معاون دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور انتشار اخباری مبنی بر اضافه شدن روغن پالم به شیر را نادرست و منجر به کاهش مصرف لبنیات دانست .
به گزارش حکیم مهر به نقل از رادیو گفت و گو، «دکتر فرهمند صالح زاده» گفت: هر ایرانی 19 تا 20 کیلوگرم روغن مصرف می کند و 183 میلیون تن روغن گیاهی در دنیا تولید می شود که 52 میلیون تن آن روغن پالم است.
وی افزود: مالزی 16 میلیون تن روغن پالم تولید و 10 میلیون تن آن را صادر می کند و بیش از پالم، روغن های ترانس مشکل زا هستند.
صالح زاده روغن پالم را دارای مضراتی میان روغن معمولی و روغن ترانس دانست و گفت: مصرف این روغن منجر به شروع به گرفتگی عروق و سکته می شود اما اگر به اندازه مصرف شود و کنترل شده باشد، خیلی نباید نگران باشیم.
وی با اشاره به مصرف درصد کمی از پالم در خوراک دام ها اظهار کرد: این روغن در دستگاه گوارش بدن حیوان فقط تبدیل به انرژی می شود، ولی امکان اضافه شدن روغن پالم به شیر وجود ندارد و این تبلیغات باعث می شود مردم کمتر لبنیات مصرف کنند که عوارض آن خیلی بیشتر از مصرف روغن پالم است.
همچنین باکری، دبیر انجمن صنایع لبنی ایران نیز در این رابطه گفت: دامداری ها بر اساس برنامه امور معاونت وزارت جهاد امسال باید 800 هزار تن تولید شیر خام را افزایش می دادند و تا امروز این برنامه ها را پیش می برند.
وی ادامه داد: کارخانجات بزرگ و متوسط با ظرفیت کامل مشغول تولید هستند و واحدهای کوچک لبنی که نزدیک به 400 واحد هستند نیز مشکلاتی ناشی از رکود اقتصادی دارند.
وی با بیان این مطلب تاکید کرد که این مشکلات ربطی به استفاده از روغن پالم ندارد و افزود: دولت مجبور به خرید تضمینی شیر خام می شود و دامداران تحت فشار قرار می گیرند و عدم توسعه ی مصرف نیز کارخانجات کوچک تحت فشار قرار می گیرند.
من از سال 79 شاهد این کار بودم ولی حیف که دستم به جایی نرسید