شهرستان ورامین از دیرباز با تولیدات گستردهاش در زمینه دامپروری به عنوان قطب تولید گوشت قرمز در استان تهران محسوب شده به طوری که بسیاری از نیازهای منطقه توسط دامداران ورامینی تأمین می شود،همچنین در زمینه تولید دام علاوه بر تأمین نیازهای داخلی بویژه پایتخت، توانسته است در بازارهای خارجی به موفقیت های بزرگی برسد.
به گزارش حکیم مهر به نقل از تابناک، صبح امروز خبری منتشر شد که نگرانی هایی را در پی داشت: بیش ۱۱۰ راس گوسفند در یک دامداری در روستای « کلاته» ورامین تلف شدند.
«دکتر محمد مقدم»، رییس دامپزشکی شهرستان ورامین، درباره این اتفاق گفت: "مهم ترین موضوع درباره خبر تلف شد گوسفندان در ورامین این است که دامداری مربوطه مجوز و پروانه از سازمان جهاد کشاورزی و یا دامپزشکی نداشته و به صورت غیرقانونی فعال بوده است."
وی ادامه داد: "با توجه به اینکه دام منطقه ورامین یکی از مهم ترین منابع تأمین گوشت استان تهران و حتی خارج از مرزهای ایران است، تمام نهاده ها و منابع تغذیه ای دام ها تحت نظر سازمان دامپزشکی است. اما متأسفانه این دامدار از نهاده های دیگری استفاده کرده است."
مقدم با اشاره به خوراک اشتباه دام های تلف شده افزود: "دامدار گوسفندهای تلف شده از نهاده های غیرمرسوم مانند نان ها کپک زده، سبزیجات نامرغوب، هویج و... استفاده کرده ، و به هیچ عنوان تحت نظارت سازمان دامپزشکی نبوده است."
وی درباره آمار دقیق گوسفند های تلف شده اظهار کرد: "لازم به ذکر است که تعداد گوسفندهای تلف شده 80 رأس بوده، که دامداردر ابتدا به اشتباه 160 رأس اعلام کرد، بعد از شمارش 110 رأس اعلام شد، اما با تلاش های دامپزشکان تعدادی از گوسفندهایی که هنوز تلف نشده بودند به صورت رایگان در حال درمان هستند."
رییس دامپزشکی شهرستان ورامین با اشاره به مسمومیت این دام ها تصریح کرد: "بعد از اعلام خبر اتلاف گوسفندها، ما در محل حاضر شدیم، بعد از کالبد شکافی و بررسی کارشناسان مربوطه به این نتیجه رسیدیم که این حیوانات به مسمومیت شدید مبتلا شدند."
وی ادامه داد: "به نظر ما این مسمومیت به خاطر خوراک نامناسب بوده، اما دامدار معتقد است که به دام ها سم داده شده است. به دلیل پیگیری نظر دامدار از دام ها نمونه گیری شده تا برای آزمایشگاه سم شناسی ارسال شود."
مقدم افزود: "بعد از جواب ازمایشگاه سم شناسی می توان نتیجه گرفت که عل این اتلاف دسته جمعه گوسفندان مسمومیت بوده ویا شخصی با خصومت شخصی حیوانات را مسموم کرده است."
وی با اشاره به سلامت دیگر دام های ورامین تأکید کرد: "این اتفاق به هیچ عنوان ربطی به دیگر دام های منطقه ندارد و تمام گوسفندان و دام های ورامین در سلامت کامل به سر می برند."
رییس دامپزشکی شهرستان ورامین علت این اتفاق را ضعف مدیریتی دانست و اظهار کرد: "این حادثه تنها به دلیل ضعف مدیریتی دامدار بود، چرا که هم از لحاظ بهداشتی بسیار ضعیف عمل کرده و هم برای خوراک دام از نهادهای نامرغوب و غیراستاندارد استفاده کرده است."
محمد مقدم، رییس دامپزشکی شهرستان ورامین، در پایان با اشاره به رصد مداوم سلامت دام های شهرستان گفت: "خوشبختانه سازمان دامپزشکی از نظر دارو و واکسن بسیار غنی است، و دامپزشکان در دامداری ها و کشتارگاه ها چه خصوصی و چه دولتی حضور دارند ، و به صورت مداوم سلامت دام ها را رصد میکنند. اتفاقاتی از این نوع عموماٌ به علت عدم همکاری دامداران است.
1)اکثرگوسفند داریهای ایران فاقد مجوز از جهاد و دامپزشکی می باشد و گوسفند داری در ایران به شیوه عشایری و روستایی است.
2)معنی نهاده مجاز را نفهمیدیم.یعنی جو یا یونجه هم باید تحت نظر مسوول فنی دامپزشک تولید گردد؟نه اینکه خوراک مجاز تحت نظر دامپزشکان تولید می گردند!
3)استفاده از سبزیجات و هویج و ... برای گوسفند کشنده نیست.
4)بهتر بود نتایج کالبدگشایی اعلام می گردید .
5)متاسفانه باز هم مثل بقیه اعلام کرده اند که همه چیز تحت کنترل است!
6)شایسته است که دامپزشکان سواد و دانش خود را با مطالعه بالا ببرند تا اگر خیرشان به دامدار نمی رسد لا اقل در امتحانات استخدامی قبول شوند.
دمت گرم