حکیم مهر- محسن طاهرمیرزایی: مسئله سلامت گوشتهای وارداتی از برزیل، وارد فاز جدیدی شده است. اگرچه پیش از این خبرگزاری تسنیم از قول رئیس کمیسیون بهداشت مجلس، صراحتاً اعلام کرده بود که مستنداتی درزمینهٔ آلودگی این گوشتها به کمیسیون رسیده است، پیگیریهای حکیم مهر اما نتایج دیگری را نشان میدهد.
دیروز کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، جلسهای را با محوریت بررسی پرونده گوشتهای وارداتی از برزیل و با حضور رئیس سازمان دامپزشکی کشور برگزار کرد.
نایبرئیس دوم کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با حکیم مهر، در خصوص برگزاری این جلسه، به دریافت برخی گزارشها مبنی بر آلودگی این گوشتها اشاره کرد و گفت: «این مسئله موجب تشویش افکار عمومی، نگرانی مردم، بیثباتی در بازار و عدم اعتماد شهروندان نسبت به گوشتهای وارداتی شده بود. به همین دلیل ما رئیس سازمان دامپزشکی را بهعنوان تنها مرجع اعلام موضع، ارائه گزارش و مستندات در این زمینه به کمیسیون بهداشت دعوت کردیم.»
دکتر محمدحسین قربانی ادامه داد: «ایشان نیز در جلسه حاضر شده و با ارائه یک گزارش جامع و مبسوط، بحث قرنطینه و نظارت بر این گوشتها را تشریح کرده و درنهایت و با صراحت، ورود هرگونه گوشتهای آلوده به بازار ایران را رد کردند.»
وی افزود: «دکتر خلج در گزارشهای خود ادعا کردند که نظارت سازمان بر این گوشتها جامع و کامل و ما نیز با توجه به اینکه تنها مرجع رسیدگیکننده به این موضوع سازمان دامپزشکی است، گزارشهای ایشان را پذیرفتیم و امیدواریم که این مسئله موجب آرامش جامعه و رفع نگرانیها شود.»
هیچ مستندی به کمیسیون ارائه نشده بود
قربانی در پاسخ به این سؤال که چرا قبلاً رئیس کمیسیون بهداشت ادعا کرده بود که مستنداتی مبنی بر آلودگی گوشتهای برزیلی به کمیسیون بهداشت مجلس ارائهشده است، تصریح کرد: «هیچگونه مستندی مبنی بر آلوده بودن گوشتهای وارداتی به کمیسیون ارائه نشده و فقط زمزمههایی به شکل حرفوحدیث در برخی سایتها و فضاهای مجازی اعلام شده بود. حساسیت کمیسیون بهداشت نیز صرفاً بر همین اساس بود. ما هم به همین دلیل از سازمان دامپزشکی درخواست کردیم که گزارشهایی را ارائه دهند. بنده از همینجا و از تریبون پایگاه خبری حکیم مهر اعلام میکنم که هر کس هر مستندی در این خصوص دارد میتواند مستقیماً به کمیسیون بهداشت ارسال کند.»
وی همچنین در پاسخ به این سؤال که چرا این مسئله در کمیسیون بهداشت و نه در کمیسیون کشاورزی مورد بررسی قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: «محوریت سلامت جامعه کمیسیون بهداشت است، اما این مسئله به این معنا نیست که ارگان دیگری به این حوزه ورود نکند. نه فقط کمیسیون بهداشت بلکه هر نمایندهای بر اساس رسالتی که دارد، میتواند از مراجع اجرایی سؤال کند و با توجه به فضای حاکم، اگر اطلاعاتی داشته باشد، آنها را ارائه دهد.»
ارائه مستندات به کمیسیون، یک شایعه است
نایبرئیس اول کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز در گفتوگو با حکیم مهر، با تأکید بر اینکه رئیس سازمان دامپزشکی با حضور در جلسه کمیسیون بهداشت مجلس، مسئله واردات گوشتهای آلوده از کشور برزیل را قویاً تکذیب کرد، گفت: «هیچگونه مستندی مبنی بر آلودگی این گوشتها به کمیسیون بهداشت مجلس ارائه نشده بود و این مسئله یک شایعه است.»
دکتر سید مرتضی خاتمی ضمن اشاره به حضور دکتر خلج در جلسه دیروز، تصریح کرد: «رئیس سازمان دامپزشکی ماحصل نظرات کارشناسی همه دامپزشکان را به کمیسیون ارائه کرد و این نگرش که کمیسیون ازنظر دامپزشکان استفاده نکرده، بههیچعنوان صحیح نیست.»
وی با بیان اینکه دکتر خلج در خصوص زنجیره واردات، نظارت و حفظ این فراوردهها، توضیحاتی کامل و عملیاتی ارائه کردند، تصریح کرد: «توضیحات ایشان، اعضای کمیسیون بهداشت را قانع کرد.»
خاتمی با یادآوری اینکه برزیل از عمدهترین صادرکنندگان گوشت به نقاط مختلف دنیا و ازجمله ایران است، ادامه داد: «ایران میتواند از 18 کشور دنیا گوشت وارد کند که یکی از آنها برزیل است. برزیل یکی از عمدهترین صادرکنندگان گوشت به ایران است و به همین دلیل آسانترین شایعهای که میتوان در این خصوص ساخت، مربوط به گوشتهای برزیلی است.»
وی در پایان با ضمن اشاره به اهمیت جایگاه دامپزشکی در ارتباط با سلامت انسانها، گفت: «ابعاد کار فقط منحصر به گوشت قرمز نیست. بلکه تلفیقی از دانش و عملیات اجرایی برای سالم رسیدن محصولات به دست مصرفکنندگان است. بنابراین این رشته جایگاه بسیار مهم و حیاتی دارد و با سلامت انسانها گرهخورده است.»