کد خبر: ۳۴۷۷۶
 

بسیاری از ما برای جلوگیری از افزایش چاقی، محصولات لبنی کم‌چرب را بر پرچرب، ترجیح می‌دهیم. تحقیقات جدید همچنین از منفعت لبنیات کم‌چرب در جلوگیری از افسردگی خبر می‌دهد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از ایانا، مطالعاتی که روی بیش از یکهزار ژاپنی انجام گرفت، نشان داد کسانی که از شیر یا ماست کم‌چرب به مقدار کافی مصرف می‌کنند، نسبت به افرادی که از این محصولات بهره نمی‌برند، کمتر در معرض افسردگی قرار خواهند گرفت.

افسردگی یکی از شایع‌ترین اختلالات سلامت روان در ایالات متحده آمریکا است. به گفته موسسه ملی بهداشت روان در سال ۲۰۱۵ حدود ۱۶,۱ میلیون نفر در آمریکا حداقل یک دوره افسردگی را در ۱۲ ماه گذشته تجربه کرده‌اند. علائم افسردگی از شخصی به شخص دیگر بسیار متفاوت است. افسرده‌ها ممکن است غمگین شوند، احساس ناامیدی، گناه، درماندگی، خستگی و اختلال در خواب داشته باشند و یا کم‌خلق شوند؛ حتی در حالات شدید، امکان مرگ یا خودکشی در آنها وجود دارد.

پروفسور ریوچی ناگاتومی و تیم همراه او مطالعات زیادی در این زمینه انجام داده‌اند، اما در مطالعه اخیر، آنها به طور ویژه روی تاثیر مصرف لبنیات پرچرب و کم‌چرب در بروز علائم افسردگی به پژوهش پرداخته‌اند. محققان در این آزمایش، از یکهزار و ۱۵۹ ژاپنی در سنین ۱۹ تا ۸۳ سال استفاده کردند که بخش اعظم آنها از بانوان بودند. شرکت‌کنندگان به سوالات مربوط به مصرف لبنیات از پرچرب گرفته تا کم‌چرب در پرسشنامه پاسخ دادند. البته در این آزمایش، تنها در مورد مصرف شیر و ماست پرسش شد و دیگر اقلام لبنی مانند کره، پنیر و غیره کنار گذاشته شدند.

در مجموع، ۲۰ فاکتور برای تشخیص علائم افسردگی در افراد مختلف مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج نشان داد که ۳۱,۲ درصد از مردان و ۳۱.۷ درصد از زنان علائم افسردگی را بروز دادند. در این بررسی مشخص شد افرادی که حداقل هفته‌ای یک تا ۴ بار از شیر یا ماست کم‌چرب استفاده می‌کنند نسبت به آنهایی که این محصولات را از سفره خود حذف کرده‌اند، کمتر علائم افسردگی را بروز می‌دهند. البته در همین راستا هیچ ارتباطی بین مصرف لبنیات پرچرب و گسترش افسردگی در میان مردم، مشاهده نشد.

محققان تصور می‌کنند وجود اسیدآمینه‌ای به نام تریپتوفان در شیر پرچرب، اثر اسیدهای چرب ترانس در این محصولات را از بین برده و در نتیجه جنبه منفی آن را خنثی می‌کند. آنها در پایان تاکید می‌کنند که به مطالعات بیشتری برای تعیین دقیق نحوه مکانیسم‌های ارتباطی بین مصرف لبنیات کم‌چرب و کاهش خطر بروز افسردگی نیاز است.

منبع: medicalnewstoday.com
 
 
نظر شما
ادامه