سازمان دامپزشکی از وجود واکسن تببرفکی به حد کافی در سال جاری خبر داد.
به گزارش حکیم مهر به نقل از ایانا، مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی سازمان دامپزشکی کشور گفت: خوشبختانه در سال جاری، واکسن تببرفکی به اندازه کافی تامین شده است.
«دکتر داریوش جهانپیما» با اشاره به مشکلاتی که سال گذشته در ارتباط با اپیدمی تببرفکی در کشور به وجود آمد، افزود: امسال برای جلوگیری از شیوع این بیماری، تدابیر لازم اندیشیده شده و در حال حاضر فاز دوم واکسیناسیون در پوشش جمعیت دام سنگین به اتمام رسیده است.
جهانپیما عنوان کرد: اکنون از ابتدای ماه جاری (آبان) پوشش جمعیت دام سبک آغاز شده که قرار است ۳۰ میلیون راس گوسفند و بز عشایر، قبل از کوچ واکسینه شوند. این طرح در استانهایی مانند ایلام، خوزستان و چهارمحال و بختیاری پیشرفتهایی داشته و مشکلی از بابت تامین واکسن وجود ندارد.
به گفته وی، ۷ میلیون دز واکسن تببرفکی برای دام سبک در نظر گرفته شده که تمام آنها تولید داخلی بوده و واکسیناسیون برای دام سبک به صورت رایگان از طرف سازمان دامپزشکی اجرا میشود. البته واکسن نیز برای دامدار، هزینهای ندارد.
جهانپیما ادامه داد: اما این موضوع برای دام سنگین که ۴ میلیون راس را تشکیل داده و 4.5 میلیون دز از واکسن برای این منظور در نظر گرفته شده، کمی متفاوت است. زیرا سازمان دامپزشکی به دلیل کمبود بودجه، تنها قادر به تامین هزینه واکسیناسیون است و دامدار صنعتی مجبور است پول واکسن را متقبل شود.
مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی سازمان دامپزشکی کشور، با بیان اینکه تمام واکسن مورد نیاز دام سنگین، وارداتی است، گفت: این مقدار از طرف اتحادیه دامداران ایران و شرکت نهاده های دامی جاهد به کشور وارد شده که خوشبختانه مشکلی از نظر تامین آن وجود ندارد.
جهانپیما در پایان با اشاره به سطح پایین مشارکت دامداران دام سنگین در کشور، تاکید کرد: درخواست ما از دامداران صنعتی این است که همکاری با واکسیناتورها را هرچه بیشتر افزایش داده و در راستای پیشگیری از بیماری تببرفکی همت کنند.