معاون بهداشت، آموزش و توسعه سازمان نظام دامپزشکی کشور فشارهای وارده از سوی کارفرمایان را مهمترین دلیل معطل ماندن اجرای ماده 19 آیین نامه نظارت بهداشتی دانست.
به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی جنوب کرمان، «دکتر امیرعباس جعفری» در همایش روز ملی دامپزشکی که در جیرفت برگزار شد، گفت: صدور پروانههای خدمات دامپزشکی به نظام دامپزشکی کشور محول شده است.
معاون بهداشت، آموزش و توسعه نظام دامپزشکی ادامه داد: بر اساس این قانون، صدور مجوز داروخانهها، درمانگاهها، مراکز مایهکوبی و بیمارستانهای دامپزشکی جمهوری اسلامی ایران بر عهده سازمان نظام دامپزشکی می باشد.
وی افزود: از زمان واگذار شدن مسؤولیت صدور مجوز های بهداشتی مراکز پرورشی دام وطیور به نظام دامپزشکی کشور در 4 سال اخیر بیش از 37 هزار پروانه بهداشتی صادر شده است.
وی از صدور 96 پروانه بهداشتی دامداری در منطقه جنوب استان توسط سازمان نظام دامپزشکی کشور خبر داد و تشریح کرد: با فعال شدن دفتر نظام دامپزشکی در جیرفت و اعضای نظام دامپزشکی و دامداران به صورت مستقل کارها در دفتر جیرفت انجام و از مراجعه به مرکز استان بینیاز شدند.
وی با بیان اینکه آموزش دامپزشکان بخش خصوصی از عمده وظایف این سازمان می باشد عنوان کرد: در دوسال گذشته 5 دوره آموزشی برگزار شده است که حدود 100 نفر از این دوره ها استفاده کردند.
وی با ابراز گلایه از عمل نشدن به قانون قطع ارتباط مالی بین ناظر بهداشتی در مراکز فرآوری مواد خام دامی با کارفرما افزود: در اجرای این آییننامه که در 13 آذر ماه سال 87 به تصویب هیأت وزیران رسیده، با مشکل مواجه هستیم.
معاون بهداشت، آموزش و توسعه سازمان نظام دامپزشکی افزود: بر اساس ماده 19 این آییننامه، سازمان نظام دامپزشکی و سازمان دامپزشکی باید زمینه استقلال ناظران بهداشتی از واحدهای تولیدی به لحاظ مالی را فراهم کنند
وی ادامه داد: نباید ناظر و منظور در یک جا جمع شوند و دامپزشکانی که به عنوان ناظرین بهداشتی فعال هستند نباید حقوق خود را از کارفرمایان دریافت کنند، بنابراین قانونگذار طبق ماده 19 آیین نامه نظارت بهداشتی دامپزشکی موضوع قطع ارتباط مالی را مطرح کرد که تاکنون این مهم عملیاتی نشده است.
جعفری فشارهای وارده از سوی کارفرمایان را مهمترین دلیل معطل ماندن اجرای ماده 19 آیین نامه نظارت بهداشتی دانست.
معاون بهداشتی نظام دامپزشکی کشور اجرای ماده 19 را گامی موثر در راه نظارت کامل بهداشتی بر تولید محصولات و فراوردههای خام دامی دانست.