . کار به جایی میرسد که رئیس کارخانه ای با این قدمت به خود اجازه میدهد تخلف و یا جنایتی (عبارت از اشتباه انجام شده نمیکاهد) به این وخامت شکل داده و قدمت واعتبار چند دهه ای کارخانه را زیر سوال ببرد.به امید خدا و با کمک کارشناسان خبره ،با تنبیه متخلفین این مشکل هم مرتفع خواهد شد و کارخانه عزیزمان همچون گذشته در سطح کشور خواهد درخشید .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۱۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۳۰
3
2
لطفا بحت تغییر لیبل ............................ را بنویسید ، نمی نویسید و این وضع ! می شود ، حکیم عزیز یا علی بنویس
نظر شما
ادامه