حکیم مهر - اداره کل استاندارد استان تهران نتیجه مطالعات انجام شده بر روی نمونه های فرآورده های لبنی، کنسرو ماهی تن و فرآورده های ژله ای را اعلام کرد.
به گزارش میزان به نقل از روابط عمومی اداره کل استاندارد استان تهران، نتایج برخی از طرح های کاربردی کارشناسان این اداره کل به شرح زیر است:
وجود روغن های گیاهی (پالم) در یک نمونه از فرآوردههای لبنی
در این طرح تعداد 131 نمونه انواع فراوردههای لبنی از نظر وجود چربی گیاهی (پالم) مورد آزمون قرار گرفت که تنها در یک نمونه چربی گیاهی مشاهده شد. از آنجا که این طرح در سال 92 نیز انجام شده بود، در مقایسه با آن، کاهش چشمگیری (8دهم درصد) در استفاده از چربی گیاهی در فراوردههای لبنی دیده شد.
مغایرت گونه ماهی در 35 درصد از کنسروهای ماهی تن
در این طرح به بررسی احتمال استفاده از سایر ماهیها (بجز گروه تن ماهیها) در تولید کنسرو تن ماهی توسط برخی تولیدکنندگان سودجو پرداخته شد و در نتیجه آن از میان 40 نمونه مورد بررسی، در 14 نمونه مغایرت مشاهده شد و متعاقب آن کنترلهای تکمیلی در دستور کار قرار گرفت.
کم بودن باکتری های پروبیوتیک زنده در 8.5 درصد از فرآورده های لبنی
در این طرح 17 نمونه انواع ماست پروبیوتیک از مراکز عرضه خریداری و جهت آزمون قابلیت زیستی (شمارش باکتریهای پروبیوتیک زنده) مورد بررسی قرار گرفت و از آنجا که باید در این گونه فراوردهها در طول تاریخ انقضایشان دارای 106 باکتری زنده در هر گرم باشند، پس از بررسیها مشخص شد در 9 نمونه میزان باکتریها کمتر از حد مجاز بود؛ متعاقبا اقدامات با تذکرات و رهنمودهای لازم به واحدهای استانی و اداراتکل استانی داده شد.
بالاتر از مقدار مجاز بودن آفلاتوکسین در 26.4 درصد از شیرهای پاستوریزه و فرادما
در این طرح 72 نمونه انواع شیر پاستوریزه و فرادما را از نظر آفلاتوکسین نوع M1 بررسی و در 19 نمونه مغایرت مشاهده شد. بعد از مطرح شدن این مسئله با واحدهای نظارتی مانند دامپزشکی و مسئولین کنترل کیفیت واحدهای تولیدی و پس از انجام پایش دو ماهه که در آن 600 نمونه شیرخام مورد بررسی قرار گرفت، با ردیابی و شناخت عوامل مخل و حذف آن، کیفیت شیر در کلیه واحدهای تولیدی استان تثبیت و بهبود یافت.
حلال گوشت بودن نوع دام مورد استفاده در کلیه فرآوردههای ژلهای
ضمن تشکر، اصلاح شد.